![]() |
Odp: The Sims 3 - Rajska Wyspa - proste pytania i odpowiedzi
Cytat:
Ps. Znalazłam drabinę!! xD |
Gdzie znaleźć te wodorosty, które robi się na misji? Trzeba zejść pod wodę, czy wystarczy pływać z rurką?
|
Cytat:
|
Poza tym, wodorosty można zebrać na dnie oceanu. Podczas pływania z rurką można znaleźć chyba tylko kamienie, metale i muszle.
|
Jam mam pytanie odnośnie miejsca do nurkowania, które nazywa się Skrzynka Davy'ego Jonesa. Czy wy też tak macie, że jak dajecie, aby sim zbadał jedną z jaskiń, to on do niej wpływa i teleportuje się na ląd?
|
Cytat:
|
Można być jednocześnie syreną i inną dziwną istotą, np. czarownicą? Moja simka jest czarownicą i chciałem z niej zrobić jeszcze syrenę, ale po zjedzeniu tych wodorostów pojawił mi się komunikat, że były one bardzo smaczne, ale że moja simka nie czuje się jakoś inaczej. Jeśli się nie da tak zrobić, to trochę szkoda, bo syrena ziejąca ogniem, czy zamrażająca innych w lód byłaby o wiele fajniejsza od takiej zwykłej, która nie ma żadnych mocy ;/ (chyba że je ma, tylko ja o czymś nie wiem)
|
Żeby sim mógł być kilkoma istotami na raz musisz mieć ten mod ;)
|
to też mnie zastanawia, kosmici mają mnóstwo zdolności, czarownice i wróżki też. Simorośle potrafią wchłaniać wodę i przeprowadzać fotosyntezę, dżiny jak wiadomo też wiele potrafią - a syreny prócz nurkowania, posiadania ogona i potrzeby pływania jakoś nic więcej nie wprowadzają
|
Moja simka odkryła wyspę z misji w kurorcie, potem przeprowadziłam ją na drugą okolicę (zapis nie chciał mi się załadować, fartem zapisałam ją w skrzyni domów) i na tej drugiej okolicy ta misja nie chce jej wskoczyć (gada z recepcjonistką, ale nie pojawia się misja). To tak ma być, czy to błąd gry? Co z tego, że odkryła tę wyspę na innym zapisie? Musiałam stworzyć drugiego sima w rodzinie, żeby ją odkryć.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:56. |