TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   TheSims.pl - archiwum (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=176)
-   -   Co chcielibyście zmienić? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=38275)

Pink Panther 19.06.2012 21:18

Odp: Co chcielibyście zmienić?

Na koniec wtrącę jeszcze swoje 3 groszy. Mianowicie uważam, że to forum i tak jest świetne takie, jakie jest i cały jego urok prysnąłby jak pryszcz (lub bańka mydlana :] ) po emigracji. Zresztą dużo też zależy od użytkowników i ekipy. Skrypt i problemy techniczne nie są ważne, jeśli my jesteśmy ze sobą zżyci.

Enjoy ;)

Savigge 20.06.2012 07:20

Cytat:

Napisał Irreplaceable (Post 1541920)
Np. Ciebie? ;)

Nie? Są na pewno inne osoby mające więcej pomysłów niż ja >.>
Ja nawet nie wiem, czy pod koniec wakacji tu będę.
Niemożność naprawienia tych i więcej rzeczy powoduje mega zastój.
Przyciski są, no ok ale czy Sim00n mówił tylko o przyciskach? Jakoś mi się nie zdaje...

Dobra, wyraziłem to co chciałem powiedzieć. Tyle

Liv 20.06.2012 12:47

Cytat:

Skrypt i problemy techniczne nie są ważne, jeśli my jesteśmy ze sobą zżyci.
Tak, ale zauważ, że coraz mniej jest "zżytych" - spośród tych nielicznych rejestracji, jakie obserwuje się ostatnimi czasy zaledwie parę osób decyduje się zostać na dłużej.
Im mniej ludzi się rejestruje, tym mniej potem zostaje i prawdopodobnie "zżywa się".
Poza tym, nie można opierać się tylko na tych, którzy mają przynajmniej dwuletni staż na forum.
Cytat:

Każdy zakłada, że jeśli zaczynasz jakąś dyskusję, to sam wyjdziesz z jakimś pomysłem, a nie będziesz czekać na innych twierdząc, że "oni mają lepsze". A co, jeśli nie mają?
Cytat:

Przyciski są, no ok ale czy Sim00n mówił tylko o przyciskach? Jakoś mi się nie zdaje...
Zapomnij o nim - naprawił przyciski, ale nasza [chyba mogę tak napisać?] współpraca się z nim nie układała i to niekoniecznie z naszej winy.

Kolejna bezowocna dyskusja ;]
Ciekawe ile jeszcze ten temat będzie razy powtarzany - pierwsze koty za płoty!

Savigge 20.06.2012 13:49

Cytat:

Napisał Liv (Post 1541950)
Każdy zakłada, że jeśli zaczynasz jakąś dyskusję, to sam wyjdziesz z jakimś pomysłem, a nie będziesz czekać na innych twierdząc, że "oni mają lepsze". A co, jeśli nie mają?

Tzn. mam pomysły, ale podejrzewam, że nic z tego nie wyjdzie ;x
Jakby powstało (pewnie nie) to nowe forum przypominałoby schematem działów to, do updates przydzielono by osoby które by się tym zajmowały. Wg. mnie można byłoby stworzyć Archiwum gdzie byłyby przenoszone nieaktualne tematy, choć dałoby się je czytać. Nowy styl by się przydał, choć niebieski jest niczego sobie. Można by było zachęcić nowych użytkowników do tworzenia dodatków poprzez poradniki jak co zrobić. Pomocne byłoby ogólne FAQ z problemami z grą. Po prostu zebrano by najczęstsze problemy z grą i umieszczano by pomocne odpowiedzi.
Można byłoby rozwinąć konkursy które np. raz na jakiś czas (np. raz na 4-5 miesięcy) byłyby organizowane i odbiegałyby tematem od The Sims, np. graficzne.
Jeśliby do forum zostałby dołączony portal/strona z newsami wybrano by kilka redaktorów (wg. mnie do 3) którzy by systematycznie dodawali newsy i nie mieliby słomianego zapału.

Jeśli mógłbym coś dodać. Myślę, iż lepiej by było żeby ktoś oprócz Irreplaceable, Liv i Kluska (chyba tak się odmienia :P) się wypowiedział. Przynajmniej dowiedzielibyśmy się co kto sądzi i łatwiej by było wywnioskować.

Pink Panther 20.06.2012 13:56

Wiesz, według mnie to wszystko, co wymieniłeś jest do zrobienia na tym forum, bez emigracji, reinstalacji itd.

Savigge 20.06.2012 14:04

Cóż, do odzyskania strony głównej nikłe mamy szanse ;)
Stylu nowego nie doda się, cd. pomysłu z FAQ - rozwiązaniami problemów, ten pomysł stworzyłem w myśli dla nowego forum. Tematów z problemami (jeśliby nowe forum powstało) nie ma sensu przenosić, gdyż wiele użytkowników którzy założyli te tematy nie wchodzą na forum, bądź są usunięci.

Coś w tym wyczyszczonym temacie o emigracji było to, że chyba nie mozemy przenosić bazy (bo i tak nie da się dla obecnej administracji) bo to własność shottersa czy jak mu tam. Mimo że nie wchodzi, ale opłaca i przez to forum jest jego.

Rainbow 20.06.2012 14:07

znowu [za przeproszeniem ;p] sądzicie gówno na śmierć. "dawnej świetności" forum już nic nie wróci, bo simsami się już niewiele osób podnieca. kiedyś jak wchodziłam na forum to nie nadążałam z czytaniem tematów. teraz jest tu coraz mniej osób, które się gdzieś udzielają. tak to w życiu bywa, nic nie trwa wiecznie, nawet forum o simsach ;P

Cytat:

Napisał Savigge (Post 1541891)
Jizas, to nie ja przejrzę posty, ale użytkownicy gdyby to [nowe] forum powstało mogliby przenieść swoją (!) twórczość et cetera.

aha, a co jeśli ktoś np. nie zyje? pojechał do dżungli w Afryce i juz nie wrócił, bo sie zgubił?

Cytat:

Napisał Savigge (Post 1541941)

eheh wskaż mi te osoby, bo ja jakoś nie widzę żeby ktoś tutaj miał głowę pełną pomysłów w sprawie ratowania/naprawy/przenoszenia forum. a nawet jeśli to i tak niewiele zdziała.

Cytat:

Napisał Savigge (Post 1541958)
Wg. mnie można byłoby stworzyć Archiwum gdzie byłyby przenoszone nieaktualne tematy, choć dałoby się je czytać.

aha i w tym jednym archiwum będą znajdowały się WSZYSTKIE tematy? czyli ktoś kto chce poszukać cos na temat problemu o forum będzie przekopywał sie przez 1000 postów z problemami o simsach? mądre.

Cytat:

Napisał Savigge (Post 1541958)
Nowy styl by się przydał

no tak, styl to akurat najważniejsza rzecz jest!

z resztą w niektórych sprawach robicie z igły widły. mnie jakoś nie przeszkadzają w siedzeniu na forum jakieś pierdołowate drobnostki. a jak ciebie tak bardzo denerwują to sobie załóż własne forum o simsach i sobie tam siedź wśród tych wypasionych, działających bajerów.

jezu, gdyby admini mogli, to już dawno by coś pewnie zrobili, nawet jeśli [nie mówię ze tak jest!] połowa z nich byłaby leniami i zbijałaby bąki, to na pewno ktoś by tu zrobił renowację. ale nikt nic niestety nie zrobi, bo shooters jest we władaniu strony i wypiął na nas obsrane dupsko, tak samo z resztą jak sim00n [czy bog wie jak mu tam], który narobił tylko większości nadziei, ze się weźmie za naprawę. i tak właśnie myślałam, zę on nas tylko zbajeruje. nie wiem, moze jednak gdzieś coś robi 'po cichu', w każdym razie ja nie widze, zeby cos robił.
chcesz naprawić forum? to zabierz super admina shootersowi i daj komuś, kto wie jak odnowić forum [albo nawet samemu sobie!]. wtedy wszyscy będą szczęśliwi, a ja ci będę mówić "dzień dobry".
[chociaż tak sobie pomyślałam, czy nie dałoby się jakoś odkupić strony, czy coś?]

Savigge 20.06.2012 14:12

Cytat:

Napisał Apocalypsa (Post 1541965)
[chociaż tak sobie pomyślałam, czy nie dałoby się jakoś odkupić strony, czy coś?]

dałoby się odkupić stronę, oczywiście. płać 3 940 PLN za domenę thesims.pl ;)

shooters miał dać super adma bjork, ale jak jest - nikt nie wie ...
*
up: w tym nieaktualne miałem na myśli tematy przestarzałe, z resztą, jest cos takiego jak wyszukiwarka.

Pink Panther 22.07.2012 11:43

Odkopię troszkę temat.
Zastanawiam się, czy dałoby radę może zwiększyć dopuszczlną ilość wiadomości w skrzynce? 50 to troszkę mało... Chyba, że forum nie wytrzyma, to lepiej tego nie robić tym kosztem.
I jeszcze jedno - zamierza ktoś kiedyś uaktywnić na nowo portal? Kiedyś był, a teraz zostało samotne forum...

Liv 22.07.2012 12:13

1. Teoretycznie można (no chyba, że tak jest z góry ustalone w skrypcie), praktycznie - nie wiem. Tylko pytanie - po co? Jeśli ktoś z kim prowadzi żywiołowe konwersacje, to się albo często czyści skrzynkę, albo przenosi na gg.
2. Trzeba być właścicielem strony, żeby przywrócić portal.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:49.