TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   TheSims.pl - archiwum (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=176)
-   -   Uwagi dot. działania forum (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=41900)

Odyn 06.02.2009 15:22

Odp: Drobne uwagi

w wyborach prezydenckich jest identycznie, wygrywa ten, kto ma najwieksza liczbe glosow. to wy glosujecie, nie my

Chryzantem Złocisty 06.02.2009 15:23

ale ja się was nie czepiam przecież,tylko skoro widać miażdżącą przewagę jednej/dwóch osób to po co to ciągnąć?

lithium 06.02.2009 15:23

no ale nie wiem moze zrobic ze maks 3 rangi mozna dostac? bo to naprawde bez sensu ;p

Chryzantem Złocisty 06.02.2009 15:29

albo zrobić żeby ktoś mógł być maksymalnie nominowany w 3 kategoriach?
bo nie wierzę,że ktoś może być taki super hiper kochany idealny i cudowny dla całego forum...

Żuber 06.02.2009 15:40

Nie dla całego, ale dla wiekszosci widac można. :> Na to forum głównie dzieci (mod, to trzeba dobierać słowa neutrealne!) wchodza, łażą po kategoriach poświęconych simom, do offtopa nie zaglądają. Jako, że Bjork i haughton są bardzo pomocni w tych simowych działach to elektorat z tamtych działów się odwdzięcza. Trudno byśmy demokrację ograniczali. :(
Jak ktoś ma ochotę to niech policzy w ilu kategoriach bjork i haughton prowadzą, ja za leniwy na to jestem.

Tiunivell 06.02.2009 15:51

Chryzantem Złocisty - nikt ich do głosowania na takowych użytkowników nie zmusza. Doprawdy to się robi śmieszne o.O

Rocket 06.02.2009 15:54

Cytat:

Napisał Żuber (Post 951669)
Dopóki nikt nie zostawi mi jakiejś grubszej koperty, to nie mogę nic zrobić z waszymi prośbami. :(

czy inne formy zapłaty wchodzą w grę :>?

ale, mówiąc na poważnie, to myślę, że zamiast usuwać Bjork i Haughtona z fa (bo sobie naprawdę oboje zasłużyli na tytuły), można by wprowadzic zasadę, ze moderator lub administrator (żaden) nie może być nominowany w kategorii, która nie dotyczy rangi z elementem "mod/admin". zrobic taki rozdział na rangi dla userow i rangi dla ekipy.

ale rly, oboje sobie zapracowali na to prowadzenie, mówię to bez cienia włazidupstwa.

Żuber 06.02.2009 16:01

Ewentualnie rzeczywiście jakieś ograniczenie do 3 rang wybranych przez samego usera. Ale głupio tak odbierać coś komus, kto na to zasłużył.
Cytat:

wprowadzic zasadę, ze moderator lub administrator (żaden) nie może być nominowany w kategorii, która nie dotyczy rangi z elementem "mod/admin"
SPRZECIW! I co ja wtedy zrobię bez tych cennych rang, które bym później dodał do CV? :(
Przelew też może byc, nie ma problemu.

vibratoria 06.02.2009 16:12

A nie prosciej zrobić ograniczenie do tych trzech rang, w których dany user otrzymał najwięcej nominacji? I te trzy wybrane uwzględnić w sondzie. Sporo liczenia, ale przynajmniej sprawiedliwie.

haughton 06.02.2009 18:50

Dla mnie oczywiste było od początku że można mieć maksymalnie 3 rangi i user sam wybiera te, które chce mieć przy nicku (jeśli wygra w 4 lub więcej kategoriach) a do pozostałych rang będzie dogrywka. Moja wina, bo zapomniałem wpisać to w zasadach FA i stąd teraz cała ta dyskusja. Na swoją obronę powiem, że ten zapis miał się znaleźć we wprowadzeniu do drugiego etapu. :P

Rocket ma całkiem niezły pomysł, ale teraz trochę za późno wprowadzenie go w zycie, bo mnóstwo osób już podało swoje nominacje. Gdybyśmy chcieli to zmieniać teraz to część postów musiałaby zniknąć, a ja mam już podliczone głosy na bieżąco ( i jak mi ser pleśniowy miły - nie będę tego liczył od początku! :P).
Tak na serio to wydaje mi się, że można to zrobić na zasadzie: user, który otrzyma np. 5 rang wybiera sobie spośród nich 3, które chce zatrzymać, a pozostałe przypadną tym, którzy zajęli kolejne miejsca w głosowaniu. Czy takie wyjście byłoby waszym zdaniem bardziej sprawiedliwe?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:15.