TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

Cytryśnia 10.07.2013 20:07

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

a w folderze te pozostałe otoczenia widnieją? jesli tak to wywal je gdzies i wgraj grę, powinna sama utworzyć nowe

miłośniczka zwierząt 10.07.2013 20:09

W końcu jednak udało mi się znaleźć przyczynę tego błędu przyczyna był plik EA Games na dysku C w program files. W końcu jest już wszystko dobrze a już się bałam że będę musiała zrezygnować na dobre z 2. Właśnie nie widniały w folderze był tylko jeden plik ale teraz jest już dobrze.

Psychosis 10.07.2013 21:51

Cytat:

Napisał miłośniczka zwierząt (Post 1731651)
W końcu jednak udało mi się znaleźć przyczynę tego błędu przyczyna był plik EA Games na dysku C w program files. W końcu jest już wszystko dobrze a już się bałam że będę musiała zrezygnować na dobre z 2. Właśnie nie widniały w folderze był tylko jeden plik ale teraz jest już dobrze.

Zawsze można ściągnąć podstawowe otoczenia z internetu, choć nie wykluczone, że za tym błędem kryły by się jeszcze inne niespodzianki.

Mam takie pytanko jeszcze.. przy tworzeniu sima w CAS'ie możemy wybrać gotowe simy, z tego co pamiętam jest tam przycisk dzięki któremu możemy dodać własnego sima do tego zbioru "gotowców". Jak to się robi? Chyba że się pomyliłam, ale tak czy inaczej, czy w ogóle jest taka możliwość. ;x

milena182 11.07.2013 09:38

moze ktos wie skad sciagnac obiekty z nagrod zawodowych simow? wiem ze mozna je odblokowac kodem ale chyba przez sciagnie kariery nie mam dostepnej nagrody za kariere wywiad
ponad to nie włącza mi sie cala okolica jaskini pokrzyku. niby sie laduje ale nie wlacza,jest tylko klepsydra i tak w nieskończonosc.milowo dziala normalnie,reszty nie sprawdzalam.co gorsze po przeinstalowaniu gry nic sie nie zmienilo.

Psychosis 11.07.2013 12:31

Cytat:

Napisał milena182 (Post 1731816)
moze ktos wie skad sciagnac obiekty z nagrod zawodowych simow? wiem ze mozna je odblokowac kodem ale chyba przez sciagnie kariery nie mam dostepnej nagrody za kariere wywiad

Nie testowałam tego, a wersję do pobrania musiałabyś dopasować do tego jakie masz dodatki.
http://www.modthesims.info/download.php?t=374017 :)
Cytat:

ponad to nie włącza mi sie cala okolica jaskini pokrzyku. niby sie laduje ale nie wlacza,jest tylko klepsydra i tak w nieskończonosc.milowo dziala normalnie,reszty nie sprawdzalam.co gorsze po przeinstalowaniu gry nic sie nie zmienilo.
W tej sprawie ekspertem nie jestem, (I myślę, że Liv pomogłaby Ci więcej :D ) ale niewykluczone, że otoczenie jest uszkodzone, może za winą jakichś dodatków na przykład. Próbowałaś wywalić downloads na pulpit?

Liv 11.07.2013 12:53

Ktoś mnie wołał? ; o
Cytat:

Mam takie pytanko jeszcze.. przy tworzeniu sima w CAS'ie możemy wybrać gotowe simy, z tego co pamiętam jest tam przycisk dzięki któremu możemy dodać własnego sima do tego zbioru "gotowców". Jak to się robi? Chyba że się pomyliłam, ale tak czy inaczej, czy w ogóle jest taka możliwość. ;x
Pierwsze słyszę xDD
Jedynymi znanymi mi metodami dodania sima do skrzyni simów jest stworzenie go w warsztacie/wyciągniecie z gry przez SimPe.

Cytat:

niby sie laduje ale nie wlacza,jest tylko klepsydra i tak w nieskończonosc
Nieskończoność, czyli ile tak mniej więcej? 10 minut? 15?

Kamil 11.07.2013 14:50

Skoro już mowa o skrzyni simów w CAS... Jeśli stworzyłbym np. wiedźmę i wyciągnął z gry a potem dodał do skrzyni w CAS to potem dalej ten sim byłby traktowany jako wiedźma?

Cytryśnia 11.07.2013 15:10

Cytat:

Napisał Liv (Post 1731913)

Poza tym, jestem pewna, że wiąże się to tym problemem, który miałaś wcześniej z tymi 3 okolicami.

a to nie miłośniczka zwierząt miała ten problem? XD

anizali 11.07.2013 15:31

Cytat:

Napisał Kamil (Post 1731982)
Skoro już mowa o skrzyni simów w CAS... Jeśli stworzyłbym np. wiedźmę i wyciągnął z gry a potem dodał do skrzyni w CAS to potem dalej ten sim byłby traktowany jako wiedźma?

Nie. W TS2 w CAS nie ma możliwości tworzenia istot nadnaturalnych, z tego co pamiętam :|

Kamil 11.07.2013 18:48

@anizali No właśnie wiem. :( Po prostu zastanawiam się, czy taki trick by zadziałał, bo w TS3 (przed wydaniem NzTŚ) ktoś (nie wiem, czy z tego forum) korzystał z takiej metody.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:18.