TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   The Sims 2: Na Studiach - Masz pytanie - zadaj je tu (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=18513)

Mareśka 20.03.2005 18:41

a na studia ida nastolatkowie czy dorosli??bo nadal mam watpliwosci:D

berata 20.03.2005 18:42

Cytat:

Napisał OlkaT90
Help!
Ja już i tak zawaliłam ale może da się to jeszcze jakoś okrężną drogą odkręcić, ale jak ktoś wie to prochę niech mi i tak wytłumaczy. No więc miałam 2 simy (sim i simka) na studiach, którzy zostali stworzeni przeze mnie przy tworzeniu studentów. Każdy miał włąsne nazwisko itd. i zamieszkali razem w akademiku. No i zdążyli się zaręczyć. Ale jak zrobiłam jednemu impre podyplomową, to po niej odjechał taksówą do Miłowa! A ona została! Bo różnica ich egzaminów końcowych na czwartym roku to 4 godziny! I teraz są w koszu rodzin osobno, a ja chciałam ich od razu do domku jednego, żeby rodziną byli! I zawaliłam. Czy da się w ogóle tak zrobić, żeby simy od razu mieszkały na swoim? I jak ja mam to teraz odkręcić? Zbudować jednemu i drugiemu dom i się tak jak normalnie mają ożenić? I czy oni będą nadal zaręczeni czy nie? Proszę pomóżcie mi!!! ;( ;( ;( ;(

Wprowadź jednego z simów do domu, a drugiego dołącz do tego pierwszego. W Na Studiach jest opcja łączenia domów. Gdy pierwszy sim będzie mieszkać w domu to bierzesz drugiego sima ze skrzyni rodzin i klikasz na dom pierwszego. Wtedy pokazuje Ci się pytanie "Czy chcesz połączyć rodzinę X z rodziną Y? (czy jakoś tak)" X i Y to nazwiska simów. Wtedy klikasz na tak i simowie mieszkają razem. :D

Megi 20.03.2005 18:43

Cytat:

Napisał Mareśka

w ts2 na studiach pojawil sie nowy wiek miedzy nastolatkiem a doroslym simem.

Lapis_Lasuli 20.03.2005 18:44

Cytat:

Napisał berata
Wprowadź jednego z simów do domu, a drugiego dołącz do tego pierwszego. W Na Studiach jest opcja łączenia domów. Gdy pierwszy sim będzie mieszkać w domu to bierzesz drugiego sima ze skrzyni rodzin i klikasz na dom pierwszego. Wtedy pokazuje Ci się pytanie "Czy chcesz połączyć rodzinę X z rodziną Y? (czy jakoś tak)" X i Y to nazwiska simów. Wtedy klikasz na tak i simowie mieszkają razem. :D

Wilgachne dzięki, jeszcze sprawdze czy mi działa. Ale oni nie będą :"ożenieni" jak połączę domy???
EDIT: mi się wydaję, że w instrukcji do gry gdzieś pisało, że simy mogą iść od razu na swoje. Tylko znaleźć tego nie umie...

Nesy 20.03.2005 18:45

nie... będą tylko współlokatorami...

Nulka 20.03.2005 18:45

Cytat:

Napisał Mareśka

Na studia idą z tego co wiem nastolatkowie przemieni w młodych dorosłych:)

berata 20.03.2005 18:55

Cytat:

Napisał OlkaT90
Wilgachne dzięki, jeszcze sprawdze czy mi działa. Ale oni nie będą :"ożenieni" jak połączę domy???

Będą normalnie zaręczeni. Tak jak było to wcześniej.

Angeo 20.03.2005 20:29

moze to glupie pytanie ale nie wiem jak zrobic swoj akademik... Postawilam w miasteczku studenckim pusta parcele zaznaczylam "parcela mieszkalna" bo oprocz tego byla do wyboru parcela publiczna... Zrobilam taki duuzy akademik i nic ;( Jako dom mi się zrobił. Proszę o pomoc

rainne 20.03.2005 20:40

Cytat:

Napisał Angel-a
moze to glupie pytanie ale nie wiem jak zrobic swoj akademik... Postawilam w miasteczku studenckim pusta parcele zaznaczylam "parcela mieszkalna" bo oprocz tego byla do wyboru parcela publiczna... Zrobilam taki duuzy akademik i nic ;( Jako dom mi się zrobił. Proszę o pomoc

akademików nie można budować bez kodu.
gotowe akademiki są w skrzyni akademików.

Angeo 20.03.2005 20:47

Aha, dziekuje. o tym wiem sama z takiego korzystam... A czy można by zrobić tak że np ja sobie postawie ten akademik w okolicy i jeszcze zanim wprowadze sima wszystkie meble pokasuje ściany też pokasuje i zamiast tego wybuduje po swojemu to czy będe mogła tak samo wprowadzić sima do tego akademika?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:16.