TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   The Sims 2 - Rezydencje i Ogrody (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46546)

Alraris 11.01.2009 19:00

Odp: The Sims 2 - Rezydencje i Ogrody

Wszyscy piszą o ogrodach, a nikt o rezydencjach :P Jest fajny dach, trochę podobny do tego z OŻ, ale ma prawdziwe okna. I schody, które mają świetnie wywiniętą balustradę, tylko nie wiem, po co w nich ta balustrada w środku. I niezgorsze "bay window" do wykusza. Ogólnie zrobiłam sobie barokowe otoczenie i zamierzam tam zbudować kilka pałacy (głównie w oparciu o CC z neta, mam już praiwe wszystkie potrzebne rzeczy), ale te parę przedmiotów z RiO też na pewno się przyda. I jest żyrandol na 2 piętra! Genialny do sali balowej. Tylko nie rozumiem jednego: sufity. Samo RiO bez zainstalowanego OŻ też tą funkcję dodaje, więc mogę chyba o tym pisać w tym temacie. Robię salę 2-piętrową i jak zrobię sufit, to już są 2 sale, a nie jedna, a jak nie zrobię, to zamiast ścian widzę niebo. Maxis na prawdę nieraz nie myśli. I przez schody widać niebo. A z kolei z górnego piętra nie widać mebli w dolnym... Ale i tak dobrze, że jest ten sufit.

Tonks 12.01.2009 13:47

A ja już chyba nie kupię, czekam na trójkę ;)

Kroffka 20.01.2009 09:37

Myślę, że bardzo fajnie! :D Brakuje fajnych OFICJALNYCH dodatków do ogrodów :D Przez co są bardzo ubogie :P

Nordin 22.01.2009 14:03

Czy możecie mi powiedzieć, czy da się umieścić winorośl na całej scianie...bo jest podzielona na fragmenty a ja bym chciała mieć całą scianę w listkach.

Björk 22.01.2009 14:18

da się z move objects albo z ctrl + alt i dodatkowo (jak masz OŻ [ i ] by obniżyć, podwyższyć. I cała ściana będzie porośnięta :)

Mamełe 01.02.2009 09:08

Cytat:

Napisał Alraris (Post 933670)
Wszyscy piszą o ogrodach, a nikt o rezydencjach :P Jest fajny dach, trochę podobny do tego z OŻ, ale ma prawdziwe okna. I schody, które mają świetnie wywiniętą balustradę, tylko nie wiem, po co w nich ta balustrada w środku. I niezgorsze "bay window" do wykusza. Ogólnie zrobiłam sobie barokowe otoczenie i zamierzam tam zbudować kilka pałacy (głównie w oparciu o CC z neta, mam już praiwe wszystkie potrzebne rzeczy), ale te parę przedmiotów z RiO też na pewno się przyda. I jest żyrandol na 2 piętra! Genialny do sali balowej. Tylko nie rozumiem jednego: sufity. Samo RiO bez zainstalowanego OŻ też tą funkcję dodaje, więc mogę chyba o tym pisać w tym temacie. Robię salę 2-piętrową i jak zrobię sufit, to już są 2 sale, a nie jedna, a jak nie zrobię, to zamiast ścian widzę niebo. Maxis na prawdę nieraz nie myśli. I przez schody widać niebo. A z kolei z górnego piętra nie widać mebli w dolnym... Ale i tak dobrze, że jest ten sufit.

Balustrada jest PODOBNO po to, żeby dzieci mogły po niej zjeżdżać, ale szczerze powiedziawszy nie próbowałam tego, bo nie mam w żadnej rodzince dzieci. Z tym niebem na schodach, to rzeczywiście kaszana, ale jesli chodzi o obiekty na innych piętrach, to wystarczy, ze w opcjach wyłączy się "ukrywanie obiektów"

Milka84 01.02.2009 12:02

Ja nie kupuje tylko czekam na trójkę. Następnego akcesoria nie opłaca się już kupować.

Searle 01.02.2009 15:00

Po poręczach schodów zjeżdżają dzieci i nastolatkowie o określonej osobowości.

Aya de Chat 01.02.2009 17:27

Ja do jutra muszę podjąc decyzję czy kupuje czy czekam na th3, oj nie wiem, ciezko, ale kuuuuuuuuuuuuuuusi pomimo wszystko xd

dżin. 01.02.2009 20:57

Kup sobie Ts2RIO, przecież zawsze możesz znowu uzbierać na TS3

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:58.