TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59032)

zuzapets 06.04.2013 13:44

Odp: Pytania i odpowiedzi

Mam problem konkretnie chodzi o :
Moja klacz dzisiaj urodziła źrebię i chciałam zapisać grę ale strasznie dłuuuuuugo mi się wczytuje i co mogę w tej sytuacji zrobić? proszę o pomoc :)

Kędziorek 06.04.2013 14:27

Cytat:

Napisał zuzapets (Post 1682441)
Mam problem konkretnie chodzi o :
Moja klacz dzisiaj urodziła źrebię i chciałam zapisać grę ale strasznie dłuuuuuugo mi się wczytuje i co mogę w tej sytuacji zrobić? proszę o pomoc :)

Kiedy gra zapisuje ci się już bardzo długo, to nie pozostaje ci nic innego jak wyłączyć grę przez menadżera zadań, bo nic innego z tym nie zrobisz.

zuzapets 06.04.2013 14:44

Ok ale jak zapisać przez tego menadżera zadań? XD

Kędziorek 06.04.2013 15:01

Cytat:

Napisał zuzapets (Post 1682478)
Ok ale jak zapisać przez tego menadżera zadań? XD

No właśnie już nie zapiszesz, bo jak się długo ładuje to zapisywanie, to nawet gry nie można normalnie wyłączyć, ten ekran ładowania może być cały dzień i się nie zapisze. Menadżer zadań włącza się przez naciśnięcie CTRL + ALT + DEL i tam zaznaczasz The Sims i klikasz zakończ zadanie, stracisz wszystko to, co zrobiłaś od chwili ostatniego zapisu, ale inaczej gry nie wyłączysz. Innej rady nie ma

Anastazja 06.04.2013 16:43

Gram teraz w simsy, lecz pojawił się irytujący błąd. Mojemu simowi cały czas dzwoni smartfon (TS3 SŻ) i nie mogę go wyłączyć. Nie ma opcji "Zignoruj telefon", resetsim nie działa, próbowałam. Mogłabym go w zasadzie wyciszyć, ale cały czas będą "latać" nad simem nutki. W tym samym dniu stał się dorosłym simem, nie wiem czy to może mieć coś wspólnego. Aa.. I ponownie uruchamiałam grę w nadziei, że to coś pomoże. Macie jakieś pomysły jak to rozwiązać lub też Wam się coś takiego zdarzyło?

Edit: Po wyciszeniu dzwonków telefon nadal dzwoni.

Już nie potrzebuję pomocy. Poradziłam sobie :D Po prostu jak dzwonił kolejny telefon to kliknęłam "Zignoruj" i jest wszystko po staremu. Spadł mi kamień z serca, bo już myślałam, że tak zostanie. Takie błędy często mi wyskakują jak gra jest włączona dwa dni z rzędu (nie schodzi z paska zadań), jak niekiedy usypiam komputer :)

zuzapets 07.04.2013 12:22

kedziorek92 próbowałam tego 2 czy 3 razy i dalej nic spróbuję troszkę dłużej zagrać może poskutkuje jeśli nie to się odezwę ;p

Arwena 07.04.2013 14:02

Hej mam mały problem z usuwaniem sie rodzin, ( btw .oryginalna gra)
otóz nie moge zapisac dwoch rodzin w jednym miescie
np. ostanio gralam jakas rodziną w SV i mi sie znudzila wiec stworzylam nowa tez w SV, po utworzeniu nowej rodziny chcialm ja wprowadzic i okazalo sie ze nie ma mojej starej rodziny, a w miejscu gdzie mieli dom stoi pusta parcela
Przy włączaniu gry w menu nie ma również wyboru starej rodziny tylko nowej, i tak za kazdym razem kiedy tworze nowa rodzinę.

Kędziorek 07.04.2013 14:50

Arwena, jeśli stworzyłaś grę w innym zapisie, czyli zaczynając nową grę od menu głównego to twojej starej rodziny tam nie będzie. Aby były one w jednym mieście musisz nową rodzinę stworzyć i wprowadzić w edycji miasta.

Arwena 07.04.2013 15:27

ojej, straszny głupol ze mnie, dzięki wielkie

marcin123 09.04.2013 14:43

mam pytanko ma ktos hp 650 i na nim the sims 3

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:20.