![]() |
Odp: Co byście chcieli zmienić w Trójce?
Cytat:
|
Ale mi bara-bara :D simowie sie przytulają i wchodzą pod kołdrę i wygląda to jakby się bili pod pościelą :D
|
Mimo, że nie grałam jeszcze w trójkę, bo dopiero do mnie wędruje, to wiem już ze screenów, co chciałabym zmienić - wygląd noworodka! W dwójce średnio mi pasowało to, że dzieciak leży cały czas w samej pieluszce, ale i tak to było lepsze, niż te dwukolorowe zawiniątka. Jakby to był dla grafików jakiś problem, żeby zrobić niemowlaka choćby w najzwyklejszym śpioszku...
|
Zgadzam się, niemowlaki przeciętnie im wyszły. Przecież mieli już gotowego niemowlaka w dwójce i mogli go po prostu przerobić dla trójki. Wolałam niemowlę w samej pieluszce, bo mogłam ściągnąć z neta defaultowe śpioszki. Nawet w jedynce dziecko miało śpioszki zamiast tego głupiego becika. Oprócz niemowlaków denerwuje mnie jeszcze cmentarz. A właściwie nie tyle cmentarz co mauzoleum i znikające nagrobki. Jeśli ktoś umrze a my nim akurat nie gramy, to jego nagrobek znika. Trzeba się więc przyjaźnić z całym miastem, żeby móc pójść do mauzoleum i wyciągnąć z niego nagrobek. W końcu jestem burmistrzem miasta, więc chyba mam prawo organizować cmentarz, to parcela publiczna a nie prywatna. Kolejna rzecz to restauracje. Olewam szkołę i tak dalej, ale restauracje powinny mieć widoczne wnętrze. Bardzo mi brakuje wysyłania Simów do restauracji na romantyczną kolację. Teraz tego nie robię, bo skoro tego nie widzę, to się nie liczy. Animacji rower/samochód tez mi brakuje, ale z drugiej strony podoba mi się to, że mogę postawić parking gdziekolwiek na parceli. Dlatego mogliby zrobić tak, że samochód pojawia się pusty na drodze, a Sim do niego wsiada. To samo przy wysiadaniu. Samochód się zatrzymuje, Sim wychodzi, samochód znika. Ale jest też dużo rzeczy, które są lepiej rozwiązane niż w dwójce. Np. mogę złapać talerz z jedzeniem i sama wrzucić do lodówki, to samo ze śmieciami. Przestawianie rzeczy w trybie życia jest po prostu super.
|
Gram od premiery a nie wiem o co chodzi z tym przeciaganiem rzczy w t zycia o co w tym chodzi?? ;)
|
Ojej... Chodzi to, że w trybie życia, gdy nakierujesz mysz na niektóre obiekty, to kursor zmienia się w łapkę. Można wtedy tą rzecz sobie gdzieś przestawić, albo schować do plecaka. Jeśli to jest np. talerz z jedzeniem, można go chwycić i nakierować na lodówkę, potem puścić przycisk myszy i danie jest już w lodówce. W ten sposób można za Simów oddawać książki na regały, wyrzucać śmieci do kosza. Można też sprzedawać różne rzeczy chwytając je i upuszczając na specjalny obszar w plecaku Sima. Jeśli chcemy przenieść jakąś rzecz, np. książkę, z plecaka jednego Sima do innego, wystarczy nakierować łapkę z tym czymś na tego innego Sima, albo na jego portret. Mi to się bardzo przydaje. To był naprawdę świetny pomysł EA.
|
Ja chciałabym zmienić:
W 2 była możliwość robienia parceli publicznych i to mi się podobało... Kupowanie ciuchów też było fajne bo można było mieć 3 stroje codzienne i 20 kąpielowych xD Niemowlaki to napewno jedyne co się różni to dziewczynka ma lekko różowy a chłopak lekko niebieski kocyk ;p Jakieś ciuchy dla NIEMOWLAKA np. pare par śpioszków to napewno :) |
Kurcze mnie denerwuje to ze sim nie moze szybciej pocalowac innego sima a jak juz to zrobi to odrazu zauroczony jest.
|
Tak sobie już dawno pomyślałem, że w jakimś choćby patchu mogliby zmienić simom oczy. Tzn. teksturę bo te teraz to nieważne jaki kolor weźmie się są jakieś ciemne, takie martwe trochę, w dwójce były lepsze, bo bardziej wyraziste.
|
No to... mogły by być okrągłe ściany ale takie naprawde a nie prostokątne.
Choroby, Sklepy z cichami, Budowa miasta (bez tego narzędzia dziwnego), troche wiecej fryzów . |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:00. |