TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   The Sims 3 - Nowoczesny Apartament - Akcesoria (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52973)

mabda 10.02.2010 15:58

Odp: The Sims 3 - Nowoczesny Apartament - Akcesoria

Cytat:

Napisał mabda (Post 1207267)
no niestety mimo podmiany tego pliku [tak, podmiany - mialam zainstalowane] moja gra dalej nie chce wspolpracowac z river. ta samo jak z polowa innych dodatkow. za to druga polowa jest honorowana.

wracajac do sprawy - nowe dodatki moge instalowac bez problemu, ale te stare, ktore instalowalam przez instalacja patcha 1.8 dalej sa niewidoczne w grze w wiekszej czesci. jakies pomysly co zrobic, zeby i one byly widoczne? usuwalam juz je i instalowalam na nowo i nic.

anie_1981 11.02.2010 10:43

Czytaj poprzedniego posta.Dawałam linka do poradnika.

nmin 11.02.2010 19:28

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1207372)

Dziękuję, zapisałam sobie ten link już wcześniej, to ze względu na ten poradnik robię reinstalację, bo bez niego nie miałabym po co :)

Właściwie już zdecydowałam, że po weekendzie albo jutro kupię sobie to NA, bardziej ze względu na święty spokój z instalacją niż obiekty. Czy ktoś orientuje się, ile kosztuje ten dodatek w którymś z tych sklepów: Empik, Saturn, Media Markt, Tesco, Real? Obok wszystkich będę przejeżdżać w poniedziałek i we wtorek i mogłabym wejść do najtańszego, ale jeśli różnica w cenie nie będzie duża, to pójdę po prostu do najbliższego :P

Najbardziej podoba mi się akwarium i to, że jest takie "myślące", czyli nie można wrzucić ryb, z których jedna zjada drugą ;) Nie lubię trzymać ryb w tych nieszczęsnych kulach nawet w grze. Miałam w kuli tylko krokodyla, tak przekornie. Mam jeszcze pytanie o akwarium, które chyba już padło, ale nie widziałam odpowiedzi - czy tak jak w przypadku kuli, widać przez szybkę ryby znajdujące się w środku? I czy one są nieruchome?

anie_1981 11.02.2010 20:03

Rybki jak najbardziej widać i są ruchome, znaczy odbywają się ruchy pływne :D Trzeba uważnie dobierać obsadę akwarium, żeby nie było połączeń predatorów i ich ofiar. Rybki są miodzio. Też nie lubię kul! Co to w ogóle za pomysł, żeby dali nam tylko kule. W realu nie trzymałabym ryb w kulach, ale w grze to miałam całe domy kulami obstawione, żeby mieć wszystkie, które mi się podobają. Teraz mieszczę się w dwóch zbiornikach po 6 ryb każdy...

http://img708.imageshack.us/img708/6...reenshot2l.jpg
http://img203.imageshack.us/img203/8...reenshotoi.jpg

nmin 11.02.2010 20:08

Dzięki za zdjęcia, już lubię to akwarium, będę miała namiastkę zwierzaków ;)

Wnętrze akwarium z tymi dekoracjami jest takie sobie, ale nie można mieć wszystkiego, już i tak jest super jak na zwykły, pojedynczy obiekt :D

anie_1981 11.02.2010 20:59

Jako ciekawostkę dodam, że akwarium trzeba czyścić, jak to 25-litrowe z dwójki. Można mu przekolorować nie tylko szafkę pod nim, ale też piasek i to czarne obramowanie u góry.

Vanitas 12.02.2010 16:41

Jakoś nie przypadł mi ten pack do gustu. Jedynym obiektem który mi się tutaj podoba jest właśnie duże akwarium :)

Starlight 12.02.2010 19:15

Akwarium i takie łóżko jedno...a poza tym nic więcej...
Brakuje mi czegoś "odblaskowego" - tzn. lubię jak w sims 3 np. słońce odbija się na wodzie.
brakuje mi czegoś jak...
małe lusterka, przydała by się "metalowa" poręcz która właśnie tak świeci..
Nie lubię tego mini packu :D

anie_1981 12.02.2010 21:51

Graficznie Simsy 3 są gorsze od dwójki, z wyjątkiem właśnie wody. Woda to im wyszła cudownie. A pamiętacie z jedynki takie jakby mini ścianki z wodą i bąbelkami w środku. Zdaje się, że doszło to w Gwieździe. Ach... Niektórych gadżetów z jedynki to mi brakuje... I szczerze, to czy oni nigdy nie planują dać nam Yakuzie?

Wielebny 12.02.2010 22:12

Sims 3 graficznie gorsze od dwójki ??
Z całą pewnością nie.
(chyba, że grasz na najniższych ustawieniach)
W ts3 są lepsze tekstury i efekty. Co prawda gra i tak nie dorównuje technologicznie innym grą ale wygląda całkiem ładnie.
Woda według mnie kiepsko im wyszła.W ogóle nie ma odbić światła. Oczywiście nie liczę zaraz na wodę rodem z crysisa ale trochę ładniejsza mogłaby być. Brakuje mi również trawy. Bo zielona kolor tekstury terenu przypominający trawę był modny z 3-4 lata temu.
Co do dodatku Nowoczesny apartament.
Bardzo mało nowych obiektów w dodatku są bardziej utrzymane w futurystycznym stylu. Jedynie co mi się podoba to te akwarium.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:34.