TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Inne gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Gry serii SimCity (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=33797)

Meryam 30.12.2011 20:33

Odp: Gry serii SimCity

Cytat:

Napisał kalafjor (Post 1485902)
SimCity to jedna z tych gier, w które gram miesiąc i mi się nudzi. Potem po kolejnym miesiącu znowu gram. Nie pamiętam swoich "rekordów". Ogólnie wydaje mi się, że nie potrafię grać. ^^

Ooooch, jak miło, że nie jestem jedyną osobą tego typu!
Już myślałam, że tylko ja jestem taka zryta.

theqatrick 31.12.2011 12:09

kalafjor - pobierz crack'a w drodze wyjątku, toż to prawie nie piractwo. E... tam, umiesz grać, tylko może nie masz dużego doświadczenia.

Ja jeszcze nigdy nie zabudowałem całego regionu ale miałem kilka ponad 1 mln (nawet 10 mln). Mam gigantyczne korki pomimo autobusów, metra, monokolejki, pociągów i nadziemnych miejskich koleji.

@up - Co Ci nie wychodzi?

kalafjor 31.12.2011 13:59

Ja też głównie z korkami mam problem. ^^

theqatrick 31.12.2011 14:04

No właśnie... Dobrze rozwinięta komunikacja miejska, autostrady, prawie brak uliczek i nadal to samo, ja już nie wiem.

Gio 31.12.2011 14:37

Ja teraz gram w Cities XL 2012 :) W zasadzie to samo co SimCity tylko lepsza grafika ;> I też mam ten problem z korkami. Z tym, że wydaje mi sie, że jest trudniej niż w SC. Szpital, policja i straż musi być co kawałek, sklepy też, bo od razu zadowolenie spada, podatki min. bo zaczną ludzie wyjeżdżać i jeszcze zanieczyszczenia, parki, komunikacja, szkoły i przedszkola... ludzie, tego sie nie da ogarnąć.
Wczoraj akurat miałem taki jakby mały "kryzys", tzn. z niewiadomego mi powodu miasto zamiast stwarzać przychód zaczęło po prostu tracić kasę. W CXL to działa jakoś tak, że jak przez dłuższy czas będzie się utrzymywał minus, to kończy się grę. No więc wiadomo - ludzie zaczęli wyjeżdżać, bo nic nie działało, bo na nic nie miałem kasy. Miasto z 50 000 skurczyło się 35 tys, więc żeby to jakoś ruszyło podniosłem podatki i po tym zabiegu się skurczyło do 25 tys :P Bogu dzieki jest możliwość kredytu. Wziąłem wszystkie możliwe naraz :P tj. 100 tys, 500 tys i milion :D Wybudowałem kilka fabryk i ludzie z powrotem zaczęli osiedlać opuszczone domy. Ale ile się nadenerwowałem :P Teraz mam nieco ponad 30 tys i pełno pustych domów :/ Powoli już zaczyna mi się nudzić, ale pewnie jeszcze do tego miasta wrócę.

Liv 31.12.2011 17:48

Ale z drugiej strony pomyślcie - tam gdzie ulice są czerwone, tam ładnie rozwija się handel :D W mojej legendarnej Arkadii stały takie piękne wieżowce! ;< Później sukcesu tego miasta nie umiałam powtórzyć :(
A na początku też nie umiałam grać xD Pamiętam jak po raz pierwszy zlikwidowałam sobie miasto, bo byłam tak zadłużona, że omasakra... Ile mogłam wtedy mieć... 10-11 lat?
Ciekawe jakby mi teraz szło :D Tylko jakoś nie umiem wrócić do tej gry - to wszystko przez Simsy :(
Btw, akurat 5 lat temu, kiedy czekałam na TS1, wymyśliłam sobie, że będę grała "z połączeniem" tzn. Simy z TS1 w moim mieście w SC4 - wcześniej tworzyłam cale rody takich doradców, np. rodzina Tomayo-Rinch (a potem Eve Tomayo stworzyłam w Simsach =D), i to na potęgę xD Jakbyście zobaczyli moje zapiski z tamtego okresu to padlibyście ze zdziwienia xD

theqatrick 31.12.2011 18:45

Liv
To chyba przez te wieżowce są korki. :P Może pokaż nam screnshot'y z Twojego miasta. :D

Liv 01.01.2012 09:12

Nie, wieżowce przy korkach są dobre, bo tam, gdzie dużo ludzi, rozwija się biznes :)
Haha, chętnie bym Wam pokazała, gdybym je miała... Ja w tym mieście grałam z 5 lat temu, a w międzyczasie miałam kilka formatów i jedną awarię dysku z całkowitą utratą danych.

@down: wow, co za rozplanowanie! xD Ja zawsze idę na żywioł, potem ewentualnie burzę to, co mi przeszkadza :D

theqatrick 01.01.2012 18:30

Zacząłem przedwczoraj budować nowe miasto.
http://img.burning-brushes.pl/images/newcitcoc.png

Kenny McCormick 01.01.2012 19:00

Ja chcę tą gre a nie wiem gdzie kupić :( Jest na allegro za 50 zł... Opłaca się?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:26.