TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Ciąża - Pogawędki (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=51596)

Połówka 26.02.2011 12:08

Odp: Ciąża - Pogawędki

co do narodzin trojaczków (i bliźniaków też, jeżeli nikt nie przyjedzie do szpitala i matka jest sama) - matka wychodzi z nosidełkiem (takie jak przy adopcji dziecka) jedzie do domu, nosidełko postawia na podłodze, wyciaga jedno dziecko i zanosi do kojca, wraca po drugie i je zanosi a przy wyciąganiu 3 dziecka nosidełko znika. i koniec ;) Mi się lubią rodzić bliźniaki i trojaczki, przez co mam zawsze max osób w rodzinie ;d nigdy nie miałam w rodzince tylko matki i ojca z jednym lub dwoma dziećmi. Zawsze mam ich pełno

hellraiser 26.02.2011 13:24

Cytat:

Napisał Juna (Post 1359012)
No nie wiem... A w dwójce mogą być czworaczki? Bo pamiętam że pieski się po 4 rodziły...

W Dwójce maksymalnie można urodzić bliźnięta. W TS3 - trojaczki. Więcej nie można.

anie_1981 26.02.2011 17:22

Trojaczki, to tak, na mój gust o dwoje dzieci za dużo. Nigdy mnie nie kręciły mnogie ciąże. W dwójce były moją zmorą normalnie i bardzo się cieszę, że w trójce mi się zdarzają sporadycznie. Trojaczków nie miałam nigdy i bardzo się cieszę. Ale mam pytanie, co się dzieje w sytuacji, gdy trojaczki rodzą się w szpitalu? Matka i ojciec wezmą po jednym na ręce, ale jak "to trzecie" trafia do domu?

shan 26.02.2011 19:48

Cytat:

Napisał muffindance (Post 1356592)
kiedy simka rodzi trojaczki wychodzi z nosidelkiem w reku (wyglada jak koszyk). a jak przyjdzie juz do domu to odklada ten koszyk na podloge, trzeba wtedy na niego kiknac i wyciaga kazdego dzieciaka osobno.

:P :)

anie_1981 28.02.2011 14:57

Dzięki za info!

eklera123 28.02.2011 15:55

Też nie lubię mnogich ciąż. Jakoś wolę, jak jakaś simka czy sim ma młodszego brata czy siostryczkę. Wtedy jest.. po prostu fajniej. Od rana bawisz się z małym dzieckiem, potem przychodzi drugie dziecko (starsze) i odrabiasz z nim lekcję ;)

Czyniąca_Hałas 28.02.2011 17:44

Ja miałam raz trojaczki... (znaczy nie ja! Lily!). I to była masakra... Dobrze, że mieli nastoletnią córkę Opal, inaczej by sobie nie poradzili. I brzuch jakoś nie wydaje mi się większy od brzucha Simki, która urodziła jedno dziecko.

anie_1981 01.03.2011 09:34

Od jakiegoś czasu zauważyłam, że Simkom "nie odchodzą wody". Nie pojawia się w ogóle kałuża wody na podłodze, gdy Simka zaczyna rodzić. Też tak macie?

hellraiser 01.03.2011 10:08

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1367957)
Od jakiegoś czasu zauważyłam, że Simkom "nie odchodzą wody". Nie pojawia się w ogóle kałuża wody na podłodze, gdy Simka zaczyna rodzić. Też tak macie?

U mnie nigdy czegoś takiego nie było :|

Chryzantem Złocisty 01.03.2011 10:09

no,u mnie też nigdy czegoś takiego nie widziałam,odkąd gram w trójkę :P

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:22.