![]() |
Odp: Cechy Simów
Cytat:
|
takie moje zapytanie: skoro mój sim wędkował (raz co prawda, ale wędkował), na basen nie uczęszczał, to czemu w 'transformacji' [xd] w mlodego dorosłego dostał cechę 'boi się wody'?
to wlasnie dlatego, że nie chodził na basen? ;o |
jak o niego nie dbales to komputer losowo powtarzam LOSOWO wybiera ceche....... a jak bys o niego dbal to sam bys mogl wybrac................. a co do tej cechy....to nie wazne co sie robi w grze....... mozesz niedbac o simsa a robic wokol niego zawsze porzadek,lad super extra zaczepiscie czysto..... a i tak moze dostac ceche niechluj................
|
Ja raz stworzyłem sima który miał cechy:
-Wirtuoz -Romantyk -Świetnie całuje -Charyzmatyczny -Dusza Towarzystwa Muszę przyznać że przez te 1.5 tyg. odkąd mam simsy najfajniej mi się nim grało ;] |
A ja wytłumaczę co i jak. Miałam kiedyś 2 rodzinki. Jedna była dobra, a drugi zła! xd No i w tej dobrej wszyscy chodzili ubrani na biało - niebiesko. (czyt. jak aniołki xd) Mieli te same cechy. I staram się je przy okazji wytłumaczyć. ;)
*Dobry - Twój sim jest dobry. Nigdy, powtarzam NIGDY nie zrobi czegoś złego. Można dawać datki na różne akcje itp. xd *Przyjacielski - Sim szybko zdobywa kolegów, koleżanki, przyjaciół, przyjaciółki, kumpli, kumpelki. xD *Uwielbia przyrodę - Twój sim po prostu UWIELBIA PRZYRODĘ! xD *Wegetarian - No bo przecież Aniołki nie zjedzą mięska. ;> *Ambitny - Twój sim szybciej zdobywa awanse. :D No i ta zła rodzina : *Odważny - No i jak mają iść na cmentarz? Z cechą tchórz? xd *Zły - Twój sim to zuo. Czyste zuo. x . x xd *Kleptoman - Można kraść ! Juhuu! xD *Pasożyt - Wyłudzanie pieniędzy, żarciaa. xD *Arogant - Samouwielbienie. xd |
A ja tam zawsze tworzę pierwsze lepsze cechy. Ale najlepsze dla mnie to :
Szalony - Sim wyżera żarcie ze śmietnika, gada sam do siebie. ;3 Wirtuoz - Większe szansę na karierę piosenkarza. Moje marzenie. *-* Kleptoman - O tak, tak. Można kraść. ;) Podobnie jak Thea, Arogant - Twój sim popada w samouwielbienie. :] Tchórz - To tak fajnie wygląda, gdy sim mdleje na widok ducha. ;) |
NIektóre cechy są fajne do pracy np. miałam rodzinę która cała pracowała jako przestępca
A 1 dziewczyna robiona na początku przeze mnie miała cechy: Zła- no co masz nawet + do zła xD Romantyczka- szybciej sie chłopaka zdobywało XD Neurotyczka- Histeryzuje i tak sie wycisza i ma + 10 :P Sprawna Fizycznie- Musi jakoś przy pracy kraść i szybko uciekać xD Odważna- Musi jakoś koło cmentarza przechodzić w nocy XD No i chłopaka XD Romantyk- no co? Komputerowiec- HAKJEMY MOI DRODZY xDD Zły- Trzeba jakoś pracować ;p sprawny fizycznie- uciekamy z miejsca kradzenia xD kleptoman- Co Zajumamy jakiejś rodzinie dziś ? tego nie wiem xD Pracuję Jako przestępca (Mistrzyni złodziei) i chłopak (oszust) dziewczyna pracuje od 1:00 chyba a zarabia 525 na 5 godz. fakt ostatnio się troche obijałam XD i zarobiłam 2099... a chłopak 2100 xD na hackowaniu zarobiłam razem chłopak i dziewczyna około 3735... xD Komputerowiec sie opłaca co noc hackuje i zarabiam około 1 tys 1 simem ;p a też dużo trace na książki ( logika, charyzma, majsterkowicz. gotowanie, itp.) XD PS. 2 simów bo jak dziecko urodziłam to też było komputerowcem i jako nastolatka też hackowałą xD |
Ja najbardziej lubię:
- Zła/y - po prostu czyste zUo ;> - Odważna/y - Cmentarz to fajne miejsce. - Szalony - Szalony simek ;> Gada do siebie i tak dalej. Zawsze zostawiam sobie 1 wolną cechę którą zmieniam w razie potrzeby ;> |
Moje ulubione cechy to:
-Ambitny -Geniusz -Romantyk -Pracoholik -Rodzinny |
Nie mam ulubionych cech, ale jak robię sima to zwykle:
Zdolny Ogrodnik Poszukiwacz Przygód Odważny I te, które pasują do sima. ZO może ożywiać kwiat śmierci, PP szybciej zdobywa wizy, a odważny się cmentarza nie boi :P Denerwuje mnie szalony, bo jak się go zostawi na pastwę losu... NIC! Nic nie zrobi, tylko będzie stał w miejscu i gadał do siebie, najwyżej śmietnik kopnie i tyle. Niezdary są fajne - zrobiłam raz niezdarną simkę w wieku szkolnym i jak tylko skończyła wchodzić po schodach to się potknęła. xD Myślałam, że ze schodów zleci... Często biorę również cechy Uwielbia Przyrodę i Przyjacielski. Raz na próbę wzięłam neurotyczkę - natychmiastowo można jej było poprawić nastrój, wystarczyło histeryzować i sprawdzić kuchenkę czy kominek (zlew też można było). |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:38. |