![]() |
Odp: Problemy z grą
Cytat:
Jeżeli takiego nie ma, to znaczy że ktoś Ci ręcznie usunął grę :) |
może przeniosłeś folder gry gdzieś indziej, ja tak dzisiaj miałem ,ale po przeniesieniu go na dawne miejsce gra zaczęła działać ;)
|
Ja mam mały problem, już to opisywałam w innym temacie, ale to mało uczęszczany temat, więc opisuję to tutaj...
Moje, nieoficjalne, szafki kuchenne, gdy je ustawiam w narożniku, to narożnik ma totalnie rozjechane tekstury. Obleśnie to wygląda. Naprawiałam już te szafki, ale nie pomogło, więc się ich pozbyłam. Stąd też nie mam zdjęcia. Czy Wy też tak macie, czy tylko ja mam taki przywilej? EDIT: Zainstalowałam na chwilkę te szafki, by móc pokazać screen. Moie pytanie jest proste, też tak macie z nieoficjalnymi szafkami kuchennymi? http://i.imgur.com/f8hgZ.jpg |
Nie przenosiłem nigdzie gry, a moja mama lub dwuletnia siostra raczej by tego nie zrobiły :P.
Po ponownym zainstalowaniu zapisy się nie usunęły i wszystko działa jak przedtem. |
Widziałam to hehe . A dalej masz tak że każdego dnia wszystkie zwierzaki mają urodziny ale i tak ci nie dorastają? :***
|
Hmm... dwa problemy mam. Obydwa związane z grafiką. Zaczęło się po zmianie rozdzielczości na "moją", ale po powrocie do domyślnych ustawień nic się nie zmieniło. Reinstalacja = zero efektów. Komp nowy, czysty, karta graficzna OK (nie powiem, nawet kupowana pod simy i rysunek komputerowy), więc wszystko powinno być git. A jednak nie.
Pierwszy, dość absurdalnie brzmiący problem - znikają mi domy :P Gram rodzinką, tasiam za jednym z dzikich koni, który doprowadził mnie do domu 'koleżanki', kej, sam tam został, ja simką wróciłam do domu, następnego dnia sytuacja się powtarza, z tym, że nie ma domu o_O jest skrzynka i kosz na śmieci - nie ma samego budynku! po prostu trawa. mogę tam normalnie podejść. Jakiś czas później na miejscu domu pojawił się duży, pokrywający całą parcelę, niebieskoszary prostokąt. Kosz i skrzynka zniknęły. Tak samo zniknęło mi jeszcze kilka domów... No i od początku gry zauważyłam brak rogu ulicy przy którym mieszkam... :D Ludzie, miasto mi znika!!! O.O Nie chcę mieszkać na polu niebieskoszarych prostokątów... I ja jedna ze swoim domem, świetnie. Drugi problem - pod odpowiednim kątem i w odpowiedniej odległości, przez całą moją parcelę przebiega jasnoszara krecha. T.T taki jakby płotek... sięga +- do kolan simów, trochę wyższy jak szerszy.. I znika... Grr. I znów się pojawia - troszkę przerywany jest.. jakby się zacinał... Przez to można przechodzić, etc... ;/ Może to fragment krawężnika z zaginionego rogu ulicy? xDD No nic, jest ktoś w stanie coś zaradzić? Gdyby były potrzebne zdjęcia - jestem w stanie je skombinować, nie ma problemu. D: |
Zdjęcia by się przydały, ale przydałoby się więcej informacji. Ja się co prawda na sprzęcie nie znam, ale ktoś tutaj pewnie się zna ;) Mi to by pasowało na stare sterowniki do grafiki, lub DirectX. Możliwe też, że masz jakiegoś moda, który nie pasuje do wersji Twojej gry. Mi też kiedyś znikały domy, ale jakoś tak przeszło... Masz nieoficjalne dodatki, poprawione do wersji 1.26?
|
Cytat:
|
Witam, ja mam taki problem z grą, że umiejętność "wyścigi" mojego konia zatrzymała się na 4,5. Co bym nie robiła nie chce rosnąć. Ktoś wie może dlaczego tak się stało i co mogę zrobić, żeby problem zniknął?
|
Einarr, ja mam tyko jeden zestaw z szafkami kuchennymi, ale przed zwierzakami działał. To nie jest wina twórców nieoficjalnych dodatków tylko stale zmieniających się wersji gry... Z tego co czytam na mts, to niektórym szafki kuchenne popsuła łata 1.24 np. Pozostaje czekać, aż twórcy nieoficjalnych dodatków dojdą do tego, w czym problem...
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:44. |