TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

anie_1981 18.05.2014 14:04

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Caesum, zgadza się, trochę dzielą skórę na niedźwiedziu. Tacy są pewni, że czwórka będzie bestsellerem? Ich zadufanie w sobie mogłoby być komiczne, gdyby nie było tragiczne...

A ja dostałam od jednej znajomej całą serię dwójki. Siadł jej komp i na razie nie stać ją na nowy, a nawet jeśli, to i tak już w dwójkę nie gra, czeka na czwórkę. Wygrzebałam z dna szuflady moją płytę z domami\Simami\CC itd. Śmiesznie mi się gra w dwójkę po tylu latach, aż jestem zdziwiona, że mój obecny komp ją toleruje, pewnie dlatego, że mam Windowsa 7, a nie 8, czy Vistę. Mam trójkowe nawyki i sporo rzeczy mi nie pasuje, poza tym, znowu mam ten czarny ekspres do kawy, którego animacje tak kocham... Chatkę parce oczywiście zbudowałam na kodach... Jedyna pusta działka w Miłowie. Ciągle sobie mówię, że muszę zmienić rodzinę na Ćwirów, zanim mi się zestarzeją, a potem olśnienie... to dwójka... :P

Co muszę dwójce przyznać, to to, że ma prawdziwie Simsowy klimat, klimat, którego trójka już nie ma. Wiecie, ja i tak wolę trójkę od dwójki, ale trójkę robili już inni ludzie, z inną wizją i jest to zupełnie inna gra. Nie ma już w ekipie Williama Wright'a, on by trójkę napisał o wiele lepiej... Gdyby czwórka miała chociaż namiastkę tego prawdziwego, Simsowego klimatu, to mogłabym jej wiele uchybień wybaczyć, ale obawiam się, że czasy jedynki i dwójki nie wrócą...

Irbis 18.05.2014 14:22

anie dlatego Ja właśnie od czasu do czasu wracam do dwójki, żeby poczuć ten klimat :) Rzeczywiście nie udało im się tego powtórzyć w trójce. W TS2 wszystko jest takie simowe ... te meble, ubrania, zachowania simów. Nie wiem czy już to gdzieś pisałam, ale jak pojawiły się pierwsze zapowiedzi trójki, wcale się nie cieszyłam. Żal mi było rezygnować z dwójki, ale trójka kusiła otwartym światem i wspólnym czasem dla całej okolicy. Dla mnie od samego początku trójka mogłaby być dokładną kopią TS2 z tymi dwoma tylko udoskonaleniami.
Ach jakbym chciała, żeby czwórka była w podobnym do TS2 klimacie :)

Te zapowiedzi dodatków i akcesoriów wydają mi się dziwne. Czy kiedykolwiek tak było, żeby na długo przed premierą gry zapowiadali dodatki? No i ta ilość akcesoriów naprawdę jest niepokojąca. Jeśli to prawda, to szykują się na jeszcze większe zdzieranie kasy z graczy niż przy trójce :hmm:

Caesum 18.05.2014 14:25

Cytat:

Napisał Nezumi (Post 1814283)
Caesum, myślę, że brak alpha wynika ze stylu który sobie obrali. Zastanawia mnie jak to bedzie wyglądało jak potem fani nałożą na te brylaste fryzury tekstury z alpha.

Pewnie tak jak dwójka po tym, jak fani się za nią zabrali i narobili własnych dodatków. Przed i po? :D

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1814284)
Caesum, zgadza się, trochę dzielą skórę na niedźwiedziu. Tacy są pewni, że czwórka będzie bestsellerem? Ich zadufanie w sobie mogłoby być komiczne, gdyby nie było tragiczne...

No właśnie, w ogóle w czasach, gdy wszyscy hejtują simsy właśnie za to, że tak zdzierają z graczy pieniądze, oni z dumą wyskakują z informacją o x dodatkach, podczas gdy czwórka jest wciąż w fazie alfa(!). Fascynuje mnie to.

Cytat:

Co muszę dwójce przyznać, to to, że ma prawdziwie Simsowy klimat, klimat, którego trójka już nie ma.

Dwójka jest cudowna, a do tego zawsze wiesz, na czym stoisz. :D W trójce irytuje mnie to, że zależnie od tego gdzie stoisz/jak pada słońce/czy jest pokój czy nie wszystko może wyglądać inaczej, przeważnie gorzej. To strasznie utrudnia jakiekolwiek sensowne robienie zdjęć. A do tego te ścinki! Dwójka może też nie jest najpiękniejsza pod tym względem, ale jak już się raz załaduje to działa znakomicie. No i tak, klimat. Dwójka, a już w szczególności jedynka miały ten klimat. Trójka nie. Nawet muzyka w trójce jest mierna, podczas gdy w jedynce była cudowna. Cóż, gdyby przenieśli jedynkę do 3D, pozostawiając klimat, styl graficzny i udźwiękowanie taką, jak w jedynce - wtedy byłbym zachwycony.

Nezumi 18.05.2014 14:39

Dla mnie te zdjęcia naklejone na Simsy nie wyglądają za dobrze (zwłaszcza jak zaczynają się ruszać). Poza tym miałem na myśli jak będzie wyglądała alpha na modelu który ma swoją grubość.
A jeżeli chodzi o to, czy czwórka się sprzeda to lol, oczywiście ze się sprzeda. Nawet jak żadne z nas nie kupi to kupią białe nastolatki w USA i to wystarczy. ;P
Co do ogłaszania że będzie pierdylion dodatków przed premierą podstawy.. tak to dziwne, chociaż z drugiej strony.. przynajmniej uczciwie stawiają sprawę. :lol2:
Swoją drogą skąd to info o dodatkach, bo na oficjalnej stronie nic nie było?

Mroczny Pan Skromności 18.05.2014 14:50

Jak dla mnie to jakiś wymysł fanów, którzy napisali, że info jest potwierdzone i już wszyscy w to wierzą :P Nigdzie indziej nie spotkałem się z tą listą dodatków (zresztą, jest ona tak absurdalna, że trudno znać ją za prawdziwą xD)

Navari 18.05.2014 15:01

Dodatki są śmieszne. Podobno znalazły się w jakiejś ankiecie od EA. Jeśli tak było, to... słaaabo. Mam nadzieję, że wyskoczą jeszcze z czymś lepszym. :D
Bella jest obłędna, już wiem, że zagram Ćwirami. W ogóle strasznie podoba mi się nowy CAS, choć simowe klony wcale nie były szczególnie podobne do swoich żywych pierwowzorów. Nawet włosy idą w dobrą stronę.
Nie mogę się doczekać, aż pokażą nam miasto. Mam przeczucie, że tym razem to będzie naprawdę coś, obym się nie pomyliła. : D

Agor-ia 18.05.2014 15:46

Cytat:

Tacy są pewni, że czwórka będzie bestsellerem?

Już jest ;)

A te akcesoria to mi zalatują pakietami Store.

anie_1981 18.05.2014 20:56

Agor-ia, do bestsellera to im jeszcze daaleko... Najpierw gra musi zostać wydana. Pamiętasz jaki był szum z tym nowym SimCity? O manio, jaka suuper gierka... I co? Taka super, że przez pierwsze tygodnie nawet się grać nie dało, mam tą grę i żałuję każdej złotówki jaką na nią wydałam, wszystkim ją odradzam. Za łatwa, za małe miasta, graficznie taka sobie.

αγάπη 18.05.2014 23:10

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1814313)
Agor-ia, do bestsellera to im jeszcze daaleko... Najpierw gra musi zostać wydana. Pamiętasz jaki był szum z tym nowym SimCity? O manio, jaka suuper gierka... I co? Taka super, że przez pierwsze tygodnie nawet się grać nie dało, mam tą grę i żałuję każdej złotówki jaką na nią wydałam, wszystkim ją odradzam. Za łatwa, za małe miasta, graficznie taka sobie.

Dokładnie, porażka po całości, na szczęście ja kupując simcity 5 dostałem za darmo dodatek do sims 3 i potem jeszcze jedna darmowa gre na origin, chyba zauważyli jak wielki błąd zrobili

Levkoni 18.05.2014 23:42

Oj anie, nie bądź taką pesymistką :) Ja uważam, że TS4 własnie przywróci serii klimat. Może nawet przebije dwójkę? ;) Niechlubna pod tym względem trójka już została dawno usunięta z mojego kompa, gier się pozbyłem i czekam już tylko na czwórkę :D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:08.