![]() |
Odp: Ciąża - Pogawędki
co do narodzin trojaczków (i bliźniaków też, jeżeli nikt nie przyjedzie do szpitala i matka jest sama) - matka wychodzi z nosidełkiem (takie jak przy adopcji dziecka) jedzie do domu, nosidełko postawia na podłodze, wyciaga jedno dziecko i zanosi do kojca, wraca po drugie i je zanosi a przy wyciąganiu 3 dziecka nosidełko znika. i koniec ;) Mi się lubią rodzić bliźniaki i trojaczki, przez co mam zawsze max osób w rodzinie ;d nigdy nie miałam w rodzince tylko matki i ojca z jednym lub dwoma dziećmi. Zawsze mam ich pełno
|
Cytat:
|
Trojaczki, to tak, na mój gust o dwoje dzieci za dużo. Nigdy mnie nie kręciły mnogie ciąże. W dwójce były moją zmorą normalnie i bardzo się cieszę, że w trójce mi się zdarzają sporadycznie. Trojaczków nie miałam nigdy i bardzo się cieszę. Ale mam pytanie, co się dzieje w sytuacji, gdy trojaczki rodzą się w szpitalu? Matka i ojciec wezmą po jednym na ręce, ale jak "to trzecie" trafia do domu?
|
Cytat:
|
Dzięki za info!
|
Też nie lubię mnogich ciąż. Jakoś wolę, jak jakaś simka czy sim ma młodszego brata czy siostryczkę. Wtedy jest.. po prostu fajniej. Od rana bawisz się z małym dzieckiem, potem przychodzi drugie dziecko (starsze) i odrabiasz z nim lekcję ;)
|
Ja miałam raz trojaczki... (znaczy nie ja! Lily!). I to była masakra... Dobrze, że mieli nastoletnią córkę Opal, inaczej by sobie nie poradzili. I brzuch jakoś nie wydaje mi się większy od brzucha Simki, która urodziła jedno dziecko.
|
Od jakiegoś czasu zauważyłam, że Simkom "nie odchodzą wody". Nie pojawia się w ogóle kałuża wody na podłodze, gdy Simka zaczyna rodzić. Też tak macie?
|
Cytat:
|
no,u mnie też nigdy czegoś takiego nie widziałam,odkąd gram w trójkę :P
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:22. |