![]() |
Cytat:
|
Ja mam
AMD Duron 1100Mhz Ram 384 GeForce 4 MX 440 I łazi cool |
Pomocy!
Ludzi nie chcę zakładać nowego tematu więć:
Mój komp to: 384 DDR Ram (128+256) AMD Athlon XP 1800+ GF4 MX 440 System to XP pro Chciałbym go ulepszyć bo zdobyłem trochi kasiory. Nie wiem tylko w co zainwestować... Doradźcie mi edit: Ej no POMOCY!!!!!!!!! |
Cytat:
|
Niom
Dobra myśl z tym dyskiem...
Ja mam teraz jakiegoś Maxtor 2F030J0 Jest przymały ma 30 Giga. To mnie wnerwia bo kumple mają po 60-120 giga Mam go podzielonego na 2 partycje (po 14,8 giga). Nie mam go zapchanego, ale jest (chyba on?) trochę wolny. Jak np. klikam na Panel szybkiego dostępu w WMP 10 to słychać tak jakby się "rozkręcał". Potrzeba mi trochę więcej pamięci (dla szpanu;)) tak gdzieś 40giga (będe miał 70G). Ile kosztowałby taki dysk i czy można mątować 2 w kompie (nie wiem czy mam na to miejsce...)? A może lepiej kupić zewnętrzny (ile muszę za niego zabulić???)? P.S. Jakby ktoś mógł napisać jak sprawić by dysk znów miał 1 partycję to niech napiszę przyda mi się gdy będe miał 2 dyski Z góry THX |
Cytat:
Win XP Pro ma multum procesów nieprzydatnych w zwykłym, domowym kompie, ale wyłączanie ich zależy od konfiguracji kompa - trzeba uważać, bo można sobie zaszkodzić. Jeżeli masz karty sieciowe a nie są używane trzeba je wyłączyć. Nie zapominaj o defragmentacji. To są podstawy, o szczegółach można porozmawiać gdy będziesz miał skompletowanego kompa. Połączenie partycji systemowej z tą drugą można zrobić programem Partition Magic, ale też wymaga to pewnej wprawy. Najbezpieczniej jest przeinstalować Windowsa ale wiąże się to z formatem obydwu partycji i utratą danych. Jak skompletujesz wszystko daj znać, najlepiej na PW. |
Oki
Ja powyłączałem niektóre z nieprzydatnych procesów...
Komp chodzi jak należy, formatuję go co jakiś czas. Nie chcę go formatować. Robiłem to ostatnio kilka razy i mam tego po *****. Poszukam gdzieś jakiegoś poradnika do tego programu (Partition Magic). Może sobię poradzę... Właśnie odkryłem, że jednak mam miejsce na nowy dysk ;) O co chodzi Ci z tym skompletowaniem [(?)dokup dysku>], ale namotałem tymi nawiasami... OKI dzieź za pomoc |
Kup dysk 160GB za jakieś 360zł są również. Ja też niedawno kupiłem i simy śmigają 2 razy szybciej.
|
Cytat:
|
ja mam koszmar:
180 RAM :D i jakaś stara karta graficzna ;) TS2 działa koszmarnie... zacina się, a jedna minuta w TS2 przypada na jakieś 40 sekund w rzeczywistym świecie... Ble, ble, ble... Ile kosztuje: 180 RAM 256 RAM ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Zazdroszczę wszystkim, którym The Sims2 normalnie działa! Cieszcie się! |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:31. |