TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

Videl 10.12.2013 14:02

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

No właśnie pisze,co sie dzieję jak wkładam podstawową płytkę THE SIMS 2.
Włącza sie instalacja, wpisuje kod, wyskakuje mi obrazek z rezydencje i ogrody, wybieram folder w którym mam zainstalować, pyta mnie czy chce zakończyć instalacje i to tyle. Gra wciąż nie działa i nie jest nawet zainstalowana.

redmoon 10.12.2013 14:10

Wkładasz płytę z podstawką i wyskakuje obrazek z RiO ?

Filleable 10.12.2013 14:20

Malin, dzięki. Jednak średnio wierzę w to, że po 9 latach bezproblemowej gry zepsuło mi się praktycznie nowe otoczenie (dość często zaczynam od czysta). W sumie byłabym skłonna w to uwierzyć, gdyby nie to, że usunęły mi się wszystkie rodziny z wyjątkiem jednej. Wybrańcy? xD Chyba że gra takie coś też potrafi odstawić.
A jeśli rodzina jest na wakacjach, to widać ją w głównym otoczeniu?

rudzielec 10.12.2013 14:44

Cytat:

Napisał Videl (Post 1788249)
Włącza sie instalacja, wpisuje kod, wyskakuje mi obrazek z rezydencje i ogrody, wybieram folder w którym mam zainstalować, pyta mnie czy chce zakończyć instalacje i to tyle. Gra wciąż nie działa i nie jest nawet zainstalowana.

Jeśli komputer nie był formatowany, po poprzedniej instalacji gry, to nic z tym nie zrobisz, jeśli nie wyczyścisz rejestru, lub nie zrobisz formata :fun:

Videl 10.12.2013 14:45

Cytat:

Napisał redmoon (Post 1788256)
Wkładasz płytę z podstawką i wyskakuje obrazek z RiO ?

Właśnie tak, ale dopiero po wpisaniu kodu

Cytryśnia 10.12.2013 14:50

Cytat:

Napisał Videl (Post 1788249)

Z tego co zrozumiałam, chcesz grać wkładając podstawę. Jeżeli chcesz zagrać musisz włożyć do napędu płytę Rezydencje i ogrody

Videl 11.12.2013 11:02

Cytat:

Napisał Cytrynowa Wiśnia (Post 1788285)
Z tego co zrozumiałam, chcesz grać wkładając podstawę. Jeżeli chcesz zagrać musisz włożyć do napędu płytę Rezydencje i ogrody

Zrobiłam tak, ale wyskakuje, że muszę zainstalować podstawową wersję a jest z tym problem i do was w tej sprawię właśnie piszę.

Cytat:

Napisał rudzielec (Post 1788277)
Jeśli komputer nie był formatowany, po poprzedniej instalacji gry, to nic z tym nie zrobisz, jeśli nie wyczyścisz rejestru, lub nie zrobisz formata :fun:

Formata nie chcę zbytnio robić. Rejestry wiem gdzie są , ale nie wiem jak się pozbyć z tego simsów.

@Kędziorek: Nie pisz posta pod postem!

La Tortura 11.12.2013 20:33

Ok.. wkurzylam się.

Chcę zainstalować simsy dwójkę, dokładniej czas wolny i jakieś tam dodatki.
Wkładam płytę, wpisuję kod, wybieram gdzie zainstalować i iddzie gładko. Aż do momentu, gdy powinna być aktualizacja -,- Zanim zdąży wyskoczyć to okienko instalacja się wyłącza. Wyskakuje mi komunikat - Autorun przestał działać. W folderze pliki od dodatku są, folder Czas wolny itp. Wszystko jest, ale gra nie jest zainstalowana. Nie wiem, co się dzieje, płyta nie jest porysowana :|

Liv 11.12.2013 21:11

Po resecie jest to samo? Instalowałaś je wcześniej na tym kompie z tej płyty?

La Tortura 11.12.2013 21:15

Liv - po resecie to samo. Instalowałam, ale wyczyściłam rejestry.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:56.