![]() |
Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów
Omg, Simy przecież nie mogą wyglądać jak The Last of Us. Tam każdy model jest dopieszczony i ma narysowaną każdą zmarszczkę i cień tam gdzie trzeba. W Simsach jakby to spróbować zrobić to ten cień przestałby wyglądać idealnie w momencie w którym ktoś by np. pogrubił Sima, albo rozsunął mu oczy na boki. Przy takich super detalach nie ma mowy o swobodnym kreowaniu sobie postaci.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A wspominając jeszcze o samych teksturach. Zastanawia mnie, jak ich wygląd przełoży się na optymalizację. Jeżeli są to stosunkowo małe tekstury to jeszcze ujdzie, bo laptopy powinny sobie z nimi dobrze radzić, ale jeśli mają dużą rozdzielczość, no to zupełnie bez sensu, bo niepotrzebnie duża tekstura może mocno zwolnić grę bez żadnych korzyści. Kto grał w Skyrima ten wie co mam na myśli. |
My tu dyskutujemy o graficzce, i innych duperelach, a oni i tak zrobią to po swojemu... Jeżeli nawet, choć w najmniejszym stopniu, sugerują się zdaniem graczy, to jest to zdanie amerykańskich graczy... i wszystko na temat... Przypominam, że czwórkę produkują ci sami ludzie, którzy wyprodukowali.... Słodkie Niespodzianki Katy Perry (w skrócie "Kicz Perry").
|
Cytat:
|
Oni po prostu robią grę na dzisiejsze czasy, dostosowaną do dzisiejszego odbiorcy. Taka gra nie może być zbyt trudna, dziś wszystko się ułatwia. Nie jestem może znawcą gier, bo tak naprawdę gram tylko w dwie (simsy i saga Gothic) i to niezbyt regularnie, ale już na ich przykładzie widać to straszne upraszczanie. Spójrzcie jaka wymagająca była jedynka pod względem utrzymania sima w dobrym nastroju i kondycji. Wystarczy po latach grania w trójkę uruchomić TS1 i naprawdę można odczuć różnicę.
Dlatego właśnie, dla mnie wygląd simów i grafika ogólnie nie ma tak dużego znaczenia. Wolę, żeby gra miała ciekawe opcje i dawała mnóstwo możliwości różnorodnej rozgrywki. |
Krytykujecie grę, z góry zakładacie, że będzie zła, a jedyne co o niej wiecie, to to jaką ma grafikę. Nikt jeszcze niczego nie powiedział o samej rozgrywce, życiu simów, możliwościach, a to jest chyba najważniejsze w grze, która ma być symulatorem życia. Wszyscy tutaj tylko szukają powodów do narzekania, a w ogóle nie starają się zauważyć zalet. To śmieszne, jak z góry zakładacie, że nie zagracie w te Simsy, bo zarost sima jest be, bo zęby są fu, bo coś tam. Tak naprawdę wszyscy są negatywnie nastawieni do TS4, bo włosy nie są super-hiper-uber-pro realistyczne.
Mi się podoba wszystko, co do tej pory zaprezentowali nam twórcy. Nawet grafika, jest zabawna i przyjemna dla oka, ale nie wiem, czy kupię nową odsłonę Simsów - będzie mi strasznie trudno wytrzymać to, że mój sim zbyt wysoko podnosi jedną brew. |
Voice nie wszyscy :)
Akurat należę tak jak Ty do osób, którym gra się podoba, jednak trzeba przyznać, że jesteśmy w mniejszości. |
Voícé, czuję się urażony twoim komentarzem. Co ja, powietrze? :cry:
PS te meble w kształcie ciastek z Katy Perry mi się podobają, gdybym grał w trójkę zrobiłbym rodzinę Wymyślonych Przyjaciół mieszkających ciasteczkowym domu. Albo czarownicę w domku z piernika. ;P |
Nezumi, fajny pomysł z tym domkiem wymyślonych kumpli. Ja tam jednak bałabym się, że Simy na mieście zaczną mi chodzić z twarogami na głowie :P
Irbis, Voícé, komentujemy co widać, a widać tylko grafikę póki co. Ja już pisałam, ale się powtórzę. Oni mogą w tej chwili podać dowolną informację o grze... ale gra jest po pierwsze w fazie produkcji, a po drugie, na tym etapie trudno odróżnić czcze przechwałki od faktów. Np. to, że Simy będą jakieś mega mądre itp, albo że gra będzie chodzić płynnie. Dopóki się tej gry nie kupi i nie pogra z miesiąc co najmniej, i to na jednym zapisie, to się tego nie sprawdzi. W trójce na świeżym zapisie gra chodzi jak marzenie. Ale po trzech, pięciu, dziesięciu pokoleniach Simów... robi się coraz wolniej, jest coraz więcej bugów, przycinek itp. Zapowiedzi trójki też były świetne, ale wielu się nabrało, kupili, pograli, nie spodobało się i kaska w błoto poszła. Mi akurat trójeczka pasuje najbardziej ze wszystkich odsłon, ale że zrobili ją źle, to ja osobiście już tej ekipie nie wierzę. Jakby wymienili cały zespół, to może bym uwierzyła, że czwórka będzie cacy, ale nie wiadomo tego na 100%. |
Cytat:
Nawet jeśli, to takich jak ja jest więcej - firma za bardzo chyba zawężała swój punkt widzenia na simową społeczność. Cytat:
Cytat:
No i do niektórych rzeczy trzeba zwyczajnie dorosnąć. Przykład? Mając 11 lat grałam w RCT1 i umiałam przejść tylko kilka pierwszych misji. Dopiero 8 lat później przeszłam całą grę. I to nie jedyny taki mój przypadek, gdzie trudność gry minęła z wiekiem ;) Cytat:
Cytat:
Czytając dalszą część posta dochodzę do wniosku, że nie widziałeś filmików z gry. Tam widać więcej, niż samą grafikę :) Ostatecznie nie bez powodu wszyscy tak na nie czekają! Cytat:
Za bardzo wziąłeś sobie do serca negatywne komentarze. Ostatecznie na simsach świat się nie kończy i nie są warte strzępienia sobie nerwów :) Hejtuję TS4, nie znaczy to jednak, że podchodzę do tej odsłony tak, że granie w nią czy nie to sprawa życia i śmierci. Ja mam TS2, które przez 7 lat nie znudziło mi się. Możliwe, że przez kilka kolejnych lat też mi się nie znudzi :) Tylko od twórców zależy, czy zarobią na mnie, czy nie. Póki co żałuję, że nie, bo lubię simsy ;) |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:38. |