TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Kariera - Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=55991)

Kamis 25.06.2010 18:13

Odp: Pytania i odpowiedzi.

Cytat:

Napisał Seth (Post 1265490)
Ostatnio gra wyłączyła mi się bez powodu i nie wyskoczył raport o błędach ani nic innego. Czym to może być spowodowane?

Alt + F4 ?

Łezka 25.06.2010 18:19

Kamis to raczej chodzi o samoistne wyłączenie się gry, a nie przez naciśnięcie tych klawiszy... Mnie tez się gra wyłączała, ale po przeczyszczeniu komputera (w środku) sprężonym powietrzem wszystko działa normalnie... I mnie też nie wyskakiwał raport o błędach - nic... po prostu pulpit... Możliwe, że jakieś programy w tle (nie wyłączone), np. GG lub antywirus zakłócają pracę gry...

Kamis 25.06.2010 18:23

To był żart...

Mi też się tak stało. Ale tylko raz ;) Tak się wkurzyłam że przez tydzień w simsy nie grałam :P

Kamis 25.06.2010 20:31

[Przepraszam, że post pod postem...]

Więc właśnie mam okazję, żeby stworzyć SimBota. I teraz muszę znaleźć/wyhodować Owoc Życia. I tu pytanie: Wiecie może gdzie on rośnie ? [chodzi mi oczywiście o Twinbrook] Albo gdzie znaleźć jego nasionko? Będę bardzo wdzięczna za pomoc :)

Łezka 25.06.2010 20:51

Kamis: Jeśli chodzi o gotowy krzak życiodajnej rośliny to takiego w Twinbrook nie znajdziesz. Życiodajną roślinę można wyhodować jedynie z nasienia specjalnego, przy czym musisz akurat trafić na takie, w którym będzie życiodajna roślina, bo może być, np. krzak kwiatów śmierci. :) Życiodajna roślina (krzak) rośnie bodajże w Świątyni Niebios w Al Simharze wraz z krzakiem kwiatów śmierci.

Kamis 25.06.2010 20:57

Ku...rde...
I co ja teraz zrobię? Nie chce mi się tam 7 poziomu ogrodnictwa nabijać :(
Zobaczę w tej Al Simharze... Ale dzięki Dziurawcu ;)

EJ70 26.06.2010 07:25

Masz jeszcze jedno wyjście. Wpisz kody "Testingcheatsenabled true" i drugi "Buydebug on". W trybie kupowania pojawi ci się okienko ze znakiem zapytania, tam znajdziesz wszystkie sadzonki roślinę, również życiodajnego owocu.

kalafjor 26.06.2010 09:57

Czy tylko u mnie gdy robię wynalazki złom tak szybko się czerpie? Czy żeby podnieść umiejętności wynalazcy trzeba wybrać tą opcję wynajdź czy jakoś tak?

Łezka 26.06.2010 09:59

Seth ja mam tak samo - każdy ma podczas opcji "wynajdź" zawsze zużywa się więcej złomu niż przy produkcji gadżetów/wynalazków, które już wynaleźliśmy. Aby podnieś poziom tej umiejętności albo wynajdujesz, albo czytasz książki, które najpierw trza kupić w księgarni - jest ich 3 tak samo jak przy gotowaniu czy majsterkowaniu. :)

Kamis 26.06.2010 16:11

Cytat:

Napisał Dziurawiec_Skąpolistny (Post 1265575)
Kamis: Jeśli chodzi o gotowy krzak życiodajnej rośliny to takiego w Twinbrook nie znajdziesz. Życiodajną roślinę można wyhodować jedynie z nasienia specjalnego, przy czym musisz akurat trafić na takie, w którym będzie życiodajna roślina, bo może być, np. krzak kwiatów śmierci. :) Życiodajna roślina (krzak) rośnie bodajże w Świątyni Niebios w Al Simharze wraz z krzakiem kwiatów śmierci.

Chodzi o 'Piramidę Niebios'?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:29.