![]() |
Odp: PORADNIK - Jak zainstalować rzeczy z internetu (pliki packages)
pobierz rzeczy ze store będąc w grze
a co to są te pliki SIM? chodzi Ci o simow,bo ich wrzucasz do savedsims |
A jak rozpakować te pliki np. ubrania w formacie packages? Win(czymśtam? :D)
|
Cytat:
Aby go używać, najpierw musisz go zainstalować :D Potem pobierasz kilka dodatków z sieci (fryzur, mebli, ubrań, itd.). Po ściągnięciu, na pulpicie pojawi Ci się ikona z trzema książkami związanymi paskiem (taka sama, jak ikona WinRARa). Klikasz na nią prawym przyciskiem myszy i wybierasz opcję "wypakuj tutaj" (wtedy zawartość paczki wypakuje się na pulpit) albo "wypakuj pliki..." (tu z kolei musisz wskazać konkretną ścieżkę do folderu, do którego chcesz wypakować pobrane dodatki). Wsio :) |
jeśli mam zaktualizowaną wersję (najnowsza) to muszę postępować tak jak po czy mogę zrobić tak jak trzeba było przez aktualizacją?
|
Masz instalować pliki package do mods/packages w Moich dokumentach. W starej lokalizacji mogą one nie działać-lub nawet doprowadzić do nie włączenia się gry, a jezeli nawet by się gra włączyła to albo zwiecha albo co innego.
|
A jak mam kilka dodatków zainstalowanych to w jakim folderze mam zrobić 'Mods'?
|
Nie przerażaj mnie :D Folder Mods/Packages robimy w takiej lokalizacji:
C:\Documents and Settings\Nazwa użytkownika\Moje dokumenty\Electronic Arts\The Sims 3 - tu akurat ścieżka dla XP ale zawsze - PODKREŚLAM ZAWSZE robi się ten folder w Moich dokumentach - no chyba, że ktoś ma grę nieaktualną czyli podstawę gry poniżej bodajże 1.12. |
Oj tam, oj tam. Jestem blondynką :P Mam windowsa 7, a pytam się o to bo kiedyś mi grę całą rozwaliło :P
|
Hehe oj tam :D. W Windowsie 7 będzie taka ścieżka:
C:\Users\NAZWA UŻYTKOWNIKA\Documents\Electronic Arts\The Sims 3\ Grę rozwalić możesz na wiele sposobów heheh. np niekompatybilnymi modami lub stosowaniem starej metody instalacji dodatków package :D. |
No to przez starą metodę :P
EDIT: Czy ja jeste głupia i wchodzę gdzieś indziej? http://iv.pl/images/73524243526315523086.png |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:07. |