TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

Liv 07.07.2013 18:40

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Cytat:

1. Czy usuwanie wspomnień jest możliwe, jeśli tak to czy bezpieczne i nie powoduje błędów w grze? Przypadkowo wspomnienia ulubionej simki "zawalone" zostały wspomnieniami o karaluchach i wygląda to strasznie nieestetycznie.. ._.
Pewnie - SimPe.
Otwierasz otoczenie, znajdujesz sima, w "Inne" (?) powinno być "wyświetl wspomnienia", usuwasz tak, jakbyś chciała usunąć np. jakiś plik, dajesz zatwierdź i zapisujesz zmiany.
Bezpieczne i wręcz zalecane.
Cytat:

.Czy fakt, że dzieci było najpierw urodzone za pomocą hacku na bliźniaki/trojaczki/czworaczki, a potem hack został usunięty może mieć wpływ na grę?
Nie miałam nigdy takiego czegoś, ale raczej nie :P
Cytat:

Ale dzisiaj mimo że Fraps jest włączony to po uruchomieniu gry w rogu nie ma żółtych cyferek, a co za tym idzie nie robią się zdjęcia.
Wciśnij F12.

Rudzia - w SimPe w opcjach powinnaś mieć coś z pokazywaniem danych meta.

Sorry, że tylko tak mniej więcej Was nakierowałam, ale mam grę włączoną i nie mam jak tego sprawdzić.

Psychosis 08.07.2013 21:50

Cytat:

Napisał Liv (Post 1730383)
Wciśnij F12.

Niestety, nie działa ;c
Tak więc, jakieś sugestie jak przywrócić tego Frapsa?
Nie ukrywam, że przydałby mi się do zdjęć do OJSG, a jest jednak najwygodniejszy. Nie wiem od czego to zależy, ale czasem działa jakgdyby nigdy nic :|

milena182 09.07.2013 09:33

Odp: Najlepsza kariera??

moze ktos wie skad sciagnac obiekty z nagrod zawodowych simow? wiem ze mozna je odblokowac kodem ale chyba przez sciagnie kariery nie mam dostepnej nagrody za kariere wywiad :(

rudzielec 09.07.2013 12:59

@Breath, pisałam Ci o tym na poprzedniej stronie :P
Cytat:

Napisał rudzielec (Post 1730338)
co do Frapsa, to go po prostu przeinstaluj i powinno być ok ;)

@milena, widziałam kariery na ModTheSims, jak znajdę, podrzucę linka, chyba że sama trafisz wcześniej ;)

Psychosis 10.07.2013 00:53

Okej, więc oto ja z kolejnymi pytaniami, jako że bawię się w te klocki pierwszy raz. ;x

1. Czy jest możliwość pobrania otoczenia z już ustawionymi parcelami?
2. Czy jeśli pobiorę domek, który wymaga dodatku, którego nie mam, to elementy z tego ep gra jakoś zastąpi, czy może będą większe błędy w grze i nie warto? [pytam, bo nie jestem pewna]

Liv 10.07.2013 07:36

1. Jest, jednak pobierając takie otoczenie masz spore szanse, że będzie ono zepsute i po niedługim czasie grania niegrywalne.
2. Jeśli jest tam jakikolwiek dodatek, który wyszedł później niż Twój ostatni (np. Twój ostatni to Zwierzaki, a parcela wymaga OŻ), to możesz mieć faktycznie problemy, np. "Aplikację...". W innym wypadku gra sobie zastąpi ten obiekt jakimś innym ;)
No i żeby w ogóle doszło do zainstalowania takiego domku, potrzebujesz clean installera.

Psychosis 10.07.2013 16:03

Cytat:

Napisał Liv (Post 1731379)
2. Jeśli jest tam jakikolwiek dodatek, który wyszedł później niż Twój ostatni (np. Twój ostatni to Zwierzaki, a parcela wymaga OŻ), to możesz mieć faktycznie problemy, np. "Aplikację...". W innym wypadku gra sobie zastąpi ten obiekt jakimś innym ;)
No i żeby w ogóle doszło do zainstalowania takiego domku, potrzebujesz clean installera.

Czyli jeśli ostatni dodatek to OŻ (ew. zainstalowane są jeszcze akcesoria) w moim przypadku, a domek wymaga WB to gra zastąpi obiekty? :rolleyes:

Liv 10.07.2013 16:13

No tak...

/znaki/

miłośniczka zwierząt 10.07.2013 19:13

Co może powodować że jak zainstaluje podstawę to zamiast 3 okolic mam jedną? Czy to może być wina płyty czy może muszę zrobić reinstal systemu? Bo podstawę instalowałam już chyba z 4 razy i nadal jest to samo.

anizali 10.07.2013 19:56

Dziwne :|
Wina płyty - nie fizyczna, raczej danych na niej jak już.
Weź zainstaluj z tej płyty na innym komputerze i zobacz, czy to samo będzie.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:06.