TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Sims 3 Seasons- przedpremierowe dyskusje. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63785)

Levkoni 05.08.2012 14:37

Odp: Sims 3 Seasons- przedpremierowe dyskusje.

No z porami roku to się nie da ustawić dobrze, chyba, że ktoś gra na epickim trybie. Ja mam ustawione 150 dni życia sima. 90 to dla mnie za mało bo nie zdążę się nimi nagrać i umierają, a epickie to... zanudziłbym się grając tyle jednym simem. Natomiast 190 dni to dla mnie też trochę za dużo.

PS: z tym, że nie będzie pór roku w lokacjach wakacyjnych to błąd czyjś. Czytając informację natknąłem się na wzmiankę, że w Egipcie, Chinach i Francji nie ma tych festiwali, a nie pór roku.

PS2: "Czy będzie to nurkowanie niedaleko plaż Sunset Valley, czy pływanie łodzią po mętnych wodach Bridgeport" - fragment artykułu. Czyli będą łodzie? :D Ciekawe...

A tu cały artykuł z blogu producentów przetłumaczony przez SimPress, chyba jeszcze tu go nie było, a jest już kilkudniowy:

"Na oficjalnym blogu pojawiły się jak dotychczas już dwa wpisy o nowym, pogodowym dodatku. Pierwszy z nich to powitalny wpis od producenta rozszerzenia - Ryana Vaughana. Chociaż oba wpisy będą przetłumaczone zapewne przez polski oddział EA, już teraz dajemy Wam możliwość przeczytania pierwszego po polsku.

Witajcie Simomaniacy! Jestem Ryan Vaughan, Główny Producent nad The Sims 3 Cztery pory roku. Mam nadzieję, że jesteście gotowi zabrać parasole i przygotować się na sztorm, ponieważ, jak już wiecie, przed chwilą zapowiedzieliśmy nowy dodatek, który pojawi się w listopadzie. Osobiście jestem bardzo podekscytowany pracą nad nim, nie tylko ze względu na całkowicie nową zawartość czy elementy rozgrywki, ale dlatego, że jest to jedno z najbardziej oczekiwanych przez graczy rozszerzeń. Dzięki tonom nowych opcji i dramatycznym zawirowaniom pogodowym czy sezonowym festiwalom, imprezom i eventom, The Sims 3 Cztery pory roku zmieni życie twoich Simów w takie, które nigdy wcześniej nie było możliwe.

Oczywiście, pogoda i zmiany jej dotyczące są największą częścią gry. Czy jest to wiosenna ulewa, letnia fala upału, czy zimowa śnieżyca, zmieniająca się pogoda przez cały rok umożliwi Simom interakcję ze środowiskiem jak nigdy dotychczas. Nie martw się jednak - jeżeli przydarzy ci się mieszkać na Syberii i już nigdy nie będziesz chciał zobaczyć ani płatka śniegu, masz taką możliwość! Pogoda jest w pełni kontrolowana przez nowy panel w opcjach menu. Chcesz doświadczyć zimy tylko przez jeden dzień? Nie ma problemu!

Pogoda to nie wszystko, co oferuje nowy dodatek - nawet nie w najmniejszym stopniu! Sprawdź kilka wspaniałych nowości, które zawarliśmy w pakiecie:

OKAZJONALNE CELEBRACJE
Po raz pierwszy, twoi Simowie mogą świętować zmianę pory roku poprzez nowe festiwale. Każdy świat, w którym grasz (za wyjątkiem wakacyjnych lokacji z Wymarzonych Podróży) ma unikalne święto, związane z mnóstwem nowych obiektów i aktywności, w których Simy będą brały udział. Mogą na przykład powitać lato konkursem na jedzenie hot dogów lub cieszyć się jesienią poprzez wycinanie dyń i odwiedzanie nawiedzonych domów! Wiosenne pocałunki w specjalnej budce lub epicka wojna na śnieżki w zimie - czeka was mnóstwo zabawy w lokalnych imprezach!

PŁYWANIE W OCEANIE
Również po raz pierwszy Simom będzie dane pływać w oceanie! Czy będzie to nurkowanie niedaleko plaż Sunset Valley, czy pływanie łodzią po mętnych wodach Bridgeport - Simy nie są już skazane na wieczny pobyt w przydomowym basenie. Odkrywaj poprzednio niezbadane terytoria w okolicy lub relaksuj się, leżakując na wodzie. Najdoważniejsi Simowie mogą zgłębić lodowate wody w czasie zimy, aby zdobyć Nastrójnik Polarnego Niedźwiedzia!

SNOWBOARD
Twoi Simowie mogą wziąć udział w zimowym festiwalu lub rozpocząć naukę snowboardu na specjalnym half-pipie w ich własnym ogródku! Praktyka czyni mistrza; im więcej czasu Simowie spędzą na tym obiekcie, tym lepsze będą ich tricki!

PIŁKA NOŻNA
Hmm, niektórzy zwą to pewnie futbolem? To prawda - prosiliście o to przez jakiś czas, więc wysłuchaliśmy Was i oto jest! Twój Sim może teraz zmierzyć się z innym, ćwiczyć w pojedynkę lub wziąć udział w turnieju! Po prostu umieść nowy obiekt z Trybu Kupowania i patrz, jak pusta do tej pory przestrzeń zmienia się w piłkarskie boisko!

To był tylko zalążek nowych rzeczy, które ukażą się wraz z dodatkiem Cztery pory roku. Oczywiście, jak z każdym dodatkiem, pojawi się mnóstwo ubrań, mebli oraz zupełnie nowy sposób budowania domów na podstawie planu!

Pozostań w oczekiwaniu na nowe detale, które będziemy ujawniać podczas transmisji na żywo w piątek 3 sierpnia o 22:00 lub poprzez odwiedzanie blogów naszych SimGuru. Planujemy ciągle postować oraz odpowiadać na wasze pytania, więc śmiało tweetujcie do nas na Twitterze.

Jestem pewny, że macie miliony pytań, więc razem z innymi SimGuru zrobiliśmy listę pytań i odpowiedzi, które zapewne najczęściej byście zadawali. Nie widzisz swojego pytania? Napisz do mnie na twitterze @SimGuruRyan!

P: O czym jest dodatek The Sims 3 Cztery Pory Roku?
O: Dzięki The Sims 3 Cztery Pory Roku możesz grać w nowy sposób, doświadczając uroków wszystkich pór roku oraz cieszyć się duchem swojego ulubionego czasu w roku. Dzięki nowym doświadczeniom, sezonowym świętom i festiwalom, nowym rodzajom jedzenia, dekoracjom, modą i efektami pogodowymi, twoi Simowie mogą cieszyć się hojnością i pięknem zmieniających się pór jak nigdy dotychczas.

P: Jakie są nowe cechy charakteru?
O: Dodatek wprowadza cechy "uwielbia ziemno" oraz "uwielbia upał". Simowie z tymi cechami będą się cieszyć ekstremalnym natężeniem temperatur, więc chłód i ciepło będą dla nich raczej niekorzystne. Piłka nożna oraz snowboard to nowe umiejętności. Wraz z rozwojem, Simy nabywają nowych zdolności i poprawiają te posiadane.

P: Jakich efektów pogodowych możemy się spodziewać?
O: Dzięki zmieniającym się zjawiskom pogodowym w grze gracze zaobserwują mnóstwo zmian w świecie Simów. Od pokrytej śniegiem krainy, przez wiosenne mżawki i jasne promienie letniego słońca, aż do zmieniających kolor jesiennych liści, The Sims 3 Cztery Pory Roku przyniosą różnorodność możliwości. Przygotuj się na grad, mgłę, pioruny, grzmoty i więcej!

P: Czy są nowe kariery?
O: Nie ma żadnych nowych karier, jest nowa praca tymczasowa, którą mogą dostać kosmici poprzez bycie "Obiektem badań" w budynku naukowym.

P: W jaki sposób obchodzone są sezonowe festiwale?
O: Każda pora ma swoje własne aktywności, które simowie wykonują na różnych festiwalach, są różne dania, dekoracje i kostiumy. Simowie mogą jeździć na łyżwach, odwiedzić miejsce do bitew na śnieżki, zatrzymać się przy budce do całowania na czułe pożegnanie, szukać jajek, oglądać fajerwerki, nurkować po jabłka, przyłączyć się do konkursu na jedzenie ciasta i więcej...

P: Czy możesz przyłączyć się do aktywności jak pływanie czy snowboarding o dowolnej porze roku?
O: Tak, Simowie mogą dołączać do zabawnych aktywności jak pływanie w oceanie i łapanie powietrza na snowboardowym halfpipie bez znaczenia, jaką mamy porę roku. Dla przykładu, kiedy jest ciepło, Simowie idą na plażę i skaczą w fale. Podczas chłodniejszych dni zdobywają nastrójnik "Klubu Niedźwiedzia Polarnego" poprzez nurkowanie w lodowatej wodzie w środku zimy. Simy mogą także robić tricki na obiekcie do snowboardu, który pokryty jest sztucznym śniegiem w cieplejszych dniach roku.

P: Jakie są twoje ulubione obiekty w grze?
O: Jednym z zabawnych nowych obiektów w The Sims 3 Cztery Pory Roku jest trampolina, która pozwala zrobić duży plusk w basenie, zanurzyć się w nim jak kula armatnia lub znaleźć się na dole, wcześniej wykonując eleganckiego łabędzia. Dodatek wprowadza też parasole, które będą bardzo poręczne podczas wiosennych mżawek!

P: Czy będzie nowa muzyka w dodatku, a zwłaszcza świąteczne piosenki?
O: Będzie dużo nowej muzyki, którą Simowie będą mogli włączać. Nie ma świątecznych piosenek, za to są krótkie motywy muzyczne, które pojawią się, aby uczcić różne pory roku.

P: Jaka jest nowa ciekawa funkcja, którą polecilibyście graczom?
O: Jedną z ekscytujących nowości w Czterech porach roku jest "tryb planowania", w którym gracze mogą budować/kupować. Dzięki tej opcji gracze mogą umieszczać lub edytować wcześniej utworzone wyglądy pomieszczeń. Kiedy już umieszczą wzór, mogą go dowolnie zmieniać, redekorować czy meblować.

P: Co jest nowym, tajemniczym zjawiskiem nie z tego świata?
O: The Sims 3 Cztery pory roku wprowadza kosmitów - po raz pierwszy w tej serii gry. Powracają oni z dwójki z kilkoma nowymi usprawnieniami. Pozostań czujny do czasu, kiedy ujawnimy o nich nowe informacje!

P: Czy pojawią się romantyczne interakcje?
O: Tak, jest wiele romantycznych interkacji w tym dodatku. Twoi simowie mogą poprosić o pocałunek pod jemiołą, wysyłać listy miłosne, używać maszyny do testowania miłości lub stworzyć profil w serwisie randkowym online!

P: Jakie są nowości trybu tworzenia Simów?
O: Ten dodatek pozwala Ci stworzyć strój na każdą porę roku, włączając w to zimowe przybory, kostiumy kąpielowe, płaszcze przeciwdeszczowe i więcej. Są również nowe opcje dla niemowląt, dzieci, nastolatków i emerytów, włączając w to ubrania zimowe, akcesoria dla niemowląt czy kostiumy Halloweenowe dla wszystkich grup wiekowych. Znajdziemy również nowe fryzury, zimowe nakrycia głowy oraz opcję wybrania łysiny - pierwszy raz w The Sims 3!"

Zainteresowała mnie wzmianka o budowie domów na podstawie planów :|

nmin 05.08.2012 17:42

Zapowiada się rewelacyjnie. Połączenie CPR z Czasem Wolnym (mówię tu o obiektach), oba dodatki bardzo lubiłam :)

Akcesoria dla niemowląt? Ubrania dla wszystkich grup wiekowych, a nie ciągle tylko dla młodych dorosłych? Byłoby super. Ciekawe, jak będzie z tymi portalami randkowymi, może skończy się wreszcie losowe wyłapywanie co ładniejszych Simek na ulicy, żeby znaleźć żonę dla Sima?

Rzadko buduję domy, bo nie umiem, a chociaż ćwiczenie czyli mistrza, zwyczajnie nie chce mi się ćwiczyć. Jestem bardzo ciekawa tych nowych opcji budowy, może ułatwią mi życie ;)

miłośniczka zwierząt 05.08.2012 17:57

Jeśli chodzi o to że nie będzie pór roku w Egipcie Francji i Chinach to nie żaden błąd bo odpowiadali na pytanie które, tego dotyczyło i wyraźnie było napisane że, nie będzie w okolicach z the sims 3 wp pór roku. Wiem to bo czytałam.

Levkoni 05.08.2012 18:01

miłośniczka, ja wolę poczekać na bardziej pewne info, to tak jak pisałaś o tym, że gdzieś wyczytałaś, że nie będzie faz księżyca w innych miasteczkach niż MF, a się ostatecznie okazało, że będą ;p aczkolwiek możesz mieć rację, jednak to, że nie będzie pór roku to jedno, ale warunku pogodowe na pewno będą, tak samo jak kąpiele w morzu itd więc co za różnica, przecież wiadomo, że w Egipcie śnieg nie spadnie ;p

anie_1981 05.08.2012 18:04

Ja tak samo jestem ciekawa, jak będzie wyglądało to zapisywanie pomieszczeń. Już w ogóle będę leniem, jak będę mogła np. klonować łazienkę z innego domu.

Artykuł jest świetny i wiele wyjaśnia. Ale jedno mnie zastanawia... Będzie można "nurkować"? Może to jakiś błąd w tłumaczeniu, bo boję się z tego ucieszyć na maksa! :D Nurkowanie bardzo by się przydało... No i pływanie łodziami...? Chcę to zobaczyć!

Spectrum 05.08.2012 18:08

wydaje mi się, że to błąd w tłumaczeniu. tłumacz nie mógł znaleźć odpowiedniego słowa i padło na 'nurkowanie' :D

chociaż, może twórcy nas zaskoczą?

Levkoni 05.08.2012 18:11

Dlaczego błąd? Raczej nie bo nurkowanie to po angielsku diving więc ciężko pomylić ;p Wiecie to pewnie będzie na takiej zasadzie, że karzesz nurkować simowi w wodzie, a on znika gdzieś pod wodą, pokazują się informacje w okienku że sim zrobił to czy siamto, będzie pewnie też w ten sposób znajdował jakieś przedmioty np. klejnoty, a może muszelki czy cosik ;p Może będzie to nowa umiejętność do uczenia się? W każdym bądź razie raczej nie będzie to rozbudowana czynność z podglądem dna morskiego itd ;p

easey 05.08.2012 18:43

Cytat:

Napisał Juhas (Post 1561601)
Ja już do halloween pobrałem z internetu ładny zestaw ozdób z krukami :D
W połączeniu z tymi dyniami z CPR i ze store będę miał ładny domek :P

Wy to chociaż możecie do Egiptu jeździć :P Ja jak pojadę w simsach za granicę mam pusty panel bez simów, pragnień i potrzeb i muszę od nowa włączyć grę ;)

Ja też nie mgoę jeździć na wakacje :|

Ten dodatek jest coraz ciekawszy! zamiast NZTŚ wolałabym seasons :D

Levkoni 05.08.2012 18:56

Bo pewnie nie macie aktualizacji jakiś, ja po zainstalowaniu aktualizacji mogłem swobodnie wyjeżdżać ;p

nmin 05.08.2012 19:59

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1561893)
Już w ogóle będę leniem, jak będę mogła np. klonować łazienkę z innego domu.

Mnie by tego rodzaju lenistwo wcale nie przeszkadzało, i tak używam w kółko tych samych przedmiotów, zwłaszcza w starterach :P

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:16.