TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Nie mogę uruchomić gry - ostateczny temat. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53001)

Kity 21.05.2011 20:59

Odp: Nie mogę uruchomić gry - ostateczny temat.

Nie jestem pewna, czy to odpowiedni temat, ale no trudno. Zaryzykuję ^^.
Otóż kupiłam oryginalną płytę the sims 3 po zmroku. Niestety mój komputer jej nie widzi. Dodam, że na laptopie brata działała w porządku i gra się zainstalowała. Poprzednie dodatki działały bez zarzutu włącznie z średniowieczem. W czym tkwi problem?
Pozdrawiam.

Björk 22.05.2011 09:49

Wiem, że to nie jasna odpowiedź :) ale na pudełku, które kiedyś z nudów czytałam jest napisane coś w stylu "gra posiada zapezbieczenia przed nieuprawnionym kopiowaniem" i może nie być odczytywana przez niektóre stacje". Była tam rada, żeby ściągnąć najnowsze sterowniki do sprzętu. I.... NIC. U mnie nie pomogło. W nowym laptopie nie widać po włożeniu "Imprezy w plenerze" mimo, że odtwarza filmy DVD, muzykę i inne płyty z oprogramowaniem. Rozwiązuję to na dwa sposoby - wpisuję kod z pudełka w EA Download Manager i ściągam grę, ale też kupiłam sobie stację podłączaną przez USB i na niej też działa. Ale najpierw spróbuj ze sterownikami może. Na pewno taniej.

revive 23.05.2011 19:40

W 99% wyskakuje błąd.

Hejka,mam wielki problem ponieważ pożyczyłam koleżance The Sims 3,WP,na,k,szj,pz,iwp...
No i ona instaluje ts3 a tam na 99% wyskakuje jej komunikat "Wyskoczył błąd, instalacja aplikacji zostanie przerwane" i się wyłącza.
U mnie odinstalowałyśmy wszystkie dodatki i akcesoria i podstawę i instalowałyśmy a u mnie nic takiego nie wyskoczyło dziwne,nie ?

Normalnie się u niej zainstalowało,kiedyś u niej działało...
Ma ona laptopa vaio(fioletowego) i jakoś wcześniej działało a u mnie dalej normalnie działa...

Prosiła bym o szybką odpowiedź bo ona za 2 dni wyjeżdża do Anglii,dla wiadomości to ta moja koleżanka Nikki(Nikola)...

matiegos 27.05.2011 14:22

Orginał i problemy?? czarny ekran i do pulpitu...

Tak jak w temacie. Włączam grę naciskam play jest czarny ekran i wywala mnie do pulpitu. Co robić?

Nie znam się na sprzęcie, ale mam dysk 3 gb, kartę graf. Nvidia GeForce GT 512mb. Rozdzielczość 32 bit'y. Czytałem o takim problemie i niektórym pomagały starsze sterowniki. Inni mówią, że muszę sformatować komputer. Co robić, miał ktoś już taki problem? Proszę bez spamu.

monikaa 03.06.2011 07:19

Problem z instalacją dodatku

Witam wszystkich :)
Zakupiłam z ea store dodatek Pokolenia. Sciągnęłam je oraz próbować zainstalować, ale pojawił się komunikat:
"Please use The Sims 3 Laucher and update your version of The Sims 3 before installing this product"
Zatem zgodnie z instrukcją włączyłam program startu, jednak moja gra jest zaktualizowana (mam ustawione automatyczne aktualizacje), jednak za każdym razem gdy chcę zainstalować pokolenia pojawia się ten sam komunikat.
Pobawiłam się troszkę w wyłączanie, włączanie ea dowloader i lauchera, ale bez zmian.
Czy ma ktoś pomysł jak rozwiązać ten problem? Być może jest to banalne, jednak ja nie jestem szczególnie zorientowana :D

Moniqua 03.06.2011 12:26

Prosze o pomoc !!!!

Witam , 1 czerwca kupiłam grę The sims 3 pokolenia i mam z nią nie mały problem, mianowicie chodzi o to ze gra mi w ogóle nie działa , naped mi jej nie czyta ale tak miałam z każdym dodatkiem ( to nie problem ) bo jestem zarejestrowana na stronie i wcześniej bez problemu ściągałam stamtąd dodatki , również z pokoleniami chciałam tak samo , wszystko super instalacja a jak tylko chce uruchomić grę wyskakuje mi błąd ze mam podać swój kod rejestracyjny ;/ podaje i nic ... jakby był błędny kod !!!! ;-(( proszę o pomoc albo nie wiem o rade do kogo mogłabym się zgłosić , wiem ze w niektórych grach jest tak ze można dzwonić do pomocy technicznej może ktoś ma numer ...

rycho_44 03.06.2011 13:51

problem z dodatkiem

Mamproblem z dodatkiem Kolekcja czerwiec 2011, przy instalowaniu z launchera wyskakuje zaktualizuj grę .Mam wgrane najnowsze aktualizacje .Czy ktoś próbował to zainstalować?.txh za odpowiedzi

Miyoki 06.06.2011 23:16

Wkurzyłam się >.<
Dopiero co kupiłam laptop i chciałam zainstalować na nim Simsy a tu nagle "Nie udało się uruchomić gry. Nieudana inicjalizacja usługi (0x0175dcbb).

Bo tak:
Zainstalowałam podstawę na dysku D (bo tam chcę by mi się wszystko instalowało), potem pobrałam i zainstalowałam za pomocą EA Download Managera (Origin) (a pezdtem zainstalowałam aktualizację do The Sims 3) Nowoczesny Apartament i Wymarzone Podróże. Program Origin zainstalował mi je (bez zapytania gdzie chcę je zainstalować) na dysku C. Następnie zainstalowałam z płyty Pokolenia na dysku D.

I nagle nie mogę uruchomić gry.
Ani z płytą Pokoleń, ani za pomocą płyty podstawy.

I wydaje mi się, że powodem może być to, że dodatki są na dwóch różnych dyskach.
(Nie znam się na komputerach, bo mnie ogromnie irytują :c)
Więc czy to jest właśnie powodem tego problemu?
Jeśli tak, to co powinnam zrobić?

Jak mogę zmusić Origina do instalowania dodatków na dysku D? Bo mnie to wkurza :((

Zwłaszcza, że sam program zainstalowałam na dysku D, a sam utworzył folder o nazwie "Origin Games" na dysku C <_<

Proszę o pomoc :|

Edit: Dodam, że nawet nie pojawia mi się to okienko główne Simsów, które się pojawia po kliknięciu na launcher.
A było gdy zainstalowałam podstawę, jednak nie klikałam "graj".

Mam odinstalować podstawę i dodatki?
Jak włączałam przez "Wymarzone Podróże" to wyskakiwało:
"Uruchomienie niemożliwe. Zainstaluj ponownie podstawową grę The Sims 3".

Jak odinstaluję podstawę, to dodatki muszę odinstalować wraz z nią?
(Wiem, że mogę zadawać głupie pytania, ale grałam w TS3 tyle, co nic i to w samą podstawę na kompie, który nie ma dostępu do internetu)

Edit 2: I jeszcze jedno pytanie:
Czy jak odinstaluje dodatki z Origina, czyli w moim przypadku są to WP i Nowoczesny Apartament, to będę je ciągle mogła zainstalować, czy już nie?
(i nie daj Boże się okaże, że muszę je kupić jeszcze raz?)

Mam nadzieję, że ktoś mi odpowie...

rycho_44 07.06.2011 23:02

możesz spokojne odinstalować i zainstalować wszystko od nowa. Najlepiej to zrobić w sposób który jest tutaj http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53512

Wikki 08.06.2011 18:10

Miyoki, podczas instalacji musisz wybrać następujące opcje:

1. "Rodzaj ustawienia": "Własne", zamiast "Typowe"
http://img833.imageshack.us/img833/4...t20h03m38s.jpg

2. Następnie klikasz na "Zmień..."
http://img220.imageshack.us/img220/2...t20h03m45s.jpg

3. Pojawia się takie okienko, odszukujesz dysk D i stworzony przez Ciebie folder w którym chcesz zainstalować grę, wybierasz go i potwierdzasz klikając "OK".
http://img685.imageshack.us/img685/7...t20h04m01s.jpg

4. Kontynuujesz instalację.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:06.