TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Kariera - Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=55991)

Łezka 18.06.2010 16:58

Odp: Pytania i odpowiedzi.

Miriel30 moja Simka była "samozatrudniona" jako ogrodniczka... Swoje plony sprzedawała w sklepie spożywczym i bezproblemowo awansowała... Nie wiem jak jest z wytwórcą nektarów, ale chyba jedyne wyjście to sprzedaż butelek w komisie... Widocznie za mało Ci zapłacili i nie pokryło się to z minimalnym zarobkiem, aby awansować.

miriel30 18.06.2010 21:35

Cytat:

Napisał Dziurawiec_Skąpolistny (Post 1261440)
Miriel30 moja Simka była "samozatrudniona" jako ogrodniczka... Swoje plony sprzedawała w sklepie spożywczym i bezproblemowo awansowała... Nie wiem jak jest z wytwórcą nektarów, ale chyba jedyne wyjście to sprzedaż butelek w komisie... Widocznie za mało Ci zapłacili i nie pokryło się to z minimalnym zarobkiem, aby awansować.

dzięki za odpowiedź :)
spróbuję w sklepie spożywczym z tymi nektarami !!! - bo w komisie płacili mi znacznie więcej niż było wymagane do awansu - i to kilka razy a mimo to zero awansu.

Kamis 18.06.2010 22:34

A jeśli chodzi o wynalazcę lub rzeźbiarza to do komisu oddawać? :P

nmin 18.06.2010 23:06

Cytat:

Napisał Kamis (Post 1261624)
A jeśli chodzi o wynalazcę lub rzeźbiarza to do komisu oddawać? :P

Wystarczy sprzedawać w trybie kupowania, jeśli nie chce Ci się z każdą pierdołą jechać do komisu, można też sprzedać prosto ze stołu. Nie wiem, jak ze sprzedażą z plecaka, chyba też się liczy.

Charionette 19.06.2010 11:06

Czy w Karierze można zostać tatuażystą?

Łezka 19.06.2010 11:11

Charionette... pisze wszędzie, że można, ale mój sim będąc w salonie "piękności" miał tylko opcję zostań stylistą, a po kliknięciu na fotel do tatuażu nie było opcji zatrudnienia tylko zrobienia tatuażu. Nie wiem, dlaczego tak jest... :(

Vanitas 19.06.2010 13:38

Nie mam tej gry, ale wydaje mi się, że tatuaże może robić stylista.

sasha fierce 19.06.2010 13:39

trzeba czytac uwaznie. nie ma zawodu tatuazysty, mozna jedynie nabyc umiejetnosc tatuujac innych simow.

Kamis 19.06.2010 13:47

A czy jak się kupi ten 'fotel' do tatuaży to nie będzie opcji samozatrudnienia jako tatuażysty ?

monika123 19.06.2010 15:53

Mam pytanie odnośnie kariery wynalazcy. posiadam 8 poziom umiejętności i produkuje rożnego rodzaju gadżety nie wiem jednak jak je sprzedać by uzyskać awans zawodowy. korzystając z porad w grze próbowałam zrobić to w komisie w następujący sposób: naciskając na kasę wybierałam "KUP" następnie dodawałam do komisu moje wynalazki. co jakiś czas przychodziły powiadomienia iż ktoś nabył moje towary jednak w zakładce wykonywanego fachu suma potrzebna do awansu nie ulega zmianie. jeśli ktoś wie coś na ten temat proszę o pomoc.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:09.