TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   The Sims 3 - Pokolenia - przedpremierowe dyskusje (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59741)

hellraiser 08.05.2011 10:52

Odp: The Sims 3 - Pokolenia - przedpremierowe dyskusje

Ja mam taką małą prośbę.. Czy mógłby ktoś zarzucić linkiem, gdzie są ukazane nowe fryzury i ubrania z Pokoleń? Z góry dziękuję ;)

Spectrum 08.05.2011 11:04

ten link był już podawany przez Ilonę w tym dziale 1 post na 115 tam są screeny

nie dość, że fryzury, ubrania to chyba wszystkie nowe obiekty związane z th3 pokolenia. ;)

anie_1981 08.05.2011 11:59

To z tym nowym rodzajem śmierci to mi się też kojarzy, że nie będzie. Ale współczuję, żeby teraz szukać na wszystkich stronach artykułu. Jeśli ktoś chce się upewnić, to może sobie sam poszukać. A co do całej tej dyskusji to nie wiem które z Was ma 8 lat... Kłócić się o takie głupoty...

Meggie 08.05.2011 15:59

A ja powiem coś nie związanego z tą waszą kłótnią...

Jak nigdy nie mogę się doczekać Dnia Dziecka! ;D

UWAGA ! Artykuł o pracy opiekunki!

Pokolenia wprowadzają nową opcję - coś w rodzaju domowego przedszkola. Jest to zawód wymagający opieki nad dziećmi. Profesja ta działa podobnie jak inne w dodatku Kariera. Oznacza to, że musisz wykonywać swój zawód w domu i możesz w nim otworzyć przedszkole z zabawkami, łóżeczkami itd. Jestem pewien, że wielu graczy będzie się z tego bardzo cieszyć!
Każdego dnia maluch jest odprowadzany rankiem, około godziny 8, przez swoich rodziców, gdzie opiekunka opiekuje się dzieckiem aż do godziny 19. Czasami zdarza się, że rodzic wróci po dziecko nieco później. Wtedy płaci za nadgodziny.

Kiedy rodzice zabierają dzieci do domu, pojawia się komunikat dialogowy między nimi, a opiekunką. Na przykład rodzice mogą powiedzieć, że nigdy nie widzieli syna aż tak szczęśliwego i są za to wdzięczni. Może się zdarzyć również tak, że rodzice mogą narzekać na pracę opiekunki: "Nazywasz siebie opiekunką? Nigdy nie widziałem mojego syna tak wytrąconego z równowagi!".

Możesz także otrzymać powiadomienie "Koniec przedszkola: raport". Wtedy wyświetli się imię dziecka i wynik (świetnie, dobrze, strasznie...). Jeżeli dzieci są szczęśliwe, opiekun otrzyma lepszą płacę i znacznie powiększy swoje doświadczenie.

Początkowo praca opiekunki to zadbanie o dwójkę dzieci. Pierwszy poziom kariery nazwany został "Opiekunka amatorka", a pensja to 182 simoleony tygodniowo. Im więcej dzieci do opieki, tym lepiej dla Ciebie. Na drugim poziomie (Dobry dawca opieki), możesz już zajmować się trzema dziećmi. Na pewnym poziomie, będziesz miał możliwość opieki nad dziećmi po szkole, dzięki czemu będziesz mógł z nim grać i pomóc mu w odrabianiu pracy domowej. Będą także pojawiały się "sytuacje kryzysowe", kiedy na weekend ktoś zostawi dzieci pod Twoją opieką.

Obowiązkami tej kariery są: ogólnie opieka, relacje z dziećmi, sytuacje kryzysowe. Możesz skorzystać ze specjalnych bonusów, stroi i interakcji (jak np. opowiedz baśń) kiedy zwiększa się poziom Twojego doświadczenia zawodowego.

Podczas gdy dzieci znajdują się pod Twoją opieką, możesz korzystać z niemal wszystkich rodzicielskich interakcji. Możesz także uczyć: mowy, korzystania z toalety, chodzenia.

Ta kariera jest świetna, ale nie należy do najprostszych. Jak wiesz, dbanie o najmłodszych nie jest wcale takie proste zwłaszcza gdy masz troje lub więcej bachorów. Możesz pracować cały dzień, a czasami także w weekend, a nawet już po pracy! Tak więc, aby praca była udana, należy grać Simem z odpowiednimi cechami - przyjazny, kocha rodzinę.

I zdjęcie: http://www.flickr.com/photos/62427438@N03/5699278948/

Źródło: simowie.info

A tu
http://www.facebook.com/pages/Edenst...87.34020799684
ktoś prosił o zdjęcia z trybu tworzenia sima

nmin 08.05.2011 16:22

Podobają mi się te informacje z artykułu :D Szkoda tylko, że godziny opieki są tak długie, od 8 aż do 19 - niewiele zostanie czasu na życie towarzyskie i sen. Ale to nic, i tak na pewno założę przedszkole. Znając życie szybko znudzę się monotonią i po simowym tygodniu stworzę Sima, który pracuje tam, gdzie go nie widać, a skupię się na jego życiu osobistym, tak samo było z Karierą, ale nieważne, i tak na pewno więcej czasu poświęcę na tworzenie domu przypominającego przedszkole, niż na samo granie w nie. Mam tylko nadzieję, że gra nie narzuci wieku podopiecznych, wolałabym same "małe dzieci", ale szkolne też wytrzymam ;)

Maszka 08.05.2011 16:25

Ww!ja zrobie simke która będzie opiekunka :) ciekawe czy mi sie uda? :D

hellraiser 08.05.2011 17:22

Opiekunka wydaje się być ciekawym zawodem. Na pewno wypróbuję, chociaż dzieci nie cierpię :P W sumie wypróbuję wszystko co dodadzą w dodatku.
Meggie, dzięki też za linka z nowościami w CAS, spodobały mi się dwie żeńskie fryzury, jedna dla dziecka, druga dla nieco starszych, oraz samochód. Owłosienie zepsuli, jest strasznie sztuczne.

Meggie 08.05.2011 18:26

Nie ma za co :)
A z owłosieniem nie jest tak źle, samemu można zdecydować jak "gęste" ma być, a to mało zagęszczone nie jest wcale takie złe ;)

Maszka 08.05.2011 18:29

Ciekawe czy można zrobić cos w rodzaju Wielkeij Stopy?Chodzi mi o soma który wyglada jak wielka stopa :D

Levkoni 08.05.2011 19:29

A ja pewnie opiekunką grać nie będę, wydaje mi się ten zawód zbyt absorbujący i męczący, a w dodatku niezbyt ciekawy, pewnie wypróbuję go tylko z ciekawości i zapewne będzie to ostatni raz :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:55.