TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

>>>FiShIp<<< 27.05.2009 22:45

Odp: Pytania i odpowiedzi

Tak tam gdzie zapisaliśmy:)

Nandelle 28.05.2009 06:39

W trójce można robic samemu otoczenia(miasta)?

Afbuster 28.05.2009 07:12

nie, można grać tylko w tych stworzonych przez producentów

Miyoki 28.05.2009 07:31

Cytat:

Napisał Libby (Post 1031634)
Tak się zastanawiam, jak to rozwiązali w TS3, bo ponoć życie w mieście płynie. Gramy np. rodzinką X, zapisujemy i przechodzimy do Rodzinki Y, zapisujemy i wracamy do X. W którym momencie jesteśmy w rodzince X? Tam, gdzie zapisaliśmy?

Cytat:

Napisał >>>FiShIp<<< (Post 1031673)

A czy przypadkiem nie jest tak, że jak gramy następną rodzinką to ta nasza pierwsza sama się rozwija?
Ja tak przynajmniej czytałam, że jak zapiszemy w jakimś miejscu, to potem nie zaczniemy od tego samego momentu.
Ale mogę się mylic :|

Aguncja 28.05.2009 10:35

Jak zmienia się dzieciom w pieluchę skoro nie ma stołu do przewijania? Podrzuca się dziecko do góry jak w S2? No i jak niemowlakom zmienia się ubranie? Jakie są interakcje z nowo narodzonym dzieckiem? Nie wyobrażam sobie "baw się" przy tym jak dzieciak jest mocno skrępowany tym durnym becikiem:P Nie podoba mi się ten pomysł, powrót do S1. Trzeba było mu już ubranko jakieś strzelić;) ahhh

Irbis 28.05.2009 11:13

Cytat:

Napisał Libby (Post 1031634)
Tak się zastanawiam, jak to rozwiązali w TS3, bo ponoć życie w mieście płynie. Gramy np. rodzinką X, zapisujemy i przechodzimy do Rodzinki Y, zapisujemy i wracamy do X. W którym momencie jesteśmy w rodzince X? Tam, gdzie zapisaliśmy?

Cytat:

Napisał >>>FiShIp<<< (Post 1031673)

Cytat:

Napisał Miyoki (Post 1031716)
A czy przypadkiem nie jest tak, że jak gramy następną rodzinką to ta nasza pierwsza sama się rozwija?
Ja tak przynajmniej czytałam, że jak zapiszemy w jakimś miejscu, to potem nie zaczniemy od tego samego momentu.
Ale mogę się mylic :|

Oczywiście rację ma Miyoki. Wszystkie simy żyją i rozwijają, jeśli więc gramy jakąś rodziną, wszystkie inne także dorastają i starzeją się, rodzą się i umierają.

Cytat:

Napisał Aguncja (Post 1031754)
Jak zmienia się dzieciom w pieluchę skoro nie ma stołu do przewijania? Podrzuca się dziecko do góry jak w S2? No i jak niemowlakom zmienia się ubranie? Jakie są interakcje z nowo narodzonym dzieckiem? Nie wyobrażam sobie "baw się" przy tym jak dzieciak jest mocno skrępowany tym durnym becikiem:P Nie podoba mi się ten pomysł, powrót do S1. Trzeba było mu już ubranko jakieś strzelić;) ahhh

Tak, unosi się dziecko do góry, ono obraca się i już pieluszka zmieniona. Niemowlakom nie zmienia się ubrań, chyba że chodziło o małe dzieci. Małym dzieciom zmienia się ubrania w szafie, tak jak dorosłym.
Z niemowlakiem jest kilka interakcji, nie pamiętam dokładnie, ale na pewno jest "baw się" i "wyściskaj", naturalnie "nakarm" i "zmień pieluszkę".

agnieszka130187 28.05.2009 13:09

Więc nie ma szansy, nie ma takich ustawień, żeby wracając z rodziny X do Y zastać je w tym samym momencie co je zostawiliśmy albo przynajmniej bez większych zmian ? A jak działa ta wolna wola ? Widziałam na fotce, że jest regulowana suwakiem, ale co Simy robią, a czego nie w zależności od jej ustawienia ?

Fizzly 28.05.2009 13:16

Cytat:

Napisał agnieszka130187 (Post 1031790)
Więc nie ma szansy, nie ma takich ustawień, żeby wracając z rodziny X do Y zastać je w tym samym momencie co je zostawiliśmy albo przynajmniej bez większych zmian ? A jak działa ta wolna wola ? Widziałam na fotce, że jest regulowana suwakiem, ale co Simy robią, a czego nie w zależności od jej ustawienia ?

Jest taka możliwość. Albo grać na dwóch osobnych zapisach gry (różne, choć te same miasta), albo wyłączyć w opcjach "postęp historii". A jak działa wolna wola, trudno powiedzieć. Regulacja jest trzystopniowa, więc podejrzewam że poza (całkiem z lewej) jej brakiem (wyłączona), to: małą wolna wola, która odpowiada tylko za spełnianie podstawowych potrzeb, jak siku, spanie, papu, itd. oraz duża wolna wola, która zajmuje się też pasjami i pragnieniami simów. ;d

>>>FiShIp<<< 28.05.2009 14:39

Tak właśnie jak mówi Fizzly trzeba grać na dwóch osobnych zapisach gry.Trochę to dziwne no ale cóż.....

agnieszka130187 28.05.2009 14:47

Rozumiem, ale z drugiej strony wydaje się być fajnie rozwiązane, zadowoli graczy, którzy chcą, aby druga rodzina rozwijała się sama i takich , którzy wolą wszystko kontrolować. Z wolną wolą to też ciekawe rozwiązanie. Tylko ciekawe jak to wygląda, gdy wyłączymy im wolną wolę, będziemy grali inną rodziną, a będziemy mięli włączony postęp historii...nasze Simy przeżyją bez jedzonka itd...bo to się trochę gryzie. :D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:23.