TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Jakie zwierze chciałbyś mieć w sims 3? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60801)

Karel13 24.07.2011 14:48

Odp: Jakie zwierze chciałbyś mieć w sims 3?

Do tej pory słowo 'mustang' rozumiałem jako dzikiego konia, dlatego się zastanawiałem, dlaczego mają krótkie grzywy?

Saphira 24.07.2011 15:17

Cytat:

Napisał Karel13 (Post 1421028)
Do tej pory słowo 'mustang' rozumiałem jako dzikiego konia, dlatego się zastanawiałem, dlaczego mają krótkie grzywy?

co jakiś czas w niektórych rejonach ta rasa jest wyłapywana i hodowana jako "typowo kowbojski koń z westernów".To nie do końca dzika rasa.Naprawdę dzikie konie to tarpan i koń przewalskiego.Koń taroan wymarł, a dokładniej w Polsce został wybity i za pomocą koników polskich go odtworzono, ale już nie jest koniem dzikim, natomist Koń \Przewalskiego nadal jest dzikim, naprawdę agresywnym koniem.

Ale jeśli myślałeś, że koń rasy mustang jest dziką rasą kon9ia, to jesteś na dobrym tropie, że tak powiem :D

A na początku zwiastuna nr 2 widać agresywnego konia, który bardzo przypomina mustanga...To chyba on...Bo jesli chodzi o kaształt głowy, to wiadomo, żew simach go się nie odtworzy :(

Karel13 24.07.2011 15:43

Agresywny, bo miał taką cechę :).

anie_1981 24.07.2011 17:20

Ale od czego są mody.... Z modami można kobyłce zrobić pranie mózgu.. :D

suomii 24.07.2011 18:34

Mari, no nie do końca. Mustangi żyją nadal, w małych stadach na zachodzie USA. Są zdziczałe i są pod ochroną, gdyż podczas wojny prawie wszystkie je zabito. Rasa pochodzi z Hiszpanii, została przywieziona do USA około XVI wieku, nie wolno ich wyłapywać, więc nie są hodowane jako "typowo kowbojskie konie z westernów''.

nmin 24.07.2011 19:00

A ja Wam powiem, że rasy koni, które będą, kompletnie mnie nie obchodzą - ważne, żeby wyglądał jak koń, woził Simów i miał źrebięta :D Ale na co dzień nie interesuję się końmi, a ras zbytnio nie rozróżniam.

Karel13 24.07.2011 19:10

Ja w sumie nawet nie próbuję ich rozróżniać... Wolę psy.
Koniem w grze nie pogardzę :).

anie_1981 24.07.2011 21:04

Po części się z Wami zgadzam, w sumie to też mi wszystko jedno jakie będą rasy koni. Po raz pierwszy w historii Simsów będą konie i nie mogę się doczekać tych koników i tego, jak to będzie wyglądać w praktyce. Oczywiście chciałabym dużo ras koni, a zwłaszcza moją ulubioną rasę, koń pełnej krwi arabskiej. Ale jeśli będą tylko 2, czy 3 gatunki to nie będę mocno marudzić :P

Searle 24.07.2011 21:34

A to będą jakieś rasy koni? Mnie się wydaje, że wrzucą jednego i na tym się skończy.

Paka 24.07.2011 21:44

nie noo, podstawowo piees :>

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:05.