TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Po Zmroku - Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=58126)

Chloé 09.10.2011 18:06

Odp: Pytania i odpowiedzi.

Miałam tak samo, simka "zaliczyła" swoich licznych kochanków we wszystkich możliwych miejscach a pragnienie się nie spełniło, ale grałam mimo to dalej już porzuciwszy nadzieję na metalową plakietkę, gdy po pewnym czasie samo nagle wskoczyło i pojawiła się znajoma muzyczka. Co najciekawsze stało się to w sytuacji zupełnie nie związanej z celem życiowym.

Cytat:

Napisał Lukires (Post 1456891)
Cze wszystkim :)
Słuchajcie mam takie pytanie :D może troche nie na poziomie biorąc pod uwagę mój staż grania w simy ale.. człowiek uczy się całe życie :D Zatem: W grze mam gostka , który wypełnia karierę lekarza. Ostatnio pojawiło mu się pragnienie " Darmowe kliniki" . Jak mam zrobić,żeby mógł leczyć simy za darmo ? Wiem, że takie coś pojawia się samoistnie ( wcześniej miałam takie wyzwania w parku i na cmentarzu) ale nie jestem pewna czy o to chodzi, bo do tej pory ani razu nie dostałam wezwania na darmowe szczepienie ;)
Proszę o pomoc i z góry dzięki ;)

Okazja trafia się w godzinach pracy, trochę bez sensu wg mnie bo chcąc spełnić tę okazję trzeba wyjść ze szpitala i ocena pracy spada w dół. Jest tak jak napisałaś, darmowa klinika pojawia się na otwartej parceli publicznej, idziesz na nią i kilkasz na simów, pojawia się interakcja "udziel darmowej porady" czy coś w tym stylu, tylko raz tak robiłam i to bardzo dawno temu. Lekarz diagnozuje a potem daje do połknięcia pigułę wielkości owocu, że też simy się tym nie udławią :P Jeśli nie ma tej opcji na simie tzn, że jest zdrowy i nie potrzebuje porady a po prostu przypałętał się przypadkiem. Odpowiednia interakcja będzie zdaje się w innym kolorze.
Upewnij się też, czy nie masz włączonej opcji stłumienia okazji.

Björk 09.10.2011 18:29

Takie drobne sprostowanie: na simach, którzy przybywają na miejsce okazji będzie opcja "Diagnozuj" - w kolorze takim samym, jak każda inna interakcja. I ocena pracy podczas wykonywania okazji rośnie. Ale nie zarzucam Ci kłamstwa, bo mi wcześniej też spadała, jak sim nie był w pracy, tylko wykonywał zlecenia, a zmieniło się to po reinstalce gry :)

Aleksandra 11.10.2011 07:40

Czy ktoś pomoże . ? http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=61838

Narutoman 18.10.2011 12:31

Wiecie skąd to auto? Domyślam się że to za dotarcie do 10 poziomu kariery ''Filmowanie,, lub w prezencie za bycie osobistością.

Björk 18.10.2011 15:01

To jest nagroda za osiągnięcie szczytu kariery "Aktor".
Reżyser dostaje "krzesełko reżysera".
Fajnie się sprawdza w podróży, bo służy za lóżko, szafę i kanapę :)

Narutoman 18.10.2011 16:17

Dziękuje za odpowiedź :)

londine 23.10.2011 09:28

Przepraszam, że pewnie ponawiam pytanie, jednak nie potrafiłam znaleźć na nie odpowiedzi. Jak mogę wyłączyć wampiry? Uciążliwe jest to, że po paru simowych dniach połowa miasta się nimi stała.

Narutoman 26.10.2011 13:04

Podobno trzeba ściągnąć jakiegoś moda, spytaj się anie_1981

vampiresoul 26.10.2011 13:38

można też po prostu najzwyczajniej w świecie wyłączyć postęp historii.

Narutoman 26.10.2011 13:42

Ale niektórzy chcieliby żeby ich sąsiedzi się starzeli i rodzili dzieci i jednocześnie żeby nie było tyle wampirów.

Mi osobiście to nie przeszkadza, co prawda w Bridgeport połowa miasta to wampiry ale w innych miastach, na jakiś 30 simów jest jakieś 5 wampirów, nie rozumiem o co wszystkim chodzi :|

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:08.