TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Levkoni 14.05.2014 17:07

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:

Napisał Caesum (Post 1813899)
Filmik z CASa super, ale trochę niepokoi mnie to, że złapanie za jedną część twarzy zmienia również inne. Mam nadzieję, że nie będzie to zbyt uciążliwe podczas samej gry, bo lubię zrobić jedną część twarzy, np. szczękę, a potem zostawić ją i zająć się inną.

Ja bym się nie martwił o to, zważywszy na fakt ile pokazali różnorodnych, cudnych twarzy, raczej nie ma co się martwić. Tryb tworzenia simów będzie najbardziej dopracowanym w historii The Sims ;)

Co do cech charakteru to wyraźnie powiedziano, że aspiracja będzie odblokowywała dodatkową. A z tego co któryś z Guru gdzieś kiedyś pisał, to nie będzie to tylko jedna cecha do odblokowania. Fakt, jest to trochę utrudnione, no bo jak wybrać tylko 3 cechy z tylu dostępnych? Dla mnie nawet te 5 slotów w TS3 było za mało :D Ale bądź co bądź stopniowe ich pozyskiwanie będzie ciekawsze. Tym bardziej, że sim rozwijany od niemowlaka pewnie znowu będzie również wybierał cechę na każdym etapie życia :)

Ogólnie to zapowiada się najlepsza część TS w historii :D

Kędziorek 14.05.2014 17:09

Cytat:

Napisał Absolem (Post 1813903)
Co do cech charakteru to wyraźnie powiedziano, że aspiracja będzie odblokowywała dodatkową.

To wiele wyjaśnia, bo oglądałam bez dźwięku :) A zdobywanie cech w trakcie gry może być całkiem fajne.

anie_1981 14.05.2014 17:31

Sorry, znowu wyjdzie, że się czepiam, ale ja może jestem ślepa, jednak wcale nie widzę podobieństwa miedzy "realnymi ludźmi" a ich Simowymi wersjami na tym filmiku. Jeszcze ten łysy i taki z wąsem, to jeszcze, ale pozostali.. eghm... W życiu bym nie powiedziała, że te Simy mają być ich kopiami...

Za to co mi się podoba, to te aspiracje, to jest bomba pomysł. Skoro masz aspirację np. "Przyjaciel całego świata", to fajnie, że możesz szybciej nawiązywać kontakty. To wydaje się nawet naturalne.

Irbis 14.05.2014 18:13

Ja jestem zachwycona filmikiem :D Zauważyłam sporo ładnych ubrań i bardzo spodobały mi się fryzury. Zauważyliście simkę która miała z przodu kolorowe pasma na włosach? Spodobały mi się też gotowe twarze simów z cechami charakterystycznymi dla różnych narodowości. Podoba mi się ogólnie cały tryb tworzenia sima.
Chyba pierwszy raz odkąd gram w The Sims stworzę siebie i swoją rodzinę :D

Edit: Są nowe zdjęcia:
http://sims.arhn.eu/wp-content/uploa...3-1024x576.png
http://sims.arhn.eu/wp-content/uploa...1-1024x576.png

Liv 14.05.2014 18:21

Jeśli pan Ryan tworzył siebie w TS4, to znaczy, że nie ma tam zarostu... Albo jest zarezerwowany dla kobiet :D
I te cechy charakteru, szczególnie "genius" oznaczony ikonką modelu atomu w sześciokącie foremnym aka cykloheksanie :love:
Przekonali mnie tym.

"Home, sweet home"?! :(
Bella ma mega nienaturalną figurę...

Ostatnie kilka sekund - nowe animacje! JEST NADZIEJA.

Anie - w TS2 w dodatku Czas Wolny też było coś takiego z aspiracjami :) (dla niewtajemniczonych - jeśli wybrało się jako główną aspirację np. "Popularność" to w grze za tzw. punkty szczęścia życiowego (na starcie 4) można było wybrać dodatkowe "ułatwienia" dla tej aspiracji, np. rozmowa przez telefon z trzema simami równocześnie albo zwiększone prawdopodobieństwo odwiedzin kolegów z pracy albo ze szkoły ;) )

Ehehe, drugi filmik z CAS,a o rozgrywce dalej niewiele wiadomo... Simsy to nie tylko WYMODELOWANIE (!) sima i zbudowanie mu fajnej chałupy, przynajmniej dla mnie. Po to tworzę simów i buduję im domy, żeby mieć postacie i tło do historyjki, którą sobie wymyśliłam. Na temat samego życia - głównej rozgrywki - nadal nie wiadomo prawie nic... Nikt też nie kwapi się do tego, żeby pokazać grę pełnoprawną, simową rodziną. Fajnie - avatary guru będą się ze sobą integrować, ale to mnie nie zadowala!

O dziwo są też rzeczy, które mi się podobają, np. dużo ciuchów :D (stylówki <333) Przedstawienie suwaków jako czasochłonnych też im się udało :P Ale w TS3 w sumie mało co działa szybko :P
Niestety, twórcy są tak zachwyceni tą grą, że włosów już nie zmienią :( Przydałyby się też kolory pooklet dla włosów... Swoją droga szkoda, że zabrali ten system (CAST[*]) z TS3 :(

No ale dobra, lubię budować domki w simsach, więc nie mogę się doczekać kolejnego filmiku :)

Searle 14.05.2014 20:40

Ja również czekam na jakieś inne informacje niż tworzenie simów. Interesują mnie te cechy i zasady zdobywania nowych.
No i fajnie było by poznać jakieś nowe interakcje :)

Irbis 14.05.2014 20:55

Ja ciekawa jestem ogólnie całego trybu życia (jak każdy zapewne). Wydaje mi się jednak, że będziemy musieli na to trochę poczekać. Nie wiadomo nawet kiedy będzie ten filmik z trybu budowy, którego też jestem ciekawa, choć już niektóre opcje tego trybu są nam znane.

Chciałabym również, żeby w końcu podali dokładną datę premiery.

Obejrzałam filmik jeszcze dwa razy (:D) i doszłam do wniosku, że im więcej widzę czwórki, tym bardziej trójka wydaje mi się taka jakaś stara.

Nezumi 14.05.2014 21:37

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1813861)
Sorry ale teraz to nie rozumiem, co niby jest nie tak z tymi zębami? :P Mi się te trójkowe zębiska bardziej podobają, bo przynajmniej widać, że to zęby, a nie jakiś ochraniacz na zęby.

Co jest nie tak z tymi zębami? Pomijając to, że ta tekstura wygląda źle z bliska(ale wiadomo, że tak mały szczegół nie dostanie jakiejś wielkiej hi res tekstury, zwłaszcza ze zwykle jest schowany), to ta mina jest totalnie dziwna i nienaturalna. Zęby są za nisko (przynajmniej w tej minie) a usta otwarte są za szeroko. Spróbuj otworzyć usta tak, żeby było tak wyraźnie widać linię dziąseł - nie da się. Wygląda to dziwacznie zwłaszcza w połączeniu z realistyczną teksturą zębów. Zęby są niby realistyczne, zrobione ze zdjęcia ale mina jest zupełnie dziwna i nierealistyczna.

Zastanawia mnie w czwórce to wybieranie sposobu poruszania się Simów, konkretnie jak to będzie wyglądału u Simów urodzonych podczas gry? Będą dziedziczyć chodzenie po rodzicach, czy to będzie jakoś od charakteru zależało? Może od aspiracji?

Kędziorek 14.05.2014 21:54

Cytat:

Napisał Nezumi (Post 1813962)
Zastanawia mnie w czwórce to wybieranie sposobu poruszania się Simów, konkretnie jak to będzie wyglądału u Simów urodzonych podczas gry? Będą dziedziczyć chodzenie po rodzicach, czy to będzie jakoś od charakteru zależało? Może od aspiracji?

A ja sądzę, że od nastroju. Smutny sim będzie się garbił, wesoły będzie miał sprężysty krok, wściekły będzie tuptał z zaciśniętymi pięściami i takie tam.

Caesum 14.05.2014 22:04

Cytat:

Napisał Absolem (Post 1813903)
Ja bym się nie martwił o to, zważywszy na fakt ile pokazali różnorodnych, cudnych twarzy, raczej nie ma co się martwić. Tryb tworzenia simów będzie najbardziej dopracowanym w historii The Sims ;)

Oby tak było, bo ogólnie podoba mi się pomysł działania na samej twarzy. Przy suwakach często trzeba było szukać w masie zakładek, a tak wszystko jest od razu pod ręką. :D

Cytat:

Napisał Nezumi (Post 1813962)
Zęby są za nisko (przynajmniej w tej minie) a usta otwarte są za szeroko. Spróbuj otworzyć usta tak, żeby było tak wyraźnie widać linię dziąseł - nie da się.

Da się. :lol2:

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:06.