![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi
Cytat:
|
Jak można naprawić problem z błędem origin ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Prosiłbym o pomoc, w otoczeniu akademickim ustawiłem sobie 2 parcele i umieściłem na nich ze skrzynki Komis i Komis z miksturkami (ustawiłem że parcela jest publiczna oraz odpowiedni typ). W środku:
- Nie mogę kliknąć wogóle na kase w zwykłym komisie (ale pojawia się ta gwiazdka obok kursora) - W komisie z miksturkami jak chce coś kupić to sim zagaduje do baby, a po zagadaniu nic sie nie dzieje (nie pojawia sie okienko kupna) |
To ja może napiszę jeszcze raz, bo ostatnio o coś zapytałam, ale nie wyraziłam się jasno.
Mam taki problem z parcelą Aurora Skies. Otóż, tam nie odbywają się festiwale z 4 pór roku więc chciałam edytować puste miejsce robiąc z niego "park, miejsce festiwali". Potem z gotowych parcel chciałam właśnie na ta przygotowaną, pustą parcelę umieścić park z festiwalami, ale zwyczajnie nie mogę. Jak wkleić tam ten park? Dodam że moja pusta parcela ma nawet większe wymiary niż ten gotowy park, więc nie powinno być problemu z jego wklejeniem. Tak samo jak chciałam wrzucić wózek z wróżbami na jakieś miejsce, to zwyczajnie się nie da. Na całej mapie nie ma miejsca gdzie by pasował. Może mi ktoś wyjaśnić jak to zrobić? |
Snow nie mam tego miasta ale jeśli masz w centrum park nie możesz go po prostu wyburzyć a na jego miejsce wstawić parku festiwali? Ja tak zrobiłam w Sunset Valley bo nie chciałam dorabiać jeszcze jednego parku gdzieś na uboczu tylko w tym samym miejscu w którym od początku mamy park.
|
Cytat:
|
Karolina, ten oryginalny park jest w tym mieście tak jakby podzielony na dwie części więc nie mam opcji zmieścić tam tego miejsca z festiwalem.
Gingers, właśnie problem w tym, że ustawiam typ parceli jako publiczny a następnie "duży park, miejsce festiwali" i kiedy to zapisuje, wciąż nie mogę ustawić tam tego nieszczęsnego parku. Nie wiem co robię źle :/ |
Snow włączyłam teraz TS3, weszłam w edycję świata i gdzieś na uboczu ustawiłam pustą działkę o wymiarach 64x64. Później kliknęłam na tej działce aby zmienić jej typ - zmieniłam typ parceli na społeczność, wstęp dla odwiedzających. Zatwierdziłam i wybrałam a następnie umieściłam na niej Tereny Festiwalu w Parku Centralnym. Sprawdziłam też czy jeśli w ustawieniach parceli zmienię jej typ na "teren festiwalu" będę mogła umieścić park festiwalu i nadal wszystko jest ok.
Może spróbuj jeszcze umieścić ten park na działce w innym miejscu hmm zastanawiam się i zastanawiam ale nigdy nie spotkałam się z takim problemem :( |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:25. |