TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Fotostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Szansa (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=47462)

ptasie mleczko 07.01.2009 20:27

Odp: Szansa

i dziś znów tak na serio się popłakałam "W myślach powtarzał sobie „Maleńka, przepraszam…”. to mnie rozwaliło totalnie . Ty tak pięknie umiesz opisywac uczucia, że człowiek prawie się czuje jak ten biedny Dastuś czy Lily. Dastuś był w tym odcinku taki ... ochh taki twardzioch z wulkanem uczuc dla własnego dziecka, o żonie już nie wspominając, mnie całkowicie roztkliwia i rozkleja. Ale on musi wyjśc i byc przy porodzie dzidziusia, nie możesz mu tego zrobic. Lily na prawdę ślicznie w tej fryzurze, a to zdjęcie, jak siedzą przy tym stole i rozmawiają, Lily z tym okrągłym brzuszkiem, troskliwie gładząca go ręką ...

Inazumi 07.01.2009 20:55

Liv, jesteś moją idolką <3

Uwielbiam twoje fotostory, przeczytałam wszystkie części, a ta podoba mi się najbardziej. Lilly przestała być pustą lalą (wybacz, jeśli cię uraziłam - takie były moje odczucia po 2-ej części), jej charakter stał się bardziej głęboki. Nie muszę chyba wspominać, że ja również kocham się w Dastusiu (wyjątkowo to zdrobnienie do niego pasuje ^^).

Czekam z utęsknieniem na kolejny rozdział x3

P.S. Zapomniałam dodać, że wczoraj pozbawiłaś mnie trzech godzin snu. Byłam zbyt zajęta czytaniem twojego fotostory by się położyc ^o^

Liv 08.01.2009 14:48

W ciągu zaledwie 2 godzin 6 komentarzy! :O
Guys, you`re incredible...
I dzięki za wszystkie dotychczasowe :)
(nie dziwić mi się, że tak mnie wzięło na englisha- bo teraz naprawdę nie ma czego się dziwić, naprawdę ;))
I do każdej (sama damska publiczność! :D) z Was słówko.

Chanel- przewidywalność?! Nawet mnie nie strasz... :O
DI- być może następny odcinek zaspokoi Twoje pragnienia (dwu, albo nawet trzyczęściowy :D). A z tym więzieniem... Zadziwię Was wszystkich (no, prawie- jedna osoba już wie, co z tym będzie ;))
Call- cieszę się, że umiałam wykorzystać Twoje rady :). W każdym bądź razie, starałam się. Miło mi słyszeć, że Twoje poświęcenie w sprawie mojego FS nie poszło na marne :). I fajnie, że dostrzegłaś (czyżby tylko Ty jedyna?! :O) te strażnikowe przemyślenia. Chciałam coś wyróżnić w tym odcinku, przedstawić czyjeś inne spojrzenie... Po prostu, jak widzą to inni ludzie. Takich wzmianek postaram się dawać więcej, bo to nawet fajnie się pisze, i jest ciekawe ;)
Libby- też tak stwierdziłam! :D (z tym zdjęciem) Najfajniejsze zdjęcie 9 odcinka! :D
Dastusiomaniaczka nr 1- Tak, to "Maleńka, przepraszam..." miało być przepełnione jakimś uczuciem, ale potem, jak to czytałam, jakoś mi umknęło. Ale Ty je znalazłaś :)
Z opisami uczuć, staram się jak mogę, ale to już jest właściwie mocna strona moich opowiadań (a zaczęło się w "Powrocie..."). Chociaż szczerze powiedziawszy, ja chciałabym jeszcze więcej...
A co do zdjęcia... Nie zauważyłam :P. Co prawda nawet nie miałam w planach takiego efektu, ale zawsze ktoś znajdzie rzecz, o której ja zapomniałam ;)
Inazumi- o kurczę... :O Bardzo mnie to cieszy (no cóż, nie każdy może być idolem ;)).
Mnie natomiast najbardziej podoba się druga część- te perypetie z Dustinem są the best :). Trójka jest dobrze napisana, ale niestety niezbyt sobie radzę z podjętym tematem (dobrze, że mam pomoc Callineck ;)). "Dwójka" była łatwa pod prawie każdym względem.
Nie obraziłam się za pustą lalę. Może ja bym tak nie określiła jej, ale coś jednak z "niej" Lily miała.
No cóż, pozostaje Ci nadać tytuł dastusiomaniaczki :P
I cieszy mnie, że moje FS tak wciąga :)

Porcelanowa lalka 08.01.2009 15:37

No i zrobiłaś mu to!
Nie, mi się to stanowczo nie podoba!

A oprócz fabuły to oczywiście wszystko cacy. Opisy uczuć i nie tylko. Błędów nie znalazłam, bo ich nie chce mi się szukać, gdy celuje w monitor karabinem :P. No ale cóż. Pozostaje mi tylko czekać na następny odcinek i wierzyć, że w życiu Dustusia oraz Lily wszystko się ułoży.

Pearl 08.01.2009 17:04

Bardzo ładnie napisany odcinek. Dużo rozmyślań, uczuć. Strażnik i jego myśli były świetnym uzupełnieniem tej części. Dustinowi to naprawdę coś się ostatnio nie układa. No więzienie to już nie przelewki. Mam nadzieję, że jakoś z tego wybrnie.

A, i zdjęcia - piękne. Szczególnie ostatnie Lily i to pierwsze ze słodką Tanią Tereską.

Maxii . 10.01.2009 14:19

Bardzo podoba mi się Twoje FS. Mam nadzieję, że szybko napiszesz dalszy ciąg. :)

Vipera 10.01.2009 20:47

Świetny odcinek... taki wzruszając. Bardzo ładnie opisane myśli... ogólnie super. Czekam na kolejny;)

Schrei 10.01.2009 21:05

pięknie opisane, fajnie że postanowiłaś kontynuować, nie mogę doczekać się nowego odcinka :) a i piękne postaci :)

Gio 11.01.2009 12:42

Wreszcie sie zdobyłem, by przeczytać nowy odcinek (wcześniej jakoś nie miałem czasu, ani chęci), przeczytałem jedynie wybrane fragmenty (tak żeby sie uprzedzić i zaspokoić swoją ciekawość).
A teraz przeczytałem już całość i nie żaluję, chociaż mogłoby być lepiej.
Po pewne mam pewne wątpliwości (mogę sie mylić, bo skoro konsultowałaś sie z Call...) czy strażnik tak uprzejmnie może się pytać więźnia czy łaskawie wyjdzie z celi, a ten mu jescze powie, żeby otwierał :/ Kto tam w końcu rządzi? W więzieniu chyba jest jakiś rygor, a nie "więzień nasz pan".
I chyba dobrałaś złe słowa w zwrocie "pożycie małżeńskie", a na dodatek druga część zdania sugeruje tam, że to pożycie nie było najlepsze.... NIEKTÓRYM może sie kojażyć opacznie, chyba, że właśnie TO miałaś na celu.
W pewntym momencie tak to wszystko opisałaś, że wydawało mi się, że Lily już nie kocha Dustina- miała do niego zbyt dużo pretensji no i to, że ciągle powtarzałaś, że ona cierpi. Po za tym jakbyś nam lekko podsunęła, że małżeństwo z Dustinem było złym wyborem, za który musi teraz płacić.

Nie opuszcza mnie wrażenie, że pisałaś odcinek lekko na odpieprz. Błędy nawet mi rzuciły się w oczy, co nigdy się nie zdarza! :O
Więc 9/10.
Pozdrawiam!

niepokorna 11.01.2009 12:59

No, Liv, piękny odcinek.
Fajnie, że przewinęła się postać taty Lily jako opiekunki :P
Mam nadzieję, że Dustina szybko wypuszczą z więzienia, on nie może zostawić swojej rodziny, musi być przy narodzinach swojego drugiego dziecka, choć raczej nie zgodziłabym się na bezpośrednie uczestnictwo podczas porodu.
Życzę Tobie weny i kolejnych świetnych odcinków :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:41.