TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Dziwna opiekunka O_o (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=43965)

miłośniczka zwierząt 06.09.2015 14:02

Odp: Dziwna opiekunka O_o

Ja nie przepadam za opiekunkami w 2 i raczej staram sie wykorzystywać simami ich dni wolne, które im przysługują więc zamiast rodzice wyjechać na wczasy siedzą w domu i się dziećmi zajmują. Kiedyś jakoś te opiekunki mi nie przeszkadzały jak grałam, ale teraz już niestety mi zaczynają przeszkadzać.

Aperlaxive 19.12.2015 22:18

Opiekunka do dziecka

Szukałam takiego tematu, aż byłam zdziwiona, że nie ma.
Jesli był, to strasznie przepraszam.

Ostatnio nieczęsto grałam rodzinami z dziećmi, więc wyszłam trochę z wprawy.
Naszła mnie jednak ochota, więc wybrałam rodzinę Gazeta. Kto nią grał, to wie jak jest ciężko ;)
Ze względu na szkołę zdecydowałam się na opiekunkę. Myślałam, że to przynajmniej trochę odciąży Grażynę i Gustawa.
O jak się myliłam. Opiekunka prawie w ogóle nie zajmuje się dziećmi. Niby coś tam robi, wsadza je do krzesełka, wyciąga z kojca. Jednak w praktyce wygląda to tak,że dzieci są głodne, śmierdzące i ciągle płaczą.
Zaczęło mnie to irytować, bo nie dość, że baba bierze ciężkie pieniądze, a nic nie robi, to ja po powrocie mnam o wiele więcej pracy (musze jeszcze po niej sprzątać, raz się nawet zsikała!)
Wiecie może jak rozwiązać ten problem? Czy coś może skłonić tą kobietę do roboty?

Hebe 20.12.2015 13:41

Odp: Opiekunka do dziecka

Myślę, że to jeden z "uroków" gry - są opiekunki lepsze i gorsze. Zawsze możesz taką opiekunkę wywalić i zatrudnić nową.

Aperlaxive 20.12.2015 14:56

Tak też zrobiłam.
To ta z kolei codziennie wyciąga dzieci z kojca, idzie z nimi na dół i je karmi. Cały dzień je karmi. Nie obchodzi ją, że dzieci leżą w brudzie i śpią.
A co najlepsze, generują mi się tylko te dwie baby. Nie macie pomysłu, jak zrobić by przyszła jakaś inna? Czy lokaj może się zajmować dziećmi?

Rose 20.12.2015 15:33

Cytat:

Napisał Aperlaxive (Post 1867200)
Czy lokaj może się zajmować dziećmi?

Wydaje mi się,że tak,ale nie jestem w 100% pewna.

miłośniczka zwierząt 20.12.2015 21:04

Tak lokaj będzie się zajmował dziećmi ;)

Aperlaxive 20.12.2015 22:48

@Kotelarski na wstepie zaznaczyłam, że tego nie wykluczam i przepraszam, ale ja szukałam i nie znalazłam. Widać lepiej obsługujesz się wyszukiwarką niż ja.
Jednak, chyba lepiej to zgłosić w raporcie niż spamować? ;)

Dziewczyny, dzięki za odpowiedź. Jednak to chyba za duży wydatek.
Nie znacie może sposobu na nową opiekunkę lub na to, aby ona zaczęła się zajmować dziećmi?

Rose 21.12.2015 18:46

Na Simspedii wyczytałam,że lokaj przychodzi o 7.00 i kończy pracę o 20.00. Jego pensja to 20 simoleonów + 25 za godzinę. I wykonuje wszystkie obowiązki tj. sprząta,niańczy,gotuje itp. Co do opiekunki tak jak napisała Hebe są lepsze i gorsze, co nie zmienia faktu,że są leniwe. Osobiście na twoim miejscu wolałbym zatrudnić nieco droższego lokaja niż taką opiekunkę :). I niby patch do OŻ miał je naprawić? Pffff żarty jakieś... Ale co poradzisz.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:47.