TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59032)

Kosia 20.11.2012 18:25

Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:

Napisał ajkus (Post 1604507)
Przepraszam, że przerywam rozmowę, ale czy jest możliwość oddania małego dziecka do jakiejś agencji czy, żeby opieka przyjechała. Eh losy tego dzieciaka nie są dobre. Simka dąży do upragnionych umiejętności. Ten romans zepsuł jej możliwość do spełnienia swoich pragnień życiowych! :)

Mozesz po prostu olac dzieciaka, jak je zaniedbasz to przyjedzie opieka.
Mozna je tez usunac, wpisujesz testingcheatsenabled true, z przycisnietym shitem klikasz na dziecko, masz opcje 'usun to', mozesz je rowniez usmiercic przesuwajac pasek np. glodu maksymalnie w lewo.

ajkus 20.11.2012 18:37

to straszne, ale jednak jedno z tych wykorzystam, dziękuję bardzo.

La Tortura 20.11.2012 19:24

@up ja zawsze podrzucałam dzieciaka do innej rodziny, tzn. caly czas było w drzewie itp. ale kto inny je wychowywał.

Kosia 20.11.2012 19:30

Ale to tym razem ja mam pytanie, bo nie rozumiem. Zeby miec dziecko to trzeba uzyc opcji 'postaraj sie o dziecko', wiec skad to niechciane? Ja zawsze uzywam jej tylko wtedy, gdy chce miec dziecko ,w innym przypadku uzywam barabara.
Chyba, ze zdarzaja sie wpadki przy barabara?

ajkus 20.11.2012 19:43

Nie to nie był przypadek. Kiedyś w TS2 kilkakrotnie starałam się o dzidziusia, ale musiałam to robić po kilka razy. Aktualnie TS3 mam od kilku dni. I poznałam chyba tego piosenkarza, albo i nie wiem, że to ktoś z rodziny Ćwir, taki w kapeluszu.
I był taki bardzo tajemniczy, aż w końcu chciałam jego związek z Kornelią zepsuć i by był ze mną i opiekował sie dzieckiem (so sad),
ale do dziś nie chcę ani do grupy dojść, już nie wspomnę o przeprowadzce, wiec najlepszym rozwiązaniem będzie oddanie niewinnego dzieciaka! :(

jednak jestem dobrą matką i nie pozwoliłam mojemu Kacperkowi od tak odejść!
zmieniłam go na dzieciaka i zobaczymy jak będzie sobie sprawował w szkole! :) Jak można go do publicznej przepisać? Działa to tak samo na zasadzie jak w TH2, że dzwonie do Dyrektora obiad i koniec?

Umieszczam zdjęcie chłopca! Sądzę, że jest słodki :)

http://img201.imageshack.us/img201/3...enshot38te.jpg

Chloé 21.11.2012 02:22

Dobrze, że go nie uśmierciłaś ani opieka go nie zabrała :D Do publicznej szkoły nie przepisuje się dzieci bo takowa znajduje się w otoczeniu, a prywatną jest tylko z nazwy. Obiadku z dyrektorem w grze nie ma. Jest za to szkoła z internatem do którego możesz dzieciaka wysłać (jeśli masz dodatek Pokolenia), wróci dopiero przed urodzinami i przy okazji nabędzie kilka punktów umiejętności. Opcja na telefonie i komputerze.

ajkus 21.11.2012 09:39

Dziękuje, niestety nie mam. Gdzieś napisałam z pytaniem czy jak mam TS3 to czy mogę mieć tylko 4PR, jest to możliwe, czy muszę mieć wszystkie dodatki po kolei?

Kosia 21.11.2012 11:31

Mozesz miec i zainstalowac je po the sims 3 od razu.

Ashley_Tisdale 21.11.2012 22:33

Znowu coś mi się dzieje z zapisanymi grami. Jak chcę wejść w jakąś rodzinę to pasek ładuje mi się tak, że zostaje tylko mały kawałek do załadowania i w tym miejscu staje...... A podpowiedzi dalej się zmieniają czyli gra się nie zawiesza. A jak wejdę w nową grę to normalnie się załadowuje. Usunąłem znowu z ,,Saves,, pierwszy plik, a w drugim usunąłem .backup ale teraz to nie pomogło. Może ktoś z Was wie co zrobić.. ? ;(

Kosia 22.11.2012 06:27

Nie mam pojecia, co teraz mozna zrobic.
Ale gdy usuwales ten pierwszy plik to miales tez trzeci z koncowka .bad? Bo on sie pojawia, gdy wyskakuje blad. Mozliwe, ze usuwajac pierwszy zapis bez powodu i bez bledu zepsules sobie cakowicie ten zapis, dlatego teraz nie chce sie ladowac.
W ogole ty robisz zapis ciagle na tej samej nazwie?
Na przyszlosc radze zapisywac gre nawet na 10 zapisach, zmieniac je co jakis czas (co 2, 3 zapisy) i uzywac opcji 'zapisz jako', a nie 'zapisz'.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:35.