TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Nezumi 26.05.2014 15:00

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Zabawny jest komentarz ze mamy za dużo czasu i śledzimy informacje o TS4 umieszcozny na.. forum o TS. Przeciez całe to forum jest stricte hobbistyczne i całe można by podsumować zdaniem "ludzie mają za dużo czasu". Generalnie ludzie tak już mają, że nie przejmują się tylko rzeczami praktycznymi, jedzeniem, spaniem i pracą ale też bardziej abstrakcyjnymi dobrami takimi jak rozrywka, sztuka, kultura, itp.
Co do listu do EA, po pierwsze za późno, po drugie gry się testuje najpierw na odbiorcach (oczywiście EA na graczach z Polski nie testuje, ale testuje), daje się im jakieś wczesne wersje gry i pyta o zdanie, oni wszystko to robią. Poza tym fani mają to do siebie że chcą zupełnie różnych rzeczy, które często im wydają się fajne a tak na prawdę nie działałyby w grze. Wiele z "pomysłów fanów" jest albo zwyczajnie głupich, albo z jakiegoś powodu nie zadziałyby.

Shattered 26.05.2014 19:28

https://farm3.staticflickr.com/2924/...4e43e2aa_o.jpg

αγάπη 26.05.2014 19:40

mam nadzieje że zrobią coś z tą grafiką, bo na razie wygląda jak animowany świat barbie :|

Cytat:

Napisał simka334player (Post 1814755)
Hello wszystkim.
Mam już zamówienie na this extra edition.

zagranico

Caesum 26.05.2014 19:42

W sumie wygląda zabawnie. W sumie.

anie_1981 26.05.2014 19:51

Urocza kreskóweczka... Gdybym miała 12-13, byłabym prze szczęśliwa, mogąc grać w takie coś. Ostatecznie gram w niektóre gry konne i większość to w/w przedział wiekowy, ale nie ma niczego ładnie wykonanego w tej tematyce, więc gram w to, co jest. Mogłaby jeszcze jakaś firma zrobić grę o hodowli ptaków egzotycznych, budujesz wolierę i trzymasz w niej co zechcesz. Ale to już off top.

Liv 27.05.2014 06:18

NA CO JA PACZĘ?!
Wczuwam się w rolę przedstawicielki grupy wiekowej, do której kierowana jest ta gra

Nigdy nie myślałam, że będę mogła tworzyć scenerię niczym z bajek Disneya!
No i te domki są jakieś... dziwne.
Cała ta gra jest dziwna.

simka334player 27.05.2014 08:46

Czyli co? Zakładacie że nowe simsy będą tylko dla przysłowiowych gimnazjalistek? dziecinne i beznadziejne?
Cóż, mnie sie wydaje że simy muszą ewoluować czyli rozwijać sie i że nie ma powrotu do tego co było. Choć mam nadzieję że włączą w TS4 wszystkie dobre elementy poprzedniczek.
Ja jakoś myślę że będzie ok. Na pewno wyciągnęli wnioski z porażki TS3 ( inna ekipa robi te nowe simsy). Poczytałam trochę na forach i ludzie masowo narzekają na trójkę. A jestem pewna że EA śledzi to co się na nich dzieje. Może akurat nie to co simka334player ma do powiedzenia ale na pewno kierują się opiniami fanów.
Jasne że nie sa wstanie dogodzić wszystkim i musza wypośrodkować.
Ja jak to juz powiedziałam tak czy inaczej kupię TS4 nawet w ciemno. Jak na prawdziwego fana przystało. A czy będę w to grac, sie okaże.
Poza tym wierze w kreatywność fanów i moderów. Dzieki nim wiele można w tej grze zmienić tak żeby bardziej odpowiadała indywidualnym gustom.
I to jest takie świetne w tych simach. Każdy może mieć własny styl grania. Choć zauważyłam że te style się zmieniają zależnie od odsłony simów. Mój styl grania w TS1 nie pasował do TS2. O TS3 w ogóle nie wspomnę.
Tam można było sie tylko zachwycać grafiką. Jak obrazem który powiesisz na ścianie i możesz sie na niego tylko paczeć ( że zacytuję Liv!). Rany jakie te Cztery pory roku sa śliczne. Te jesienne mgły! Szkoda że nie można w tę grę grać.
Napewno TS4 będzie zmuszało do zmiany stylu równiez. Ale przecież chodzi o postęp. No nie?

Caesum 27.05.2014 11:00

Mi się budynki nawet podobają. Widać, że będzie trochę zabawy przy budowaniu. W simsach 2 w sumie też da się zrobić fajne budynki, ale dla mnie problem zawsze stanowiły dachy, które uniemożliwiały zrobienie fajnego strychu. Mam nadzieję, że w czwórce to zmienili.

No, a poza tym dalej mi się nie podoba grafika. Wydaje się taka... nieelastyczna. :P Mam wrażenie, że już pierwsze fanowskie dodatki będą strasznie się gryzły z resztą gry.

Searle 27.05.2014 16:27

Mnie również budynki się podobają.

A jeśli chodzi o grafikę, to coś mi się zdaje, że lepiej by wyglądała, gdyby nie te zbyt nasycone kolory - to one sprawiają, że screeny wydają się jakby były z komiksów, czy kreskówek.

Caesum 27.05.2014 16:45

Tekstury też są problemem. Przykładowo trawa, jeśli się przypatrzeć bliżej, jest tylko zieloną plamą i to wcale nie dlatego, bo patrzymy z daleka. Twórcy chyba się wzorowali grami typu LoL czy DoTa, bo tam teksturki są podobne. :huh:

EDIT: Z teksturą wzgórz jest podobnie.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:23.