TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59032)

Indiana41 10.05.2013 13:30

Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:

Napisał Indiana41 (Post 1684506)
Na forum jestem nowa więc mówię cześć wszystkim simsomaniakom! :P
Otóż mam problem z aktualizacją.. Włączam ją i czekam, a kiedy jest 99% to wszystko staje i nie idzie dalej. Co mam z tym zrobić? Przez to że nie moge zaaktualizować gry podczas rozgrywki rodzinką gra zawiesza się i za każdym razem muszę resetować komputer. :( Na początku grania jest ok.. Doszło nawet do tego że z obawy przed niezapisaniem gry co chwila włażę w opcje i klikam "Zapisz". Pomóżcie! :(

Pomoże ktoś??

gabryska 18.05.2013 11:12

Jak można naprawić problem z błędem origin ?

Damian 18.05.2013 11:44

Cytat:

Napisał gabryska (Post 1706326)
Jak można naprawić problem z błędem origin ?

Dokładnie jakim problemem, wyskakuje Ci jakaś informacja ?

gabryska 18.05.2013 12:07

Cytat:

Napisał Ƅlack (Post 1706354)
Dokładnie jakim problemem, wyskakuje Ci jakaś informacja ?

Wyskakuje aplikacja nie może połączyć się z aplikacją origin :)

Hefalump 18.05.2013 12:19

Prosiłbym o pomoc, w otoczeniu akademickim ustawiłem sobie 2 parcele i umieściłem na nich ze skrzynki Komis i Komis z miksturkami (ustawiłem że parcela jest publiczna oraz odpowiedni typ). W środku:
- Nie mogę kliknąć wogóle na kase w zwykłym komisie (ale pojawia się ta gwiazdka obok kursora)
- W komisie z miksturkami jak chce coś kupić to sim zagaduje do baby, a po zagadaniu nic sie nie dzieje (nie pojawia sie okienko kupna)

Snow 18.05.2013 23:05

To ja może napiszę jeszcze raz, bo ostatnio o coś zapytałam, ale nie wyraziłam się jasno.
Mam taki problem z parcelą Aurora Skies.
Otóż, tam nie odbywają się festiwale z 4 pór roku więc chciałam edytować puste miejsce robiąc z niego "park, miejsce festiwali". Potem z gotowych parcel chciałam właśnie na ta przygotowaną, pustą parcelę umieścić park z festiwalami, ale zwyczajnie nie mogę.
Jak wkleić tam ten park? Dodam że moja pusta parcela ma nawet większe wymiary niż ten gotowy park, więc nie powinno być problemu z jego wklejeniem.
Tak samo jak chciałam wrzucić wózek z wróżbami na jakieś miejsce, to zwyczajnie się nie da. Na całej mapie nie ma miejsca gdzie by pasował. Może mi ktoś wyjaśnić jak to zrobić?

KarolinaJ 19.05.2013 00:22

Snow nie mam tego miasta ale jeśli masz w centrum park nie możesz go po prostu wyburzyć a na jego miejsce wstawić parku festiwali? Ja tak zrobiłam w Sunset Valley bo nie chciałam dorabiać jeszcze jednego parku gdzieś na uboczu tylko w tym samym miejscu w którym od początku mamy park.

Vanitas 19.05.2013 14:36

Cytat:

Napisał Snow (Post 1706929)
To ja może napiszę jeszcze raz, bo ostatnio o coś zapytałam, ale nie wyraziłam się jasno.
Mam taki problem z parcelą Aurora Skies.
Otóż, tam nie odbywają się festiwale z 4 pór roku więc chciałam edytować puste miejsce robiąc z niego "park, miejsce festiwali". Potem z gotowych parcel chciałam właśnie na ta przygotowaną, pustą parcelę umieścić park z festiwalami, ale zwyczajnie nie mogę.
Jak wkleić tam ten park? Dodam że moja pusta parcela ma nawet większe wymiary niż ten gotowy park, więc nie powinno być problemu z jego wklejeniem.
Tak samo jak chciałam wrzucić wózek z wróżbami na jakieś miejsce, to zwyczajnie się nie da. Na całej mapie nie ma miejsca gdzie by pasował. Może mi ktoś wyjaśnić jak to zrobić?

Przed ustawieniem parceli musisz zmienić jej typ (opcja po kliknięciu na pustą parcelę, musi być identyczna jak ta którą wstawiasz).

Snow 20.05.2013 20:55

Karolina, ten oryginalny park jest w tym mieście tak jakby podzielony na dwie części więc nie mam opcji zmieścić tam tego miejsca z festiwalem.
Gingers, właśnie problem w tym, że ustawiam typ parceli jako publiczny a następnie "duży park, miejsce festiwali" i kiedy to zapisuje, wciąż nie mogę ustawić tam tego nieszczęsnego parku.
Nie wiem co robię źle :/

KarolinaJ 20.05.2013 22:31

Snow włączyłam teraz TS3, weszłam w edycję świata i gdzieś na uboczu ustawiłam pustą działkę o wymiarach 64x64. Później kliknęłam na tej działce aby zmienić jej typ - zmieniłam typ parceli na społeczność, wstęp dla odwiedzających. Zatwierdziłam i wybrałam a następnie umieściłam na niej Tereny Festiwalu w Parku Centralnym. Sprawdziłam też czy jeśli w ustawieniach parceli zmienię jej typ na "teren festiwalu" będę mogła umieścić park festiwalu i nadal wszystko jest ok.
Może spróbuj jeszcze umieścić ten park na działce w innym miejscu hmm zastanawiam się i zastanawiam ale nigdy nie spotkałam się z takim problemem :(

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:25.