![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi
Tyle czasu mam Simsy, a jeszce nigdy w trójce nie edytowałam miasta. B) Nie widziałam takiej potrzeby. Aż do dzisiaj. :D Więc może mi ktoś powiedzieć gdzie w edycji miasta są puste parcele? Bo szukam i szukam, i nie mogę znaleźć. :(
|
Zobacz na dole, na lewo od spychacza jeśli dobrze pamiętam. Taka mała ikonka.
|
Dzięki, już znalazłam. :) Nie wiem czemu, ale czytałam, że to jest kreator światła, a nie świata i tam nie wchodziłam :D
|
Mam problem posiadam wszystkie dodatki oprócz tych dodatków akcesoria.Nie mam wgranych żadnych modów a mimo to gdy gram i patrze w menadżerze zadań zużycie tego CPU to chyba jest procesora mam od 80-100% a pamięć ram 4GB z 4GB.
Laptopa mam chyba całkiem dobrego Itel i5 2.3 GHz oraz 4GB ram DD3 oraz karta graficza GeForce 540M 2GB.Szukałam w google czemu tak się dzieje ale jednym rozwiązaniem było wgranie nowszych sterowników ale i to nie pomogło.Nie mam pojęcia czemu tak się w simach dzieję bo gdy gram sobie np w Battlefield 3 to obciążenie jest o połowę mniejsze.Dodam jeszcze że nie mam nawet wgranych dodatków czy modów z internetu. |
gra na pewno nie pobiera całego 4gb ramu,ponieważ jeszcze taka gra nie powstała,która korzystałaby z takiej ilości ramu,przeciętnie gry potrzebują + - 2gb ramu i tak tez pokazuje u mnie menadżer zadań,z tym ze ja mam zainstalowane wszystkie dodatki i akcesoria,jeżeli chodzi o korzystanie z procesora,to nic na to nie poradzisz,gdyż gra jest tak skonstruowana,ze korzysta z procesora-co strasznie obciąża kompa-a nie jak większość gier,z karty graficznej,chociażby jak wspomniany przez Ciebie Battlefield 3.Ja mam dwu rdzeniowy procesor 3,07ghz,a i tak gra korzysta z 98% procesora,wiec nie pozostaje Ci nic innego,jak pogodzić się z tym faktem(a oni robią jeszcze nowe dodatki),dlatego ja liczę,ze nie długo wydadzą ts4 z porządnym silnikiem i przede wszystkim z o wiele lepsza grafika
|
Cześć! Mam pytanie odnośnie dodatków z neta. Pościągałam sobie ich trochę (wyłącznie fryzury oraz 3 mody nraas) i odkąd mam je na dysku, gra niesamowicie wolno się zapisuje. Kiedy wyłączałam grę, zapisywała się ponad pół godziny, w końcu zrezygnowałam i zresetowałam. Czy to normalne? Też tak macie? Jak temu zaradzić?
EDIT: Mam 377mb tych włosów, więc w porównaniu do innych wypowiedzi, to raczej mało :( |
A ja mam takie pytanie.. Jak udostępnić simy do pobrania tak, aby mojej koleżance działały? Bo jak na razie, to spakowałam je do pliku, byly w formacie 'Zawartość zmodyfikowana...' itp. Wrzuciłam je na stronę do uploadowania plików. Ona je pobrała, zainstalowała, ale ich w grze nie ma. Myślałam aby udostępnić je w formacie .package ale jak?
|
Ja zawsze zapisuję simy w skrzyni i potem je mam w Moje Dokumenty=>Electronic Arts=>The Sims 3=>SavedSims zapisane jako plik SIM, np. Jan_Nowak.sim. Może gdyby wrzuciła ten plik do swojego folderu SavedSims, to by jej działało. Mówię to tak na chłopski rozum, ale wydaje się logiczne ;) Spróbuj..
|
Przepraszam, że tak spamuję w każdym temacie, ale do tego o wyłączaniu się gry mniej osób zagląda. Opisałam tam mój problem.
Cytat:
|
Suomii - podobno na wywalanie do pulpitu pomaga to:
Start -> Panel sterowania -> System -> Zaawansowane -> Wydajność -> Zapobieganie wykonywaniu danych -> Drugie: włącz funkcję DEP dla wszystkich programów i usług oprócz tych wybranych poniżej i zaznaczamy dla pewności wszystkie Simy (te, z których się uruchamia) Nie twierdzę, że na pewno działa, ale warto spróbować. :D |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:04. |