TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Pomysły na imiona i nazwiska Simów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=12974)

Chmielok 30.06.2005 13:33

Imiona daje zawsze polskie :
Dariusz
Mariusz
Katarzyna
Urszula
Helena
Henryk
Kunegunda
Eleonora
Paweł (ja sam mam tak na imię :P )
Aleksandra
Irena
Tatiana (z tym ma wątpliwości czy to polskie )

Grasant 30.06.2005 14:09

Ja zazwyczaj daje imiona z książek fantasy, np. Emhyr var Emreis czy Bilbo Baggins. :D

ShiinaLP 08.07.2005 16:09

Jessie Ramirez (to mężczyzna)
Alysson Sanchez
Solange
Mike Minoda
Manja Rock
April Wisconsin
Kenji Kobayashi

Evan, Serij, Minsc,

wogóle po angielsku imieniem może być każde słowo.. Jak April.. to kwiecień a takie imie naprawdę istnieje..

kitka 08.07.2005 16:24

Moje imiona rodem z Zakątka Poetów

U mnie wygląda to bardzo prosto: daję imiona bohaterów literackich, a później staram się, aby przygody moich simów były podobne do przygód osób, do których dane imiona należały. Tak więc w mojej kolekcji posiadam: Scarlett, Julię, Robrojka, Legolasa, Idę, Słoneczko, Cypiska, Noelkę, Konstantego, Melanię, Retta, Anielkę, Kaja, Majkę itd... A wszyscy mają jedno nazwisko - Poeta, ponieważ na całej planszy jest tylko jedna, olbrzymia rodzina ( mieszkają w Zakątku Poetów).

Andromeda 08.07.2005 17:04

Wiem, już tu pisałam, ale trudno:
uwielbiam gdy w imieniu żeńskim jest L :p np. Lilly, Nelly, Kelly, Mell, Laura itd.
a męskie fajnie jak mają V :p Kevin, Travis itd.
Howk.

Margierytka 08.07.2005 17:59

Cytat:

Napisał ania500
ej sorki jestem tu nowa, więc może taki temat już był, ale chciałam sie zapytać: czy macie pomysły na imiona dla simów??? bo znudziły mi sie kasie i basie... daje casem zagraniczne imiona. z góry dzieki :):):):):):):):D:P

Hmmm najlepiej sobie zerknąć na http://www.babynames.com/. Moje simy nazywaja się zwyczajnie. np. January Baranowski, Szymon Kaliński, Jagoda Kalinowska, Magdalena Zalewska itp.

Kissiel 08.07.2005 19:04

Cytat:

Napisał kitka
U mnie wygląda to bardzo prosto: daję imiona bohaterów literackich, a później staram się, aby przygody moich simów były podobne do przygód osób, do których dane imiona należały. Tak więc w mojej kolekcji posiadam: Scarlett, Julię, Robrojka, Legolasa, Idę, Słoneczko, Cypiska, Noelkę, Konstantego, Melanię, Retta, Anielkę, Kaja, Majkę itd... A wszyscy mają jedno nazwisko - Poeta, ponieważ na całej planszy jest tylko jedna, olbrzymia rodzina ( mieszkają w Zakątku Poetów).

Bardzo to fajne! Hehe, Robrojek, Ida, Noelka, skąd ja to zna, ho, ho :D
No to teraz ja się wypowiem :D
W Miłowie: Mam zwykłe rodziny, które się przyjaźnią. imiona daję polskie, a nazwiska...hm, kieruję się własna wyobraźnia. Tworze je spontanicznie. Moje nazwiska to: Polowiec (lol), Pień (lol2), Miłek (lol3) i takie tam głupoty
W Dziwnowie: nie lubię tam grać, więc grają tam wszyscy znajami, którzy do mnie przychodzą :D
W Weronie: tworze FS
W Piernikowie: Tam jest kraina made by Miss_Lonely i tam najbardziej lubię grać :) Skąd ta nazwa hie, hie tajemnica :p

kitka 08.07.2005 19:30

Piernikowo i Jeżycjada

Cytat:

Napisał Miss_Lonely
Bardzo to fajne! Hehe, Robrojek, Ida, Noelka, skąd ja to zna, ho, ho :D
No to teraz ja się wypowiem :D
W Miłowie: Mam zwykłe rodziny, które się przyjaźnią. imiona daję polskie, a nazwiska...hm, kieruję się własna wyobraźnia. Tworze je spontanicznie. Moje nazwiska to: Polowiec (lol), Pień (lol2), Miłek (lol3) i takie tam głupoty
W Dziwnowie: nie lubię tam grać, więc grają tam wszyscy znajami, którzy do mnie przychodzą :D
W Weronie: tworze FS
W Piernikowie: Tam jest kraina made by Miss_Lonely i tam najbardziej lubię grać :) Skąd ta nazwa hie, hie tajemnica :p

Jeżycjada górą! ( ortografia zresztą też)
A tak poza tym, to bardzo piękna nazwa dla miasteczka: Piernikowo. Nie wiem dlaczego, ale od razu kojarzy mi się to ze Świętami Bożego Narodzenia, z tym nastrojem, zapachami... Cudownie... W ,,Noelce" są podobne klimaty, prawda?

Violaa 08.07.2005 23:16

u mnie to imienia są dość normalne (Anna, Daniel, Damian, Monika, Ola, itp), ale nazwiska jakieś dziwne :P Mruk, Urlik, Juan, itd :D Czasami to dosłownie nie mam weny :D

Kissiel 09.07.2005 16:46

Cytat:

Napisał kitka
Jeżycjada górą! ( ortografia zresztą też)
A tak poza tym, to bardzo piękna nazwa dla miasteczka: Piernikowo. Nie wiem dlaczego, ale od razu kojarzy mi się to ze Świętami Bożego Narodzenia, z tym nastrojem, zapachami... Cudownie... W ,,Noelce" są podobne klimaty, prawda?

Och, zawiodę Cie, ale niestety to nie ma związku z Jeżycjadą :( Trzeba być w naszej klasie, a może tylko pośród paru osób, aby wiedzieć co i jak :)Piernikowo (albo jak kto woli: Pierników)... Mnie się osobiście też podoba ta nazwa, więc tak właśnie nazywa się moje miasteczko, gdzie mieszkają wszyskie sweet pierniki (czyt.: Moje ulubione Simy) :*

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:07.