![]() |
Imiona daje zawsze polskie :
Dariusz Mariusz Katarzyna Urszula Helena Henryk Kunegunda Eleonora Paweł (ja sam mam tak na imię :P ) Aleksandra Irena Tatiana (z tym ma wątpliwości czy to polskie ) |
Ja zazwyczaj daje imiona z książek fantasy, np. Emhyr var Emreis czy Bilbo Baggins. :D
|
Jessie Ramirez (to mężczyzna)
Alysson Sanchez Solange Mike Minoda Manja Rock April Wisconsin Kenji Kobayashi Evan, Serij, Minsc, wogóle po angielsku imieniem może być każde słowo.. Jak April.. to kwiecień a takie imie naprawdę istnieje.. |
Moje imiona rodem z Zakątka Poetów
U mnie wygląda to bardzo prosto: daję imiona bohaterów literackich, a później staram się, aby przygody moich simów były podobne do przygód osób, do których dane imiona należały. Tak więc w mojej kolekcji posiadam: Scarlett, Julię, Robrojka, Legolasa, Idę, Słoneczko, Cypiska, Noelkę, Konstantego, Melanię, Retta, Anielkę, Kaja, Majkę itd... A wszyscy mają jedno nazwisko - Poeta, ponieważ na całej planszy jest tylko jedna, olbrzymia rodzina ( mieszkają w Zakątku Poetów).
|
Wiem, już tu pisałam, ale trudno:
uwielbiam gdy w imieniu żeńskim jest L :p np. Lilly, Nelly, Kelly, Mell, Laura itd. a męskie fajnie jak mają V :p Kevin, Travis itd. Howk. |
Cytat:
|
Cytat:
No to teraz ja się wypowiem :D W Miłowie: Mam zwykłe rodziny, które się przyjaźnią. imiona daję polskie, a nazwiska...hm, kieruję się własna wyobraźnia. Tworze je spontanicznie. Moje nazwiska to: Polowiec (lol), Pień (lol2), Miłek (lol3) i takie tam głupoty W Dziwnowie: nie lubię tam grać, więc grają tam wszyscy znajami, którzy do mnie przychodzą :D W Weronie: tworze FS W Piernikowie: Tam jest kraina made by Miss_Lonely i tam najbardziej lubię grać :) Skąd ta nazwa hie, hie tajemnica :p |
Piernikowo i Jeżycjada
Cytat:
A tak poza tym, to bardzo piękna nazwa dla miasteczka: Piernikowo. Nie wiem dlaczego, ale od razu kojarzy mi się to ze Świętami Bożego Narodzenia, z tym nastrojem, zapachami... Cudownie... W ,,Noelce" są podobne klimaty, prawda? |
u mnie to imienia są dość normalne (Anna, Daniel, Damian, Monika, Ola, itp), ale nazwiska jakieś dziwne :P Mruk, Urlik, Juan, itd :D Czasami to dosłownie nie mam weny :D
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:07. |