![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi
Cytat:
Cytat:
@suomii, instalowalas te mody helpermonkey czy recznie wrzucalas je do folderu? |
Kosia kiedy zapisuje opcją "zapisz" to się zapisuje normalnie.
Najwyżej będę zapisywała a potem wychodziła. Nie ma znaczenia o nazwę save'a bo dzieje się to w innych savea'ch też. Próbowałam już. Ok, dziękuje za odpowiedzi :) |
John_Doe - tak, w każdej rodzinie, w każdym mieście. Polecili mi, abym ściągnęła Nraasa overwatcha, ale jak wcześniej napisałam nie mogę mieć modów w grze. Tylko że kiedy wklejam do katalogów game/bin plik d3dx9_31.dll , to wywala mnie w ekranie ładowania, a kiedy nie ma tego pliku, to gra działa, ale nie ma modów. Pomoże mi ktoś z tym? Kiedyś mi wszystkie Nraasy normalnie działały...
|
@suomii
a gdzie w ogole wrzucalas te mody? Teraz jest nowy sposob i mody wrzuca sie tak, ze musisz stworzyc folder 'mods' w dokumenty -> electronic arts -> the sims 3, a do folderu mods musisz wkleic plik resource.cfg i utworzyc folder packages(w folderze mods). Wszelkie inne pliki w game/bin sa zbedne. |
Wrzucałam je do tego folderu, bo mam tam wszystkie dodatki z neta fryzury, ubrania itp.
|
A jak wyglada twoj plik resource? otworz go notatnikiem i sprawdz, czy masz takie wiersze:
Cytat:
|
Nie mam. Mam je skopiować do tego pliku?
|
ehe, zastap to co masz w resource tym, co napisalam. Moze to akurat o to chodzi.
|
Zrobiłam i niespodzianka! - wywala mnie przy ekranie ładowania. Zastąpiłam to z powrotem tym starym resource i nadal wywala, nie mogę uruchomić gry. Zauważyłam, ze większość dodatków z neta mam w folderze 'mods' na dysku D w folderze electronic arts.
|
No to tyle dobrze, ze wywala.
Dlaczego masz je na dysku D? Pwoinnas miec je na dysku C, w moich dokumentach, w folderze electronic arts, a nie tam, gdzie masz zainstalowana gre. Czy instalowalas mody lub dodatki przez installhelper monkey? Czy jestes pewna, ze mody sa zgodne z wersja twojej gry? |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:34. |