![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra
W moich Simsach praktycznie nie mam nigdy błędów, ale ostatnio rzuciło mi się w oczy, że przy wyborze interakcji między Simami, zacina mi się czasem przycisk 'więcej' i nie mogę rozwinąć kolejnej strony opcji. Z czego może to wynikać i co zrobić, by tak się nnie działo? Mam jeszcze inne pytanie, nie jest to problem z grą, ale być może ktoś mi doradzi w tym zakresie: czy jest jakaś kariera do pobrania, w której Sim mógłby zostać gwiazdą? Coś podobnego jak w jedynce, mimo, że nie mam tej części, ale chciałabym w dwójce mieć możliwość rozwijania takiej kariery. Z górydziękuję. :)
|
Mnie też czasami zacina się Więcej. :) Jeśli chodzi o drugie pytanie, to jest kariera Show-Biznes, która dochodzi w dodatku Na Studiach. Nie wiem, czy nie ma wymogu, że sim musi ukończyć studia na określonym kierunku, żeby ta kariera pojawiła się w gazecie/na komputerze.
|
Aha, no dzięki. :) Rzeczywiście w dwójce jest ta kariera Show- biznes, to tak jak bycie gwiazdą :) Najwyższy czas zrobić Sima, który będzie pracował w tej karierze, przynajmniej to wypróbuję. Ale kurczę, czemu to 'więcej' się zacina to nie wiem :)
|
Dziwne działanie The Sims 2 na Windows 7
Witam!
Mam system Windows 7 64 bitowy. Instalacja Simsów 2 przebiegła bez problemu. Zaczęły się one dopiero przy próbie włączenia gry: pojawił się komunikat o znanym problemie zgodności systemów. Wcisnęłam "Uruchom program" i gra się włączyła. Podziałała bez zarzutu ok. 5 minut, po czym zminimalizowała się do paska zadań i trzeba było od nowa maksymalizować. Działo się tak co około 5 minut. Przełączyłam więc we właściwościach zgodność na Windows 7. Nic to nie dało. Później kliknęłam na "Uruchom jako administrator", także bez zmian:( Nie wiem już co mam robić. |
Też mam 64-bitową "siódemkę". Z dodatkami od Czterech Pór Roku w górę (Podróże itd.) gra działa normalnie. U mnie dodatkiem, z którego odpalam grę, jest Osiedlowe Życie i co do niego jestem pewna.
Chyba, że coś w ustawieniach zgodności samego systemu jest nie tak, ale w tym już bardzo będę mogła pomóc ;< |
@Goshiu ja bym tę grę zwyczajnie przeinstalowała i sprawdziła przy okazji, czy wszystkie sterowniki są aktualne ;)
|
Kilka pytań.
1) Czy ściągnięte otoczenia psują? Chodzi mi o np. takie 2) Czy usuwanie wspomnień Sima w SimPe jest szkodliwe? I jak to zrobić, aby nie zepsuć sobie gry? EDIT 3) Liv (mam nadzieję, ze oczytasz), w Twoim poradniku pt. Rzeczy, których NIE WOLNO... jest punkt, o tym jak wskrzesić zmarłego Sima, który nie ma plików w Characters, ale link, do artykułu z tym poradnikiem niestety nie działa. Tutaj szybki link do Twojego posta, a tutaj do tej niedziałającej strony. Chciałabym wskrzesić kilka Simów, ale niestety nie wiem teraz jak :( |
Cytat:
Cytat:
|
revallsay - sprawdziłam otoczenie z pierwszego linku. To, co zobaczyłam w SimPe, wskazuje ewidentnie na to, że simy zostały usunięte za pomocą kodu deleteallcharacters. A to źle. Od takich otoczeń lepiej się trzymać z daleka.
Z drugim plikiem będzie raczej to samo, trzeci to sama mapa otoczenia a więc bez tych wszystkich dekoracji typu drogi, mosty, drzewa itd., ale za to jest zupełnie bezpieczna. Możesz zaryzykować jak chcesz, ja jednak mimo wszystko nie polecam :P @down: dzięki za info :) Link poprawiony :) |
Psychosis
Dzięki, poszperam tam:) Liv Sama mogę udekorować, właśnie mapka mi się spodobała :) Jak jest bezpieczne, to ściągam:) Dzięki. Mogłabyś jeszcze raz looknąć na mój poprzedni post, bo dołączyłam adnotację do Ciebie? |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:28. |