TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

xheyanna 06.06.2014 17:30

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

2 września czy później tak czy inaczej moja przyszłoroczna matura jest zagrożona :D

Przeglądając wszystkie te zdjęcia z gry i filmiki mam mieszane odczucia co do gry. Z jednej strony tryb tworzenia simów i domów baaaaardzo na +, nie licząc plastelinowych włosów i braku prawdziwych rzęs.
Jednak ogólnie gry staram się nie oceniać zanim w nią nie zagram, bo jak na razie grafika mi się średnio podoba. Tak samo średnio jestem nastawiona do opcji ze zmianą emocji, ale możliwe, że jak już w te simsy pogram, to mi się to spodoba albo po prostu nie będzie mi przeszkadzać. Tak czy inaczej jeżeli mi się czwórka nie spodoba, to bardzo możliwe, że po prostu zostanę przy trójce i tyle :D

Gold_Chocolate 06.06.2014 17:51

Skoro już zepsuli grafikę, to niech dadzą tę grę 2 września, z okazji urodzin im to wybaczę i chętnie pobawię się nowym trybem tworzenia i budowania :D

Irbis 06.06.2014 18:39

W temacie z newsami podałam link do nowego zdjęcia.
Wytatuowany sim w żółtej koszulce siedzi na "tronie", przegląda sobie coś na tablecie (chyba coś o lamach), a na stopach ma różowe kapcie króliczki :D
Zwróciłam uwagę na kosz z praniem i ciekawe dekoracje: koszyk z kosmetykami, kubek ze szczoteczkami do zębów i półkę z kosmetykami. Ogólnie przyjemny wystrój łazienki. Jak sądzicie?

anie_1981 06.06.2014 18:52

Jaką ma oburzoną minę, że się go podgląda :P

Marcysia 06.06.2014 18:56

anie1981 wyjełaś mi to z klawiatury.

Agor-ia 06.06.2014 19:55

Mam nadzieję, że te newsy to będą naprawdę newsy. Niech zrzucą jakąś bombę nooo.

kavoweciastko 07.06.2014 11:16

Cytat:

Napisał simka334player (Post 1815218)
kavoweciastko, czy ty sie "tłumaczysz" z tego że korzystałaś ze Store?

Nie, chodziło o coś innego :p

Cytat:

Napisał eris234 (Post 1815319)
Mam mieszane odczucia odnośnie tego jak będzie wyglądać okładka gry.

Okładka okładką. Ja mam gdzieś to jak wygląda okładka. Interesuje mnie gra. Nie będę przecież oceniać gry po okładce, bo wiadomo że nie musi się nikomu podobać, np. mi niezbyt podobała się jakoś okładka TS3, czy TS2, ale jakoś grałam, bo gry uważałam (i uważam nadal) za świetne. W TS1 nie miałam okazji grać, ale ich okładki wyglądają najlepiej ze wszystkich 4 odsłon. Noo.. jeżeli chodzi o TS4 to podobała mi się okładka tylko z tym plumbobem. Ale na tą nie zamierzam wielce naskakiwać, bo tak jak wspomniałam - najważniejsza jest dla mnie sama gra.

Cytat:

Napisał LovettBon (Post 1815360)
Tak szczerze mówiąc, to dla mnie grafika simsów robi się coraz bardziej "facebookowa"

Jak można porównać stronę, portal do gry? o.o Nie rozumiem powiązania i tego porównywania.

Cytat:

Napisał LovettBon (Post 1815360)
Czy tylko mnie się wydaje, że The Sims 2 z 2004 roku wygląda lepiej niż The Sims 4 z 2014?

Czy ja wiem. Ciężko porównywać, ale ja chyba wolę TS4.

Cytat:

Napisał Caesum (Post 1815366)
Podoba mi się to, że miasteczka wydają się bardziej ściśnięte. W poprzednich częściach między budynkami zawsze było dużo pustego terenu, co mnie osobiście złościło, bo chciałem robić miasta a nie prowincje jakieś. :P

Oj tak, też mnie to irytowało. Teraz miasto wygląda o wiele ciekawiej, wydaje mi się, że będzie sie wiecej w nich działo. No i przede wszystkim wyglądają lepiej, ciekawiej, dynamiczniej niż w poprzedniczkach. Nie mogę się doczekać!

Cytat:

Napisał xheyanna (Post 1815465)
2 września czy później tak czy inaczej moja przyszłoroczna matura jest zagrożona :D

Moja również. ;d Akurat będę zaczynać 4 klasę technikum, matura się zbliża a tu simsy wszystko zniszczą. :D
Co do premiery - jeżeli rzeczywiście będzie 2 września, to my w Polsce będziemy ją mieć około 4 września.

Cytat:

Napisał Irbis (Post 1815471)
Zwróciłam uwagę na kosz z praniem i ciekawe dekoracje: koszyk z kosmetykami, kubek ze szczoteczkami do zębów i półkę z kosmetykami. Ogólnie przyjemny wystrój łazienki. Jak sądzicie?

Owszem, bardzo przyjemny. Ciekawa jestem czy w takim razie będą pralki, skoro jest kosz z praniem. :> Zawsze grając w TS2 brakowało mi takiego dodatku, który doda pranie, odkurzanie, itp. Gdzie pranie będę mogła wywiesić na jakiś sznurkach przed domem czy cuś. Zawsze czegoś takiego mi brakowało.

anie_1981 07.06.2014 12:15

Ten kosz z praniem może być tylko dekoracją. Nie dadzą basenów, a daliby pranie..? Wątpię... W TS3 też było parę obiektów tylko dekoracyjnych, choć na mój gust, o wiele za mało. Nie lubiłam nigdy pustych powierzchni w Simsowych domach. Wydawały się puste, nieprzyjazne, dlatego do TS2 i TS3 ściągałam CC z różnymi drobiazgami, choćby butelka ketchupu, nóż kuchenny, chleb, cokolwiek! Do trójki mam tego sporo, najbardziej podoba mi się zestaw drążków z przyprawami i "narzędziami kuchennymi", do powieszenia na ścianie (polecam stronę Around the Sims 3)

octavessens 07.06.2014 14:05

http://37.media.tumblr.com/c4a378678...lo4_r1_500.jpg
zakochałem sie w tej blondynce w szortach (ktora jest na prawie kazdym renderze xd), jak na poczatku wydawała mi sie brzydka to teraz marze by nia zagrac!

lazienka wg mnie jest bardzo ładna! w ogole kazde wnetrze pokazane na zdjeciach mi sie strasznie podoba.
Szkoda tylko, ze tworcy twierdzili, ze okolica bedzie bardzo "nowo orleanska", a ja procz kilku drzew - bagnistych, nie widze zadnego zwiazku z nowym orleanem ;/

marandile 07.06.2014 14:33

2 września - dobrze być studentem ;)
Nie podoba mi się kolor włosów tej blondynki powyżej - strasznie sztuczny. Ale raczej bedzie go można zmieniać na zasadzie jak w TS3, wiec spoko.
Na zdjęcia z facetem siedzącym na kiblu martwi mnie brak tekstury drewna na szafce - w ogóle na każdym screenie brak takich realistycznych tekstur, wszystko wyglada na takie namalowane :( Mam nadzieje, ze do premiery cos z tym zrobia...

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:05.