TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Fotostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Detektyw Georgia Roberts (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53607)

Mizia 27.01.2010 19:27

Odp: Detektyw Georgia Roberts

Błędy i literówki troszkę odbierają przyjemność z czytania. Jakichś bardziej rażących właściwie nie ma, ale jednak się nimi zajmę bo zwróciłam na nie uwagę:

Cytat:

pilnującego frontowe drzwi
Zdecydowanie powinno być frontowych.

Cytat:

rozglądający się nerwowo do około
dookoła

Cytat:

A babcie pan ma?
Chyba zjadłeś ogonek przy e :P

Cytat:

ochroniarz podchodził coraz bliżej niej, patrząc na nią z góry wściekłymi oczami
Patrząc na dalszy ciąg zdania po przecinku, to słowo wydaje się zbędne.

Cytat:

Oni jednak szybko znikli
Zniknęli :)

Cytat:

że chyba zbyt bardzo zaangażowała się w tą sprawę
powinno być raczej za bardzo

Cytat:

pojawiających się w drodze to prawdy
do

Cytat:

W tej chwili nijaka Georgia Roberts
miało być niejaka, czy chodziło Ci o coś innego??

Cytat:

Po wizycie zwierzchniczki przez Kate
zdecydowanie niepotrzebne słowo

No i powtarzać się nie będę już, bo w sumie niektóre te błędy zostały już zauważone. Jak to kiedyś komuś polecałeś w temacie fs chyba, przeczytaj swój odcinek przed wstawieniem. A najlepiej dzień po napisaniu, tak na świeżo - wtedy unikniesz błędów:)

Odcinek mi się podobał, chociaż cały czas mnie razi ten cholerny maxis. No nic na to nie poradzę. Odbiera mi to radość z oglądania zdjęć, które są naprawdę niezłe. Zwłaszcza jak się skradają:P

Mika. 27.01.2010 19:36

Och drogi Gio! muszę niestety cię zaniepokoić, ponieważ coś inaczej mi się czyta ten 6 odc.... Treść bardzo ciekawa, zresztą jak zawsze ;p i za to cię właśnie wielbię! Ale te literówki... są trochę widoczne xD Pozdrawiam i czekam na kolejny odc.

P.S. Nie śpiesz się [!]

Ellie 27.01.2010 19:58

juz ktorys raz dostrzegam u ciebie to slowo "nijaki", pojawia sie zbyt czesto, by uznac to za literowke. pamietaj, ze tam ma byc NIEJAKI! (nie wiem czemu, ale jakos mnie irytuje ten blad ;p)
okok no to tak

odcinek fajny, ciekawy, dynamiczna akcja i super zdjecia, ale calosc wydaje mi sie nieco naciagana - georgia musiala sie wlamac do biura, bo ochroniarz nie chcial jej wpuscic? czy on jej nie poznal? poza tym tez dziwne bylo, ze on od razu zaczal jej grozic, no ale dobra, wybaczam, czasem trzeba cos wyolbrzymic na potrzeby akcji. albo ten ochroniarz byl po prostu dziwnym typem.
:)

Gio 27.01.2010 20:11

aniołek

Z niecierpliwością czekam na całość komentarza :)

Błędy- mam nadzieję już wszystkie, poprawiłem :) Myślę, że będzie się czytało teraz bardziej komfortowo :D

Sherlock

No tak, błędów jest dużo...

Cytat:

2. Oczywiście były literówki (jak zawsze, zresztą ), ale powiedzmy, że się zdarza
Zwłaszcza u mnie :D

Cytat:

3. A więc moje podejrzenia co do Orsona się sprawdziły Ja chyba mam jakiś dar do przewidywania akcji
Dlatego mówię, żebyś nie pisał niczego publicznie!

Cytat:

5. Strasznie mnie ciekawi, co oni zrobią tej Georgii za włamanie. Mam już swoje przypuszczenia, ale - na twoją prośbę - nie będę ich tutaj wyjawiał
No właśnie ^^

Bardzo dziękuję za komentarz i pozdrawiam :)

Sandra

Błędy- jak napisałem wyżej- poprawilem :)

Cytat:

Na miejscu Kate, od razu "poskarżyłabym się" Georgii na pana w ciemnych okularach. Jeśli ona tego nie zrobi to naprawdę nie wiem co z niej za detektyw...
Nie wiem dlaczego, ale wszyscy podczas komentowania mojego FS wyprzedzają akcję zanim ja cokolwiek napiszę :D

Cytat:

Ok, wiem, że w twoim opowiadaniu brakuje czasem trochę realności, ale Gio! Nie wierzę, że w tym wielkim Chicago tylko dwie osoby posiadają Chrysler'a 300c. W dodatku wiele osób może posiadać samochody zarejestrowane w innym mieście...
Podkreślam- granatowe samochody!
Po za tym Georgia (a może raczej jej praktykanci) trafią jeszcze na inny trop, który zwęzi grono podejrzanych.

I masz zupełną rację- samochód wcale nie musiał być z Chicago, ale wiadomo- na pierwszy ogień idzie najbliższe otoczenie (po za tym Georgia nie dawałaby praktykantom, którym nie ufa, jakiegoś większego zadania :P

dziękuję za komentarz i pozdrawiam :)

Mizia

Błędy już poprawiłem :P

Cytat:

Jak to kiedyś komuś polecałeś w temacie fs chyba, przeczytaj swój odcinek przed wstawieniem. A najlepiej dzień po napisaniu, tak na świeżo - wtedy unikniesz błędów
No właśnie, innych pouczam a sam lepszy nie jest :D

Cytat:

Odcinek mi się podobał, chociaż cały czas mnie razi ten cholerny maxis. No nic na to nie poradzę. Odbiera mi to radość z oglądania zdjęć, które są naprawdę niezłe.
Postaram się, żeby od następnego odcinka na zdjęciach nie było żadnego maxisa! (co może być trudne, ale na pewnie wykonywalne :P)

Dziękuję za komentarz i pozdrawiam :)

Mika

Cytat:

P.S. Nie śpiesz się [!]
Dziękuję za cenną radę :)
... i za komentarz i pozdrawiam :)

niet

Cytat:

uz ktorys raz dostrzegam u ciebie to slowo "nijaki", pojawia sie zbyt czesto, by uznac to za literowke. pamietaj, ze tam ma byc NIEJAKI! (nie wiem czemu, ale jakos mnie irytuje ten blad ;p)
okok no to tak
Dobra, przyrzekam, że już nigdy nie popełnię tutaj błędu! :)

Cytat:

odcinek fajny, ciekawy, dynamiczna akcja i super zdjecia, ale calosc wydaje mi sie nieco naciagana - georgia musiala sie wlamac do biura, bo ochroniarz nie chcial jej wpuscic? czy on jej nie poznal?
No jak mógł jej nie poznać, skoro się przedstawiła legitymacją?
No i się wyjaśni w następnym odcinku, dlaczego biuro ma być zamknięte na cztery spusty ;)

Cytat:

albo ten ochroniarz byl po prostu dziwnym typem.
Wszyscy ochroniarze w moim FS są dziwnymi typami :D

Dziękuję za komentarz i pozdrawiam :)

Ellie 27.01.2010 20:16

Cytat:

Napisał Gio (Post 1198616)
No i się wyjaśni w następnym odcinku, dlaczego biuro ma być zamknięte na cztery spusty

aaa no chyba ze tak : D
w takim razie czekam z podwojna niecierpliwoscia

Antonina 28.01.2010 06:20

nie chce mi sie rozpisywac, ale fajne.

Angella 28.01.2010 17:24

Ciekawe,ale nie kapuje tego co powiedziałeś/aś "tamten odcinek miał 6 stron" możliwe,że miał,lecz tego jakoś nie zauważyłam.:)Odcinek jak zawsze fajny,do tego dołożona jest porcja śmiechu.Inni już powiedzieli błędy,więc nie będę ich powtarzać.101/100

Bezimienna 29.01.2010 11:52

Cytat:

- Ale to sprawa życia i śmierci- tak, pora zastosować wypróbowaną metodę- Niech pan pomyśli, może właśnie zarzynają w domu pana żonę.
- Nie mam żony.
Cóż, tym razem nie trafiła.
- Mogą też to być dzieci.
- Nie mam dzieci- potężny mężczyzna zaczął się ironicznie uśmiechać.
- A babcie pan ma?
- Zatłukłem ją patelnią jak miałem czternaście lat. I to samo zrobię za chwilę z panią.
:D

błędów nie znalazłam ale jest super! I'm waiting!

Charionette 29.01.2010 15:07

No nie, tego się nie spodziewałam :D Georgia łamie prawo :) Ale przynajmniej działa w bardzo słusznej sprawie. Ha, ha szczerze mówiąc nie wiem co napisać. Ale... Ciekawe co skłoniło "kierowcę" do przyjścia do szpitala. Czy tylko chciał pogrozić Kate, czy raczej sprawdzić czy jeszcze żyje? Chciałabym zobaczyć, co by się stało jakby tam była Georgia :D. Strasznie rozśmieszyło mnie to "włamanie". Prześlizgiwanie się na kolanach było najlepszą częścią tego odcinka. No cóż to koniec mojego komentarza. Czekam na kolejny odcinek :D

Gio 30.01.2010 16:53

Sherlocku, zamieniłem :)

Antonina

Dziękuję za komentarz:) " Fajne" wyraża więcej niż tysiąc słów :rolleyes:

Angella

Cytat:

Ciekawe,ale nie kapuje tego co powiedziałeś/aś "tamten odcinek miał 6 stron" możliwe,że miał,lecz tego jakoś nie zauważyłam.
Właśnie nie wiem jak to się dzieje, że odcinki są dłuższe niż kiedykolwiek wcześniej prezentowane w mojej twórczości, a i tak poczytność jest znacznie większa. Nie wiem jak to działa :P

Pozdrawiam no i dzięki za komentarz :)

Carolina

Cytat:

błędów nie znalazłam ale jest super!
Bo wszystkie już poprawione, ale wczesniej było ich dość dużo :D

Dzięki za komentarz i pozdrawiam :)

Cailleach

Cytat:

No nie, tego się nie spodziewałam Georgia łamie prawo Ale przynajmniej działa w bardzo słusznej sprawie.
Tak, zaskoczyć czytelnika to moje nowe hasło!

Cytat:

Ale... Ciekawe co skłoniło "kierowcę" do przyjścia do szpitala. Czy tylko chciał pogrozić Kate, czy raczej sprawdzić czy jeszcze żyje? Chciałabym zobaczyć, co by się stało jakby tam była Georgia .
No co... rozróba :D

Cytat:

rześlizgiwanie się na kolanach było najlepszą częścią tego odcinka.
Czego się nie robi dla dobra sprawy :)

Dzięki za komentarz i pozdrawiam :)

Ogólnie to notuję DRASTYCZNY SPADEK CZYTELNICTWA, gdyż mam dopiero 10 komentarzy, zawsze było 13-14 :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:33.