TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   The Sims 3 - Kariera - dyskusje. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=54921)

Mroczny Pan Skromności 15.05.2010 08:29

Odp: The Sims 3 - Kariera - dyskusje.

Mi się też podróże szybko przejadły, ale ten dodatek wprowadzi przynajmniej coś nowego do życia codziennego, mam nadzieję, że uda mi się go zdobyć :D
pozdr. chrumek

anie_1981 15.05.2010 15:42

Cytat:

Napisał nmin (Post 1246553)
Mnie się te zapowiedzi bardzo podobają i kupię dodatek na pewno, ale będzie chyba jak z WP - w tym dodatku stworzyłam jedną Simkę podróżniczkę, którą wszystko odkrywałam, po czym przestałam jeździć na wakacje. W Karierze też pewnie stworzę Simów, którzy będą wypróbowywać dane zajęcia, a potem wrócę do sprawdzonych zawodów "idź do pracy i zniknij mi z oczu na kilka godzin" ;)

Zgadzam się. Ja też stworzyłam jednego Sima i pojechałam nim na wakacje. Stwierdziłam, że wieje nudą, więc nawet nie zrobiłam wszystkich misji. W dwójce też tak było. Moi Simowie dla przykładu tylko raz byli na Studiach. Bardzo mnie te studia nudziły... Ja tak naprawdę w dodatkach lubię te urocze drobiazgi. Jak np. możliwość zamknięcia furtki na klucz i inne tego typu drobiazgi życia codziennego. Dlatego właśnie się waham czy kupić Karierę. Jeśli te "duże zmiany", przeszkadzają w prowadzeniu normalnego, monotonnego życia, to na pewno nie kupię tego dodatku. W Podróżach można wybierać, czy chcę jeździć na wakacje czy nie. W Karierze też bym wolała "nie musieć jeździć z Simem do pracy". Byłam pewna na 200%, że nie kupię tego dodatku, do momentu, gdy wyczytałam, że tylko nowe zawody będą wymagały uwagi, a stare nie. Po prostu moje Simy nie byłyby strażakami/architektami itd. Ale ja jednak poczekam na relacje forumowiczów, którzy to kupią. Może założy się się wtedy nowy temat w stylu "Kariera - Pytania i odpowiedzi". A na razie to tylko domysły. Na szczęście mam kumpelę bardziej napaloną na Simy niż ja i ona na pewno je kupi. Obiecała, że pożyczy. Zainstaluję i obejrzę co nowego. Oczywiście zachowując mój wiekowy zapis w bezpiecznym miejscu...

Altaria 15.05.2010 15:55

A ja tam jestem zachwycona wizją nowego dodatku. Do WP się nie mogłam przekonać, bo i w 1 i w 2 Podróże, jak i Zwierzaki, to najbardziej beznadziejne (według mnie oczywiście) dodatki, a bardzo miło się zaskoczyłam, a teraz od razu zapowiada się przyjemnie. Zwłaszcza ze zwykle wałkuję życie tylko jednym simem, od czasu do czasu dobierając partnera do rozpłodu, więc dobrze żeby było mu czym czas wypełnić. A jeszcze ta szansa na odejmowanie pieniędzy za źle wykonane misje - bomba! Simka która właśnie porzucam (dziecko wyrosło na takie brzydkie że grać tym nie mogę, poczekam kilka pokoleń, jaki to postęp nastąpi, lub też nie) miała ponad pół miliona (nie licząc majątku w tyberium, czaszkach i wielu, wielu innych) i nijak nie było jak tego spożytkować. Minusem w WP jest dla mnie konieczność czasowej zmiany miejsca gry, co zresztą jest dość logiczne bo to w końcu podróż, a przy nowym dodatku aby korzystać nawet nigdzie ruszać zadu sim nie będzie musiał. Drobiazgi w stylu pranie też na pewno się przydadzą. Ech...
A tu akurat jak wydadzą to sesja się będzie zaczynać :D

anie_1981 15.05.2010 21:00

Ja mam fuksa z tą moją kumpelą... Pożyczy mi Karierę i sobie przetestuję. Widzicie ja też jestem solidną Simsomaniaczką, potrafię grać 3 godziny dziennie w Simsy. Ale nie uważam, że jako Simsomaniaczka koniecznie muszę mieć każdy dodatek, jaki do Simsów wydadzą. Po prostu podoba mi się dodatek, z zapowiedzi screenów itd., to go kupuję. Jeśli mi coś nie pasuje to nie kupuję. Koniec pieśni. Do tej pory w dwójce podobał mi się praktycznie każdy dodatek, poza Na studiach. Ale w trójce zawiodłam się na WP. I teraz boję się tej całej Kariery, że będzie tak samo. Szczerze, to bardziej mi się podobał Nowoczesny Apartament niż Wymarzone Podróże. Jakbym to ja była takim wirtualnym ludzikiem to wolałabym siedzieć w domu niż łazić po zatęchłych grobowcach... Muszę sprawdzić parę rzeczy w Karierze zanim ją kupię. Nie chcę jeździć z Simem do pracy i nie chcę kataklizmów. Jeśli można te dwie rzeczy ominąć, to bardzo prawdopodobne, że dodatek kupię. Najbardziej to mnie kręcą roboty i pranie ubrań.

Owl Finch 16.05.2010 15:13

Jestem bardzo ciekawa jak będzie wyglądał zapowiadany dodatek. Wymarzone podróże zrobiły na mnie naprawdę bardzo dobre wrażenie, wypadły lepiej niż się spodziewałam. Liczę, że Kariera mnie wciągnie na długie godziny :)

Chryzantem Złocisty 16.05.2010 15:43

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1246920)
Widzicie ja też jestem solidną Simsomaniaczką, potrafię grać 3 godziny dziennie w Simsy.

abuhahahha kobieto ja potrafię grać w simsy 12 godzin dziennie :D

aktualnie sobie załatwiam Nowoczesne Apartamenty czy jak to się tam zwało,bo mi połowa dodatków nie chce się wgrać przez brak aktualizacji.
Karierę też "wykombinuję" sobie z tego powodu :P no i jeszcze dla motorów.i tatuaży.i to wszystko.

anie_1981 16.05.2010 20:25

Dodatki nie chcą Ci się wgrać bo masz za wysoki patch, a nie za niski. Dają się wgrać bezproblemowo do łaty 1.7/2.2

Shiro 16.05.2010 22:32

Cóż ja się poważnie zaczynam zastanawiać skąd wezmę fundusze na nowy dodatek, co prawda to zaledwie 80 zł, ale ostatnio zaszalałam na zakupach i jakoś tak ...
Ale w sumie ... to będzie 4 czerwca, po dniu dziecka (moim ostatnim zresztą :/, starość nie radość ), więc rodzice zrobią "wyjątek" i wyląduję przed kompem na parę tygodni. Więc mogę uznać, że problem z kasą rozwiązał się sam.

Mam nadzieję, że nie będzie tylu błędów co w podstawie i WP, chociaż w sumie ... na co ja liczę? Oczywiście, że będą, tylko łudzę się, żeby nie były gorsze. Bo ostatnio nie miałam możliwości grania w simy prawie 4 miesiące i zdychałam w męczarniach widząc screeny (a oglądać nowe domy musiałam, store odwiedzałam regularnie i wiadomości o karierze ...), albo słuchając przyjaciółki co porabiają jej simy.

No a tak do rzeczy, to czymś co przyciągnęło moją uwagę było (były) PRALKA, STRAŻAK, DEKORATOR WNĘTRZ i "fabuła" podobna do WB w ts2. Pewnie dlatego decyduję się na kolejny dodatek. Chociaż dodatki to coś co lubię kolekcjonować, akcesoria - nie.

simka334player 17.05.2010 08:23

Cześć wszystkim,
Ilono, jestem tu nowa, wiec wybacz niedociagniecia, ale wydaje mi sie ,że skoro dodatek jeszcze nie wyszedł wszystko co tu sie dzieje to gdybanie, wiec mozna chyba porozmawiać, zwlaszca o reklamie i oczekiwaniach i obawach. Uwazam to za bardzo wazny temat.
Reklamę każdy zainteresowany może poczytac sobie sam a tu, myśle chodzi własnie o opinie. Mam rację? Nie ma co mówic o tym czego jescze nie ma, możemy tylko powspominać o tym co bylo i ewentualnie wygiagnąc wnioski na przyszłość. Bo forum polega na wymianie opinii. Chyba?
Poza tym jak sie rozmawia to siłą rzeczy dochodzi do dygresji, zejścia z ściśle wyznaczonego tematu.
Czytam tu że ludzie maja wątpliwości co do tego nowego dodatku po doświadczeniach z Podróżami. Wspominają też Dwójkę. To chyba normalne? No nie?
Mnie sie podoba pranie, dawno mówiłam ,że pranie jest potrzebne. Albo zużycie ciuchów ( w dwójce naturalnie) Trudno żeby sim całe swoje życie przechodzil w jednaj szacie. Zeby tylko nie było żadnych questów to może zrobi sie normalniej.
A co do zamykaniej furtki to tez mi jej baaardzo brakuje.

anie_1981 17.05.2010 11:48

Przecież doszło coś w stylu zamykania furtki w WP... Coś tam można niby z tą furtką zrobić, ale ja z tego nie korzystam, w dwójce mi to było potrzebne, w trójce tak jakoś nie. Ja również uważam, że forum jest od wymiany myśli. Nie ma to jak na dzień dobry ochrzanić kogoś nowego... Każdy ma prawo do wyrażania własnej opinii i wątpliwości na dany temat. Zwłaszcza, że temat nosi nazwę "dyskusje", a nie "gołe fakty". Wszystko zależy od tego czy się toleruje czyjeś odmienne zdanie czy nie. Mi np.nie przeszkadza to, że ktoś ma inne zdanie, tak długo, dopóki nie próbuje siłą zmienić mojego.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:36.