TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59032)

Myrtek 27.12.2012 20:22

Odp: Pytania i odpowiedzi

Mimo że odpalam grę za pomocą 3bootera, ta nie działa.
No wiecie, czarny ekran i tyle.

Laselight 27.12.2012 20:41

Zmień nazwę folderu Dokumenty/EA/The Sims 3 na inną i spróbuj odpalić grę.

Myrtek 27.12.2012 22:07

Sorry, ale z powyższej odpowiedzi nic nie zrozumiałam!

Mam zmienić nazwę "dokumenty", "EA" czy "thesims 3"?

Laselight 28.12.2012 08:33

Zmienić nazwę folderu The Sims 3.

lazuryt00 30.12.2012 17:13

Help?

Robiłam kolejną reinstalacje simsów, a że błąd tkwił w folderze, najpierw go przeniosłam do zupełnie innego dysku i zainstalowałam grę. Ku mojemu zdziwieniu, nie pojawił się nowy folder, choć gra i on są w dwóch rożnych dyskach. Usunęłam ten folder i całą resztę, lecz nie wiem czy nie rozwaliłam tym sobie wszystkiego. [usunęłam po kolejnym odinstalowaniu] Nie mam czasu na kolejne isntalowanie, ale mam pytanie: czy foldery się pokażą? I czemu nie pojawił mi się przy 1. próbie ponownego zainstalowania?

Fallen 30.12.2012 18:14

Nie wiedziałam, gdzie o tym napisać, więc piszę tutaj.
Są jakieś sposoby na przyspieszenie gry? Mam dodatki z neta, ale nigdy nie zacinało się AŻ TAK. Sposoby oprócz Game Boostera, bo tego już używam. Z góry dzięki...

Meona 30.12.2012 18:53

dałam to w temacie z wyłączaniem się gry, ale tam nikt nie zagląda.

'gra wyłącza mi się cały czas na jednej rodzinie. robię tak:

nie mają dośc pieniędzy, aby od razu zamieszkać w ładniejszym domie, więc najpierw wprowadzam ich do gotowca. dodaję kodem pieniądze. przeprowadzam do drugiego domu i tam wyłącza się gra. tak kilka razy. raz wyrzuciło mnie już w gotowcu. co jest z tą rodziną nie tak? bardzo mi na niej zależy. jest w niej simka, sim i dwa psy. miałam już wcześniej takie przypadki, że jedna rodzina była jakaś felerna i dawałam sobie z nią spokój, ale teraz nie ustąpię. to wszystko dzieje się w MF, raz nawet próbowałam w SV i wtedy też mnie wyrzuciło. co robić?'

czyli w skrócie gra wyłącza się bez przerwy na tej jednej rodzinie. nie mam żadnych modów, zmieniłam simce ubranie, które może by mogło sprawiać kłopoty. w ich domu nie ma żadnego dodatku z internetu. kiedy gram innymi rodzinami jest ok, próbowałam zaprzyjaźnić ich z inną simką, a potem zaproponować wprowadzenie się, ale jak tylko się pojawili gra zaczęła się wyłączać. na początku ich wprowadzałam do domu z internetu, postanowiłam sama zbudować drugi, gdyby ten z neta sprawiał problemy i nic nie pomogło. próbowałam w MF i SV i tu i tu się wyłączało. naprawdę nie wiem co robić, a bardzo mi na nich zależy, tak się namęczyłam żeby ich zrobić samodzielnie, a teraz nawet nie mogę nimi zagrać. proszę o pomoc i z góry dzięki.

Nadine 31.12.2012 00:04

Cytat:

Napisał Fallen (Post 1626976)
Nie wiedziałam, gdzie o tym napisać, więc piszę tutaj.
Są jakieś sposoby na przyspieszenie gry? Mam dodatki z neta, ale nigdy nie zacinało się AŻ TAK. Sposoby oprócz Game Boostera, bo tego już używam. Z góry dzięki...

skoro zacina Ci sie AŻ TAK to mimo ze to bedzie mozolne i nudne, przeczysc troche downloads/packages, na pewno jest troche rzeczy, ktorych nie uzywasz. skoro nagle zaczelo sie tak zachowywac, to moze konkretny mod jest za to odpowiedzialny. poza tym jakas defragmentacja dysku? czyszczenie rejestru? (ccleaner)

Fallen 01.01.2013 23:31

@up dziękuję, pomogło usunięcie zbędnych programów, defragmentacja i wyłaczenie neta i antywirusa podczas gry + game booster.

rosex 02.01.2013 14:23

help, znalazlam plyte z the sims 3 i chcialam zainstalowac, ale jak wkladam plyte to czyta ja jako plyte z plikiem audio i jak daje eksploruj to znajduje sie tam tylko jeden plik dzwiekowy 'track28'. plyta troche zrysowana ale oryginalna. nie znam sie na tym i nie wiem co robic : (

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:11.