TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Po Zmroku - Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=58126)

ginsei 12.11.2011 01:08

Odp: Pytania i odpowiedzi.

czyli nie można łączyć według własnego 'widzimisię'? Buuu...
No nic, popróbuję jeszcze z tymi budynkami z Kariery, bo chyba bardziej o ich charakterze decyduje co na nich jest, a nie oznaczenie parceli...

Björk 12.11.2011 05:21

Chyba trochę na pewno ;) Co z tego. ze zaznaczysz, że parcela, to basen, jak nie będzie na niej basenu ;)
No i simowie muszą mieć gdzie pracować. W sumie to EA strasznie pokomplikowała te rozmiary parceli i budynki publiczne.

ginsei 12.11.2011 10:10

Ale wiesz, może być również tak, że jak Salonu Drwala nie oznaczę, że to salon, to nie będzie można w nim się np. zatrudnić itp... Albo pralnia będzie za darmo, albo nie do użycia, jak nieoznaczona będzie ;)

Lukires 12.11.2011 21:25

Cytat:

Napisał Bindi (Post 1457448)
Miałam tak samo, simka "zaliczyła" swoich licznych kochanków we wszystkich możliwych miejscach a pragnienie się nie spełniło, ale grałam mimo to dalej już porzuciwszy nadzieję na metalową plakietkę, gdy po pewnym czasie samo nagle wskoczyło i pojawiła się znajoma muzyczka. Co najciekawsze stało się to w sytuacji zupełnie nie związanej z celem życiowym.

Okazja trafia się w godzinach pracy, trochę bez sensu wg mnie bo chcąc spełnić tę okazję trzeba wyjść ze szpitala i ocena pracy spada w dół. Jest tak jak napisałaś, darmowa klinika pojawia się na otwartej parceli publicznej, idziesz na nią i kilkasz na simów, pojawia się interakcja "udziel darmowej porady" czy coś w tym stylu, tylko raz tak robiłam i to bardzo dawno temu. Lekarz diagnozuje a potem daje do połknięcia pigułę wielkości owocu, że też simy się tym nie udławią :P Jeśli nie ma tej opcji na simie tzn, że jest zdrowy i nie potrzebuje porady a po prostu przypałętał się przypadkiem. Odpowiednia interakcja będzie zdaje się w innym kolorze.
Upewnij się też, czy nie masz włączonej opcji stłumienia okazji.

Hm... tak sprawdziłam to i rzeczywiście okazja klinki była jednoznaczna w wyjściem ze szpitala :) . Dzieki za wyjasnienie :)

Paka 19.11.2011 13:42

a jak mam ustawić żeby dany dom miał charakter willi?
bo jestem w tym SV, ale chcialbym żeby pare domków miało tą gwiazdkę
mieszkają w niej 3 sławy więc to chyba nie zależy od sław ;/

a teraz drugie:
jak grać z zespołem, tak z prawdziwego zdarzenia?
bo wybieram sie z resztą grupy do baru, są tam instrumenty, ale jak przychodzi co do czego to jest tylko opcja "graj dla napiwków" albo "daj występ" i jak już gram na instrumencie, to nie moge zaprosić członków do gry. I to ja sam musze zarabiać na zespół ;/
jak mam zrobić żeby to zadziałało?

Björk 19.11.2011 13:52

Jest taka specjalna brama chroniąca przed paparazzi, ale gwiazdki wtedy się pokazują tylko na nieaktywnych rodzinach (chyba).

Paka 19.11.2011 15:21

tak tak ,na nieaktywnych
ale chodzi o samą gwiazdkę :D
dziękuje :)

Beatrice 21.11.2011 16:56

Cytat:

Napisał Cholerny Vlad (Post 1475204)
a teraz drugie:
jak grać z zespołem, tak z prawdziwego zdarzenia?
bo wybieram sie z resztą grupy do baru, są tam instrumenty, ale jak przychodzi co do czego to jest tylko opcja "graj dla napiwków" albo "daj występ" i jak już gram na instrumencie, to nie moge zaprosić członków do gry. I to ja sam musze zarabiać na zespół ;/
jak mam zrobić żeby to zadziałało?

Trzeba założyć zespół klikając interakcje na Simach i zarejestrować samozatrudnienie w ratuszu ;) chyba tak to było.... i wyskakują okazje, aby dawac koncerty w klubach

enusiaq 29.11.2011 08:10

umiejętności taneczne w the sims pz to jakaś nowa umiejętność? Bo moja simka w barze ledwo się gibie jak paralityk..

tusiaaa3 30.11.2011 08:36

może powtórzy się pytanie, nie wiem, ale chciałabym się dowiedzieć czy w the sims 3 można samemu wybudować blok mieszkalny? np. jakąś kamienicę, w której tak jak w wieżowcu jedno mieszkanie byłoby wolne dla mojej rodziny, a reszta simów sama zaczęła by się wprowadzać. Czy to jest możliwe?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:55.