TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Forumowa Mafia (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=441)
-   -   Forumowa Mafia II (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65876)

Björk 13.10.2013 12:40

Odp: Forumowa Mafia II

Coś mi się zdaje, że moje kochane miasto i jego mieszkańcy chcą mojej egzekucji. Jeżeli dzisiaj umrę będziecie mieć pewność, że nie kłamałam i byłam zwykłym miastowym (pyskatym, ale tylko miastowym :D). Co by mafia nie wygrała, ja bardzo proszę po mojej śmierci głosować na Cheyenne i Meryam, jako osoby będące w mafii - podejrzanie chcą się mnie pozbyć. Czyżbym za dużo gadała? Mówią, że głosowały na Charionnete - bo ja im kazałam - aha, a czy one nie mają własnego rozumku? Myślę, że poszły na to, by ukryć, że są w mafii.

Mroczny Panie Skromności, Diano, Privilege, Cheebo i cała reszto - proszę, niechaj moja ofiara nie pójdzie na marne :)

La Tortura 13.10.2013 12:45

Nie wydaje mi się, żeby Mery była w mafii... Może na początku te obliczenia itp. były dziwne, ale to tylko pokazuje, że chce znaleźć mafię.

redmoon 13.10.2013 12:47

Ja głosuję na SPC. Jest za bardzo podejrzany. Jego się po prostu trzeba pozbyć - dla bezpieczeństwa.

Mroczny Pan Skromności 13.10.2013 12:48

każdy pokazuje, że chce znaleźć mafię ;)) Ale nie każdy chce naprawdę ją znaleźć.
Bjork powinna pracować w radzieckiej propagandzie, za każdym razem jak coś napisze to zaczynam jej ślepo wierzyć :P
Nie wiem, co mam teraz mysleć... Chyba jednak zagłosuję tak jak Priv

Privilege 13.10.2013 12:49

Każdy chcę znaleźć mafię, mafia żeby zatrzeć ślady podejrzewam że też :D.

Cytat:

Napisał Cheyenne (Post 1766781)
Jutro głosuje na ''ChAyenne"... Przypadek?

(Do Bjork kierowałaś tą wypowiedź)

Np. Lubie też nie ogarnia mojego nicka ale to nie znaczy że od razu musi być w mafii :) Masz trudny nick i na początku też pisałam to z błędem (teraz jak czegoś chcę to kopiuję ).

@up: Ja jestem niewinna :(

Katerina 13.10.2013 12:50

MPS - jak Bjorka coś powie to jej już ślepo wierzę i nic na to nie poradzę. :l

La Tortura 13.10.2013 12:53

W sumie to jest racja, czemu mamy Bjork eliminować? Była przekonana że to Cherrie, ale my też się mylimy, jak np. z Panterą. ;p

Katerina 13.10.2013 12:58

Właśnie! Bjork nie powinna byc wyeliminowana. Myliła sie ona jedyna co do Cherrie, a wiekszość z nas co do Pinkeigo. Czy to znaczy, że może powinnismy wyeliminowac każdego, kto głosował na PP? Nie sądzę.

Meryam 13.10.2013 13:14

Cytat:

Napisał Björk (Post 1766825)
Ech Meryam - do Ciebie nic nie dociera. Pewnie zabij wszystkich obywateli, którzy podejrzewali o bycie w mafii Charionette, Dona, Pinkiego albo motykę... Super pomysł na rozwiązanie tajemnicy masz. Jak grałaś w poprzedniej edycji w ten sposób i ukatrupiłaś każdego miastowego, który Ci podpadł, to się wcale nie dziwię, że mafia wygrała.

W poprzedniej edycji byłam zmuszona zrezygnować z powodów osobistych, więc nie było mnie już po pierwszym zabójstwie. Twój argument jest inwalidą.
Bjork, powtarzam, tu nie chodzi o to, kto na kogo głosował. Takim sposobem faktycznie nic by z tego nie wyszło. Tu chodzi o moje własne, prywatne przekonanie. W bardzo przekonujący sposób namówiłaś większość miastowych na głosowanie na Charionette, a gdy okazało się, że jest niewinna, ja poczułam się zdradzona. Nie chcę się wypowiadać za resztę osób. Nikt inny do tego nie namawiał, tylko ty. A ja, faktycznie mam swój rozumek, ale każdy z nas jest podatny w jakimś stopniu na namowy innych, i ja po prostu dałam się nabrać.
Poza tym, dziwi mnie twoja postawa. Na początku, gdy miałam do ciebie małe podejrzenia, twierdziłaś, że jestem "tą dobrą", i że cię przekonuję. Teraz, gdy mówię, że chcę na ciebie głosować - odwracasz się i zwalasz winę na mnie. Bronisz się na siłę.
Wybacz Bjork, ja się nie dam nastraszyć. Jeśli miastowi mnie wyeliminują, trudno, na tym polega gra, ale ja zapewniałam od początku, że jestem niewinna, od początku miałam wobec ciebie podejrzenia, od początku chciałam głosować na ciebie, ale coś mnie powstrzymywało. Teraz, gdy moje oskarżenia idą dalej, ty nagle się ode mnie odwracasz? Tym bardziej przekonujesz mnie do słuszności mojej decyzji.
"Podejrzanie chcę się ciebie pozbyć", bo jesteś według mnie podejrzana o bycie w mafii. Proste i logiczne. Chciałam się ciebie pozbyć od początku, bo dziwnie się zachowywałaś, teraz po prostu potwierdzasz moje podejrzenia. nie chodzi o samo wyeliminowanie Cherrie - pod moją decyzją kryją się poprzednie podejrzenia. Zabójstwo Cherrie po prostu było iskrą zapalną.
Ja swojej decyzji nie zmienię i dzisiaj głosuję na Bjork.

Privilege 13.10.2013 13:37

A tak z innej beczki. Ci co od dwóch dni nie oddali głosu dalej się bawią czy nie? Całkiem sporo ich było.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:49.