TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   The Sims 2: Osiedlowe Życie - Masz pytanie? Zadaj je tu! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46252)

Nordin 05.09.2008 16:59

Odp: Masz pytanie ? Zadaj je tu !

Co do kojca- nie nie trzeba mieć zwierzaków, ale ten psiak będzie cały czas mały, nie urośnie i nie wyjdzie z kojca.

Milou 06.09.2008 20:31

Hej, mam mały problem. Na początek przypominam, że grę mam oryginalną, żeby nie było halo. Więc zapoznałam się z czarownicą, jesteśmy na dobre kontakty-zaprzyjaźniłyśmy się, ale nie mogę poprosić o nauki. W gazetce o OŻ czytałam, że można się w niej zakochać i dopiero udzieli nauk. Lecz ja gram simką, więc mi nie wypada... Gram również w bloku? Czy to powód, że nie mogę zostać czarodziejką? W Jakini Pokrzyku grałam w taką rodzinkę-siostry, co miały swój dom i jakoś dało radę zostać czarodziejką, a tu nie... Co robić?

stotka 06.09.2008 20:43

to, czy mieszkasz w bloku nie ma nic do rzeczy.
po drugie, sprobuj z zakochaniem. a jesli nie, no to zostaje ci kod.

Vanesca 06.09.2008 20:55

Musisz mieć bardzo wysoko ten dolny pasek - trwałe więzi. Spróbuj się z nią spotkać kilkakrotnie... mi po paru dniach się udało. Bez zakochiwania ;-)

Nordin 07.09.2008 09:46

A czy ktoś wie czemu nie mam dozorcy w kontaktach (nie mogę do niego zadzwonić, zaprosić tak jak każdego innego sima)? Moja simka ma pragnienie, żeby się z nim zaręczyć ale takiej opcji też nie ma, nawet jak zostanie na noc. Czy jeśli wyprowadzę ją z mieszkania do domu to dozorca pojawi się w kontaktach?

magda_kaulitz 07.09.2008 11:26

Mój sim pobił się z jakimś innym simem i wyskoczył komunikat w stylu:" Jestem właścicielem sklepu meblowego od teraz za wszystko bedziesz płacił drożej" Co oznacza ten komunikat i czy gdzieś na parceli publiczmej jest sklep meblowy??

ILOnka 07.09.2008 11:56

Eh co do wiedźm ten komunikat jest zaraz po zaprzyjaźnieniu :) osobiscie dla tch co maja dodatek sims2 wakacje, polecam zaprzyjaznienie sie z wiedzma przez uzycie laleczko voodoo :> proste i zaraz potem podchodzimy i klikamy na "udzielaj czarodziejskich porad" czy coś w tym stylu i tadam jestesmy wiedzma :D
Co do komuniktau "Jestem właścicielem sklepu meblowego od teraz za wszystko bedziesz płacił drożej" sprawdź w normalnym trybie kupowania, jesli nic Ci nie wzrosło to wsio ok :) ja miałam taki sam komunikat tylko dotyczacy obniżenia ceny mebli, jednakże nic to nie wnioslo do zycia mojego sima :( jak widać czasem obiecanki cacanki...

Vanesca 07.09.2008 12:56

Bo to nie chodzi o normalny tryb kupowania, tylko o parcelę publiczną "sklep meblowy". W dzielnicy handlowej, domyślnie jest Sklep Meble Nogi czy jakoś tak to się nazywa. Pewnie pobiłeś się z Leonem Nogą ;-)

Nordin 07.09.2008 13:02

Cytat:

Napisał Nordin (Post 859777)
A czy ktoś wie czemu nie mam dozorcy w kontaktach (nie mogę do niego zadzwonić, zaprosić tak jak każdego innego sima)? Moja simka ma pragnienie, żeby się z nim zaręczyć ale takiej opcji też nie ma, nawet jak zostanie na noc. Czy jeśli wyprowadzę ją z mieszkania do domu to dozorca pojawi się w kontaktach?

Ponawiam pytanie. Bardzo zależy mi na odpowiedzi bo lubię tą simkę.

Mamełe 07.09.2008 14:44

Cytat:

Napisał Beep (Post 858821)
Zaczyna mnie to irytować. Bloki to mała frajda, chciałam zająć się magią. Pojechałam na jakąś parcelę publiczną w Jaskini Pokrzyku, czekam jeden dzień (simowy oczywiście), drugi ,dopiero po mniej więcej tygodniu raczyła zjawić się jedna czarownica (zła). No to lecimy - przyjaźń, romans - a opcji nauczenia magii nadal brak. Jeździłam na różne inne parcele i nie spotkałam już żadnej. Przywoływanie boolpropem nie działa - klikając na skrzynkę nic się nie dzieje, używając opcji spawn pojawia się, ale totalnie nieruchoma, każda interakcja z jej udziałem się anuluje. Pozostaje mi czekać na nową wersję Insimenatora? Czy może jest jeszcze jakiś inny sposób?
I tak w ogóle - czy czarownice zjawiają się na parcelach w innych otoczeniach, czy tylko w Jaskini?

Przyczyną wielu problemów z interakcjami jest niekompatybilna wersja Insimenatora. Niby ten z CW dziala w OŻ, ale wlaśnie... niby...
Jeżeli go masz, to usuń.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:57.