TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Forum i Scena The Sims (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Księga Skarg i Zażaleń (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65363)

La Tortura 06.10.2013 16:47

Odp: Księga Skarg i Zażaleń

No i jak mam z tobą rozmawiać jak ty mi mówisz, żebym się pocięła?
Najwidoczniej Ci zależało, bez przyczyny nie donosiłeś. Lizanie tyłka jest opłacalne, skoro się za to bierzesz.
Przykre jest to, że w taki sposób próbujesz zdobyć znajomych na tym forum...

@up dla mnie to jest marny prowokator, przychodzi co do czego i się chowa.

Kędziorek 06.10.2013 16:47

Patrząc na to obiektywnie, dlaczego rudzielec ma być traktowana lepiej niż pozostali użytkownicy? Regulamin odnosi się do każdego użytkownika forum, bez względu na rangę lub jej brak, a nawet na pracę wniesioną w rozwój forum. Nikt nikogo do roboty tutaj nie zmuszał. Regulamin jest dla WSZYSTKICH, ponadto załogę obowiązuje dodatkowy, którego muszą przestrzegać nawet ci, którzy z niej odeszli bądź zostali wyrzuceni. Moim zdaniem nie ma znaczenia, czy to, co rudzielec wyniosła z rzeźni było jakoś super tajne, czy też nie. Co napisane w rzeźni, zostaje w rzeźni, a szkodliwość społeczna tego, co wyniosła nie ma nic do rzeczy. Ważne, że to zrobiła. I czemu ban jest za całokształt? Bo gdyby regulamin łamany był pierwszy raz, to sprawa zakończyłaby się zapewne na czasowym banie. Bjork już raz pisała, że zawsze starała się załatwić sprawę z rudzielcem pokojowo, ale to nie przynosiło najwidoczniej większych rezultatów, więc teraz skończyło się permbanem. Czemu jest teraz wspominana sprawa z 4Ż? Bo to świetny przykład jest. Napisała, że nie wynosiła informacji dotyczących głosowania poza moderkę, ale Libby ma zapisaną rozmowę, w której się do tego przyznaje, więc o co chodzi?
Cytat:

Napisał αγάπη (Post 1763683)
Przykro mi że widzisz teraz że większość wypowiadających się w temacie Rudzielca userów, jest zdania że kara jest przesadzona, a i tak ich nie słuchasz, bo przecież twoje zdanie jest najważniejsze bo jesteś adminem i nie zmienisz bana, bo nie.

Bjork wyraźnie napisała, że zmieniłaby bana na czasowy, gdyby rudzielec odpowiedziała szczerze na pytania. To co pisałam wcześniej o 4Ż chyba tłumaczy, że do końca szczera nie była.
Moim zdaniem ban jest zasłużony.

Aperlaxive 06.10.2013 17:07

Nie wiem, czy ktokolwiek zauważył ciche odejście Ilony...

W każdym bądź razie, nie będę się wtrącała w sprawę bana rudzielca, pragnę tylko zauważyc, że w 4Ż troche namieszała (no, ale ja też nie byłam bez winy, chyba nikt nie był...)

Ja w dalszym ciągu uważam, że spokojna, szczera rozmowa załatwiła by wszystko, tylko muszą znaleźc się chęci. Póki co, proponuję dac sobie trochę czasu na ochłonięcie i trzeźwe spojrzenie na to wszystko.

Dziękuję, pozdrawiam.

kubuss 06.10.2013 17:22

Cytat:

Napisał Wikki (Post 1763560)
Nie mnie oceniać, czy zasługujesz na bana, aczkolwiek nie spodziewałam się po Tobie, że prezentujesz tak niski poziom, jako mężczyzna chociażby, powinieneś mieć odrobinę szacunku do kobiet i od osoby dorosłej spodziewałabym się umiejętności rozmowy na poziomie. Zważywszy, że często otwarcie szydzisz z innych, sugerując że jesteś od nich lepszy. Zdaje sobie sprawę, że nie jest to jednak ani miejsce, ani czas na podobne rozważania.

no tak, nie Tobie oceniać, jedyne w czym masz rację. to jaki prezentuje poziom to moja sprawa, nie muszę wszystkich lubić i wszystkim włazić w dupę jak niektórzy użytkownicy tego forum. to co piszę, to moje prywatne przemyślenia, nieskalane niczyją opinią, na które nie mają wpływu żadne osoby. nie będę się sztucznie uśmiechać i słodzić gdyż rzygam takim zachowaniem. mam szacunek dla kobiet, a jeżeli ktoś twierdzi, że go nie mam, niestety jest to jego prywatna sprawa. widzę że stwierdziłaś to po jednym poście. dla mnie nienormalnym jest stwierdzanie po wypowiedzi w internecie, po zobaczeniu kilkudziesięciu literek, podejścia do kogokolwiek, nie znając mnie osobiście. jak dla mnie zaburza to pojęcie kultury. i to bardzo. no ale nie Tobie to oceniać jak zaznaczyłaś. możesz również pomijać moje wypowiedzi, nie będziesz wtedy miała do czynienia z moją kulturą wypowiedzi. jest również opcja Raportuj, ale wtedy niestety będziesz miała do czynienia z moją kulturą wypowiedzi, bo przed zaraportowaniem będziesz musiała przeczytać wypowiedź.
nikomu nie sugeruję, że jestem od niego lepszy. odbiór sugestii jest sprawą indywidualną, jeden może ją pojąć tak, drugi inaczej. dlatego nie uogólniaj. owszem szydzę z niektórych osób, jednak zauważ, że są to osoby, które wcześniej przyczyniły się do takiego zachowania z mojej strony. u mnie nic nie dzieje się bez powodu. akcja->reakcja.
owszem jest to miejsce na rozważanie takich spraw. jest to jakby z Twojej strony skarga na moją osobę. więc miejsce jest jak najbardziej poprawne.
jeżeli masz jeszcze jakieś pytania, bądź zastrzeżenia, proszę je tu upubliczniać. jestem otwarty na wszelką krytykę pod adresem mojej osoby, gdyż nie jestem idealny. na PW proszę nie pisać, mam wiecznie pełną skrzynkę wiadomości, więc może do mnie nie dojść. a tego bym nie chciał.

pozdrawiam.

// odejście Ilony, jest tylko potwierdzeniem, że miała coś na sumieniu. mam tylko szczerą nadzieję, że nie wróci po jakimś czasie jak to zrobił nosorożec.

sprawdzam działanie nowych emot

:szjeet:

idealnie działają...

Diana 06.10.2013 17:41

W sumie to rozumiem podejście Bjork do rudej. Też bym się wkurzyła, gdyby ktoś rozpowszechniał informacje tylko dla kilku konkretnych osób. No ale bez przesady, no chyba ban na miesiąc by wystarczył? Przecież i tak może nadal publikować ewentualne screeny z działu modów (chociaż nie sądzę, żeby jakieś miała). Z resztą to już ktoś pisał w tym dziale jeśli się nie mylę. Chciałam napisać o Ilonie. To, że usunęła konto było zbyt impulsywne. Uciekanie od problemów jest bez sensu. Mogę się założyć, że Ilona mimo wszystko nadal wchodzi na forum i czyta te bzdury. Nie musiała od razu usuwać konta, pewnie kiedyś i tak wróci jako zwykła użytkowniczka. I może to wyszłoby na dobre?
Przy okazji... Nie sądzę, aby ktoś cofnął tego bana rudej, ale próbować przekonać adminów zawsze można :P
Tylko nie róbcie tu Trudnych Spraw. Wiem, nie piszę tego jako pierwsza, ale do tej afery nie da się niczego innego porównać. Przystopujcie z niektórymi tekstami, bo z miłej atmosfery robi się niezły bajzel :P

motyka 06.10.2013 17:42

a ja uważam, że z prywatnymi wycieczkami powinniście się przenieść gdzie indziej, tutaj nie ma na to miejsca.

moja nieobecność jeszcze potrwa kilka dni, wybaczcie mi, że się nie wypowiadam regularnie, ale nadal nie mam stałego dostępu do internetu. ciężko mi nawet dokładnie przeczytać Wasze wypowiedzi - zrobię to później. jedyne, co mogę teraz powiedzieć, że przykro mi, że znowu jest taka atmosfera na forum...

Björk 06.10.2013 17:54

Wszyscy bardzo lubimy oceniać.
Sama do tego doprowadziłam, bo jak zauważył Caesum i kilka innych osób dałam bana z "nadal Wam się wydaje błachego powodu" za całkształt.
Powinnam brać przykład z lepszych od siebie i reagować natychmiast. Mam niestety tę słabość, że starałam się zrozumieć, załagodzić, wytłumaczyć.
Tak - ponoszę odpowiedzialność i doskonale widzę, jak to wygląda. W tej chwili dla wielu z Was wygląda to tak, że "rudzielec dostała stałego bana, za niewiele znaczący screen z moderki". Pewnie zaraziłam się paranoją, ale jakoś po tylu kłamstwach, które usłyszałam trudno mi uwierzyć, że jest to jeden jedyny screen. I nawet jeśli zmienię zdanie na temat kary - nic nie zmieni już mojego podejścia do rudzielca. Nadal będę się zastanawiać, czy namawia innych do głosowania, co wypisuje na fb, czy uczestniczy w konkursach zgodnie z regulaminem i czy ma więcej screenów na pamiątkę.
Chociaż - nie - znowu cały czas o tym nie myślę - Agapi sorka, że uważasz, że nad tym się nie zastanawiałam, ale miałam gości.
Pewnie dziewczyny z moderki mnie zjedzą, bo ta ja nalegałam na bana stałego, ale... dobra. Jestem w stanie pójść na ugodę. Tylko, że nie czuję się z tym wszystkim w porządku. Bo podkreślam, to kolejna "ugoda z rudzielcem" i "kolejna tym razem niechęć" do porozmawiania. Wybaczcie, ale nawet po tych odpowiedziach na postawione przeze mnie pytania - nie ufam jej. Po prostu skłamała.
Ale widzę, że na Was takie postępowanie nie robi żadnego wrażenia i uważacie, że różne rzeczy są w porządku (no może takie niewinne kłamstewka).
Ok. I - zabrzmi to jakbym była obrażona - ale nie jestem, bo trudno się na Was obrażać - rzeczywiście muszę sobie zrobić break i na spokojnie przemyśleć moje moderowanie. Bo okazywanie wyrozumiałości za drobne i większe przewinienia się nie sprawdza.
Ja się naprawdę do tego już nie nadaję. To nie jest to samo forum, na którym zaczynałam i jedyne ostrzeżenia, które mogłam dawać, to za chamski komentarz pod domkiem. Uważam, że forum idzie w bardzo złą stronę - skoro pozwalamy sobie wybaczać rzeczy według mnie niewybaczalne.
Szczególnie moja obecność w najbliższej przyszłości nie będzie wskazana, bo na cokolwiek zwrócę komuś uwagę - jest duże prawdopodobieństwo, że uzna, że się czepiam. A Ciebie Kubuss proszę - przychamuj z takimi odzywkami. Pewnie powinnam Ci dać za to bana, ale jakoś nie jestem w stanie.

Nie odbierzcie tego, co napisałam, że forum ma w "dupie" i wykasuję niewygodne posty. Właśnie nie mam w dupie, zależy mi na nim, nie chcę by dochodziło do wojen między użytkownikami i obgadywania innych po gg, na fb, cskype czy gdziekolwiek indziej.
Jak rasowy moderator powołam się jeszcze na regulamin, a propos ośmieszania innych na na fb.
Cytat:

Administratorzy/Moderatorzy mają prawo do ukarania użytkownika nawet, jeśli nie złamał żadnego z punktów regulaminu, jednak jego zachowanie przeszkadza w jakiś sposób sprawnemu działaniu naszej społeczności.
Wybaczcie, ale według mnie takie jątrzenie - przeszkadza w sprawnym funkcjonowaniu społeczności.

I zamiast trzymać się twardych reguł - utworzyłam sondę, którą dołączę do tego tematu.
Dodam jeszcze, że nie spodziewałam się, jak bardzo zmieniły się priorytety użytkowników. Widocznie - zaufanie do administracji niewiele dla Was znaczy. Szkoda, że trzeba wyciągać jakieś prywatne rozmowy, robić screeny itp. by cokolwiek udowadniać.

Fallen 06.10.2013 17:55

Odp: Czy jesteś za zmianą bana dla rudzielca na bana czasowego?

Kiedy sonda zostanie zamknięta?

Caesum 06.10.2013 18:01

Ależ Bjork, problem tego bana nie polega na tym. Problem polega na tym, że dostała go teraz, przy czymś, tak, błahym, podczas gdy jej znacznie gorsze winy(jeżeli oczywiście w ogóle miały miejsce) zostały wybaczone. Skreślono tamte przewinienia, dlaczego więc nagle, x miesięcy później, ktoś miałby sobie uznać "a wiesz co, jednak damy ci za to i za to bana"? To jest nie w porządku, nieprofesjonalne. Prawo nie działa wstecz, nie działa również "tak na wszelki wypadek". Może zrozumielibyśmy, gdyby rudzielec zrobiła coś gorszego niż udowodnienie swojej racji dot. odejścia z moderacji, wtedy ban byłby uzasadniony, jednakże tu, w tym konkretnym przypadku, nie jest. Dlatego cieszę się, że ostatecznie zmieniłaś zdanie co do jej bana. Oczywiście, masz teraz prawo patrzeć na rudzielca z pewną dozą ostrożności, jednakże - od teraz. Jeśli więc rudzielec znowu zrobi coś, co z pewnością wg regulaminu będzie zabronione, wtedy z pewnością nie będzie problemu z banem.

Diana 06.10.2013 18:02

W sumie to ja nie wiem, co o tym myśleć. Rozumiem Bjork, w pewnym sensie ten ban jest sprawiedliwy. Ale z drugiej strony...
Cóż, chciałam zagłosować na tak, ale przez przypadek wzięłam nie. W sumie mam mieszane uczucia co do tego wszystkiego, więc już niech będzie jak jest. Może słusznie.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:10.