TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59032)

pixidixxi 09.04.2013 20:58

Odp: Pytania i odpowiedzi

Nie wiem za bardzo czemu moje simy ciągle blokują się w przejściach a dokładniej wtedy gdy np. zrobię przyjęcie i naraz chce wejść załóżmy 4 osoby i potrafią tak stać przez 3h. Później gdy mój sim chce zagadać do drugiego sima to zbiera się do tego kilka godzin, aż w końcu biorę np. pogawędkę a on zamieni wtedy tylko dwa słowa;/ Strasznie mozolnie działają mi kontakty z innymi simami, czy jedyna przyczyną jest za słaby komputer?

dirty_job 10.04.2013 19:01

czy mogę tak po prostu odinstalować jakiś dodatek, czy muszę podjąć jakieś kroki?

Indiana41 11.04.2013 17:42

Na forum jestem nowa więc mówię cześć wszystkim simsomaniakom! :P
Otóż mam problem z aktualizacją.. Włączam ją i czekam, a kiedy jest 99% to wszystko staje i nie idzie dalej. Co mam z tym zrobić? Przez to że nie moge zaaktualizować gry podczas rozgrywki rodzinką gra zawiesza się i za każdym razem muszę resetować komputer. :( Na początku grania jest ok.. Doszło nawet do tego że z obawy przed niezapisaniem gry co chwila włażę w opcje i klikam "Zapisz". Pomóżcie! :(

Snow 12.04.2013 23:16

Moim problemem jest kuchnia.
Za każdym razem kiedy jakiś mój sim wejdzie do kuchni to pokazuje mu sie negatywny nastrojnik że niby pomieszczenie jest zabrudzone. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, w kuchni jest całkowicie czysto, każda szafka jest wypucowana na błysk, kuchenka jest czysta i ogólnie wszystko jest ok. Nawet posprzedawałam wszystko co się znajdowało w kuchni, kiedy robiłam przemeblowanie i pomimo iż kupiłam wszystko nowe wciąż jest ten negatywny nastrojnik. Nad głowami simów czasem pokazuje mi się dymek z przekreśloną szafką. Ale co ja mam z tym zrobić jak nawet nowe kupie to i tak coś jest brudne. To jakiś bug czy co? Nie potrafię tego wyeliminować w żaden sposób :/ Zatrudniłam też sprzątaczkę, ale i ona nic chyba nie wyłapuje brudnego, bo wysprzątała mi cały dom a i tak w kuchni jest "brudno" :/

Searle 13.04.2013 09:10

@Snow: polecam ten temat:
http://forum.thesims.pl/showthread.p...y+nastr%F3jnik

RaspberryXD 13.04.2013 10:11

Co trzeba zrobić, żeby po naprawie komputera można było grać tymi rodzinami, którymi się grało przed naprawą komputera?

anizali 13.04.2013 10:48

A masz skopiowane pliki zapisu? (cały folder Saves najlepiej)

Jak tak to skopiuj go do moje dokumenty/Electronic Arts/The Sims 3

EFF 15.04.2013 16:22

Zauważyłam ostatnio ,że simy mi przenikają przez obiekty np. jak dziecko się bawi klockami to przenika przez nie albo gdy sim gotuje to też przenika przez blat kuchenny. Mam też problemy z dodatkami, głównie z włosami ponieważ nie wiem jak to dokładnie nazwać ale ucieka grafika czyli jak są długie włosy to wgrywa się tylko pół a miałam te włosy wcześniej tylko usunełam i wszystko było w pożądku. Czy to wina jakiegoś bugu? Bardzo proszę o pomoc.! ;)
Dodam jeszcze że wcześniej nie miałam takich problemów.

anizali 15.04.2013 17:45

Ale Ci tylko przenika przez obiekty, czy, na przykład, przycinają się w miejscu?
Jak się przycinają, to `resetsim [imię] [nazwisko]`

EFF 17.04.2013 15:18

No spróbuje, a mam pytanie, nie wiem czy tu go zadać ale ostatnio pojawiło mi się u wampirów w miejscu gdzie pisze ile dni pozostało do przemiany np. w dorosłego "nigdy"
czy to wina jakiegoś modu czy po prostu aktualizacji?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:07.