TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=481)
-   -   The Sims 4 - problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=67260)

Simsowa5 13.09.2014 19:04

Odp: The Sims 4 - problemy z grą

Jest jakiś sposób na to by nie wywalało do pulpitu podczas podróży, albo pójścia do sąsiada? :/

pisaqeczka 13.09.2014 20:20

Mnie dwa razy wyrzuciło z gry podczas zwykłej rozmowy simów, ze strachu zapisuję grę co 3 minuty...

Lady88 13.09.2014 20:28

czy ktoś mi pomoże? ponawiam prośbę gdzie wyskakuje mi błąd zapisu gry :(

Gafada 14.09.2014 00:00

Podczas gry nie mam możliwości interakcji. Jak klikam np. Na podłogę aby wybrać opcje np. Podejdź tu - to nie mam żadnych opcji interakcji - poprostu nic sie nie pokazuje.. Nic nie moge robic...

Lubie 14.09.2014 09:24

Cytat:

Napisał Lady88 (Post 1832163)
czy ktoś mi pomoże? ponawiam prośbę gdzie wyskakuje mi błąd zapisu gry :(

przenies simow na inny zapis, ale nie usuwajac ich z obecnego. byc moze zostana wszystkie umiejetnosci takie, jak byly. gorzej moze byc z relacjami.
warto spróbować

MlleGabrielle 14.09.2014 12:11

Mam nadzieję, że ten problem da się jakoś rozwiązać, no chyba, że założenie gry jest takie, że nie można stworzyć więcej, niż jedną rodzinę... Koleżanka stworzyła simkę, grała nią parę dni, poza drobnymi błędami (raz wywaliło ją do pulpitu) gra działała dobrze. Dwa dni temu pokazała mi grę, stworzyłyśmy drugą simkę, wprowadziłyśmy do gotowego domu, wszystko działało. Zapisałyśmy. Dziś dostałam wiadomość, że przy próbie grania pierwszą simką, włącza się dom drugiej, razem z drugą i dzieckiem pierwszej, przy czym nie da się wykonać żadnej interakcji. Usunięcie drugiej simki nie pomogło, teoretycznie jej nie ma, ale gra wyświetla, że jest, a po włączeniu pierwszej simki włącza się dom drugiej z niemowlakiem. Wychodzi więc na to, że nie da się grać żadną.
Gra jest oryginalna, działa na najwyższych ustawieniach.
Czy to może być błąd zapisu? Z opisu wynika, że simki się jakby... zamieniły? Co można z tym zrobić?

Mamełe 14.09.2014 12:18

Cytat:

Napisał Karolina1992 (Post 1832065)
może ktoś wie jak pomóc, w trybie budowania/kupowania nie mogę nic kupić/zbudować, pieniądze mi pobiera ale nie widać ustawionego przedmiotu, nie mogę również zapisać gry - wyskakuje mi błąd 0

a grasz na uprawnieniach administratora?

Kapitan 14.09.2014 16:09

Cytat:

Napisał Simsowa5 (Post 1832151)
Jest jakiś sposób na to by nie wywalało do pulpitu podczas podróży, albo pójścia do sąsiada? :/

Przed podróżą zapauzuj grę i dopiero wtedy wciśnij "M" na klawiaturze i wybierz cel - u mnie zwykle to działa, może u ciebie też się uda. ;)

wenon 14.09.2014 19:46

U mojego znajomego który ma pirata też wywalało przed podróżą i prawdopodobnie to wina była cracka, pomogło mu wciskanie pauzy przed podróżą ale nie podróżować za pomocą telefonu a za pomocą lupki która się pojawia przy maksymalnym oddaleniu kamery. Spróbuj, może ci pomoże.

best123 15.09.2014 20:21

u mnie problemy zaczęły się pojawiać po około tygodnia od premiery gry przy zapisywaniu wywala mnie na pulpit i pisze ze gra przestała działać przy podróżowaniu to samo chodź nie zawsze, przy opcji zmienienia garderoby w menu edycji miasta wszędzie ten sam problem grę mam oryginalną odpalam przez origin mam 8 gb ram 3,8 ghz od strony technicznej wszytko jest ok nawet kilkakrotnie dawałem opcja napraw nic nie daje płyta oryginalna ja tego nie rozumiem tyle kasy chcą za simy które nie da się grać :cry:

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:51.