TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

sephora 25.06.2009 19:58

Odp: Pytania i odpowiedzi

mam nadzieje ze aktualizacja dziala :D zwlaszcza jesli chodzi o postep historii, lece grac :D:D:D

tomekhk 25.06.2009 19:59

Cytat:

Napisał Pati (Post 1056956)
a kiedy mi to zaproponuja ? : D
gram zadecka ;d

pare dni po śmierci sima

ogonowa 25.06.2009 20:02

Pati, kiedy im się zachce :P.

FakeYourDeath 25.06.2009 20:03

ale to pilnee xD

Levkoni 25.06.2009 20:51

Ktoś gdzieś pisał, że jeśli z kodem testingcheatsenabled true klikniesz na budynek publiczny to można wywołać właśnie misję, nie próbowałem, ale spróbuj kliknąć na instytucie, może się uda.

Elektra 25.06.2009 21:27

1.Jak zbudować restauracje,Sklep?
2.Jak zbudać dom dla simów bez wporowadzania rodziny?

Levkoni 25.06.2009 21:47

1. Nie można budować restauracji i sklepów. Co najwyżej możesz zrobić park, cmentarz, albo jakąś nową siłownię.
2. Wychodzisz do edycji miasta, klikasz na pustą parcelę lub dom i potem klikasz "buduj/kupuj". Finito :)

A propos budowania, wiecie co ja ostatnio zrobiłem. Skoro simy tak często i gęsto giną tragicznie, no przynajmniej u mnie, to z tego powodu usunąłem jeden basen publiczny żeby zmniejszyć liczbę utopień w mieście hahaha :D Tego dużego w centrum szkoda mi, więc go nie zlikwiduję, ale może chociaż ten jeden zmniejszy umieralność w mieście :D

Wampirencja 25.06.2009 22:30

A ja mam pytanie - po mieście są porozstawiane puste parcele na których mogę budować/wstawiać domy. Jest jakakolwiek opcja aby takie parcele wstawiać na mapę miasta? marzy mi się domek w jednym miejscu ale, pechowo, nie ma tam gotowej parceli ;)
Cheaty tez mile widziane, jeżeli gra nie działa w ten sposób!

claudia_o 25.06.2009 22:33

Nie da się, ktoś mówił o tym kilka stron wczesniej.

Edit:
Theground napisał:
Do Jose: Nie można stawiać własnych parcel gdzie się chce. Jest to spowodowane zapewne tym, że ulice nie są proste jak w TS2 tylko kręte (bardziej realistyczne), a to by niosło pewne trudności w ustawianiu parcel. Ale są parcele zarówno puste, jak i z domami i jest ich na prawdę dużo, na pewno nigdy nie zrobisz tyle rodzin, żeby je wszystkie zapełnić Niektóre są naprawdę fajnie położone np. jest wzgórze, gdzie są najdroższe 3 parcele, mieszkają tam dwie bogate rodziny i jest jedna pusta, albo są parcele nad morzem lub na "klifach".

unnami 26.06.2009 02:00

Cytat:

Napisał tomekhk (Post 1056910)
witam ;)
mam 3 pytania:

po1 jak znaleźć nasiono omniorośliny i co to za roślina? (mam 10 poziom ogrodnictwa)
po 2 jak zrobić wesele
po 3 gdzie znaleźć składniki na ambrozję

z góry dzięki ;)

1 - sami ci ją dadzą tylko musisz miec ogrodnictwo na max i czekac na okazję
2 - jak zwykłe przyjęcie, po prostu dwóch simów musi byc po oświadczynych wtedy w telefonie masz przyjecie weselne i wsio, nie ma łuku, w czasie wesela klikasz simami na siebie i tam jest weź slub i oni biorą, reszta przychodzi i bije brawa
3 - składniki to: owoc życia i ryba śmierci
* rybe smierci zlowisz na cmentarzu jak masz 10 wędkarstwa, łowi się ją na ustniczka, musi to byc po północy (00 - 4.00 około)
* owoc życia musisz znaleźć, w sensie nasiono gdzieś musi być, szukaj przy cmentarzu i przy ośrodku naukowym, tam tego dużo

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:39.