TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Wymarzone Podróże - Pytania i Odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52908)

Levkoni 28.11.2009 12:07

Odp: Pytania i Odpowiedzi

Cytat:

Napisał nmin (Post 1160699)
Moja Simka postarała się właśnie o dziecko z pewnym Chińczykiem i jest w ciąży, to nie było zbyt przemyślane, no ale zapisałam, i teraz chciałabym tego Chińczyka w jej mieście :D Mogłabym dodać kodem do rodziny, ale chciałabym, żeby on sprowadził się do SV razem z bratem i najlepiej razem z domem ;) Da się jakoś z edycji miasta? Jeśli zrobię kopię do biblioteki, to będzie to tylko kopia, a ja chcę tych konkretnych Simów, a nie ich klony...

Nie, nie da się inaczej, to chyba jasne, że z domem ich nie sprowadzisz, a poza tym, nawet jeśli byś skopiowała ich do biblioteki to i tak utracą kontakty z twoją simką. Teoretycznie jest opcja "zaproponuj wprowadzenie się" i wtedy powinno ci wyskoczyć okno, gdzie wybierasz kto z danym simem ma się do ciebie wprowadzić, wtedy mogłabyś wybrać brata, jeśli mieszka z nim w domu, ale w praktyce, przynajmniej u mnie bo nie wiem jak u Ciebie i u innych, jest bug i jeśli weźmiesz tą opcję to i tak się nie wprowadzi do ciebie, więc pozostaje kod.

Właśnie a propos tego bugu, o którym napisałem wyżej to też go macie? Bo to już drugi dość istotny bug jaki wyhaczyłem, poprzedni wiem, że nie tylko jest u mnie nie wiem jak z tym.

agnieszka130187 28.11.2009 14:22

Cytat:

Napisał Searle (Post 1160730)
Agnieszka, nie wiem, czy to jest to samo zadanie, ale w moim simka, by aktywować ukryte drzwi w sypialni musiała skorzystać z toalety w tym domu :)

I chyba w tej misji w podziemiach pojawiał się taki komunikat:

Nie znalazłam tam żadnych ukrytych drzwi, więc go zignorowałam. Po wypełnieniu tej misji nadal się pojawia. O co chodzi? Gdzie szukać tych kodów?

Musisz włączyć i wyłączyć stereo, wtedy w sypialni pojawią się tajemne drzwi. :)
Ja zignorowałam przygodę z tym włamaniem do komputera, ale spróbuję później, może faktycznie to chodzi o toaletę. :)
A co jest w końcu z tą nauką fotografowania ? Tylko pierwszy tom, reszta praktyka ?

Searle 28.11.2009 16:21

Cytat:

Napisał agnieszka130187 (Post 1160877)
A co jest w końcu z tą nauką fotografowania ? Tylko pierwszy tom, reszta praktyka ?

Raczej tak, bo jest tylko jedna książka na ten temat, ale szybko zdobywa się umiejętność podczas robienia zdjęć.

natalioza100 28.11.2009 17:17

gdzie znalezc MUMIATOMIUM ?

Lorena 28.11.2009 17:32

Cytat:

Napisał Searle (Post 1160730)
Agnieszka, nie wiem, czy to jest to samo zadanie, ale w moim simka, by aktywować ukryte drzwi w sypialni musiała skorzystać z toalety w tym domu :)

I chyba w tej misji w podziemiach pojawiał się taki komunikat:

http://img262.imageshack.us/img262/1421/59973015.jpg

Nie znalazłam tam żadnych ukrytych drzwi, więc go zignorowałam. Po wypełnieniu tej misji nadal się pojawia. O co chodzi? Gdzie szukać tych kodów?

Ja się przez te przejścia co trzeba było następować na kamienie, teleportowałam [chodzi mi o drugi poziom tych przejść, pierwszy strzelałam z tym wchodzeniem i mi się udało ^^]. Chyba kilka h później pojawił mi się komunikat (po nieustannym wyświetlaniu komunikatu ze screenu, nawet po zak. misji ;)), że Simka znalazła karteczkę przylepioną do klamki od spodu i były tam cyfry 2341, co pewnie oznacza kolejność wchodzenia na kamienie. Ale nie miałam już czasu wrócić i sprawdzić :).

Mumiatomium powinno być zaznaczone w Egipcie na mapie, jeśli chodzi o misję ze znalezieniem 2 mumiatomium :).

rocktechnika 28.11.2009 18:01

Cytat:

Napisał Searle (Post 1160937)
Raczej tak, bo jest tylko jedna książka na ten temat, ale szybko zdobywa się umiejętność podczas robienia zdjęć.

Najszybciej punkty umiejętności zdobywa się robiąc zdjęcia o tematach podanych w dzienniku umiejętności. Podczas robienia zdjęcia, gdy najedziemy na obiekt znajdujący się w którejś kategorii, pojawia się podpis np. Samochód (Martwa natura) i jeśli jest to pierwsze zdjęcie tego przedmiotu robione kiedykolwiek, to gdy je zrobimy, nasza umiejętność robi duży skok do przodu. Robienie zdjęć "nie na temat" też zwiększa umiejętność, ale bardzo powoli.

Ja nie używałam książki do nauki, bo bug u mnie polega na tym, że w sklepikach nie ma produktów regionalnych :/

agnieszka130187 28.11.2009 18:06

Nie masz tych przedmiotów regionalnych dlatego, że masz zapewnge mod na szybsze zdobywanie umiejętności z książek. Ja miałam to samo. :)

rocktechnika 28.11.2009 18:10

Cytat:

Napisał agnieszka130187 (Post 1161006)
Nie masz tych przedmiotów regionalnych dlatego, że masz zapewnge mod na szybsze zdobywanie umiejętności z książek. Ja miałam to samo. :)

Serio? To muszę pamiętać, by to jutro wyrzucić! (Ciekawa jestem, jak ja to znajdę w tej stercie... ;) )

A czy u kogoś jeszcze jest tak, że nie ma interakcji między Simami?
Brat z siostrą nie może pogadać :(

Levkoni 28.11.2009 21:44

Cytat:

Napisał rocktechnika (Post 1161009)
Serio? To muszę pamiętać, by to jutro wyrzucić! (Ciekawa jestem, jak ja to znajdę w tej stercie... ;) )

A czy u kogoś jeszcze jest tak, że nie ma interakcji między Simami?
Brat z siostrą nie może pogadać :(

U mnie jest wszystko normalnie, być może to też jest spowodowane hackami. One tylko sprawiają problemy, nie należy ich w ogóle instalować, da się grać bez nich... ;]

karasss 28.11.2009 23:15

Co się dzieje? Włączam grę i "Nastąpił błąd podczas uruchamiania. Zobacz szczegóły w dzienniku"

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:15.