![]() |
Odp: Forumowa Mafia
- Jestem pilotem - odpowiedziałam. - Wysłali mnie tu, bo podobno mogę się na coś przydać... - odwzajemniłam uśmiech.
Wygląda przyjaźnie, pomyślałam. Wstałam od stolika i przysiadłam się do nieznajomego, podając mu rękę. - Jestem Dżoana. Ale możesz mówić mi Ruda. - dodałam. - A ciebie co tu sprowadza? |
-Restless, co słychać? Przejdziemy się trochę po mieście?Ja nie ogarniam tego miejsca... - powiedziałam.
|
Przeszedłem przez wrota dopiero dziś, wczoraj nie było miejsc.
Z utęsknieniem patrzyłem na zdjęcia moich noży, pistoletów i toporów. Ślinka ciekła mi na myśl, że niedługo jeden ze zwykłych, prostych mieszkańców zginie z mojej ręki. Jako osoba postrzegana głównie za zabójstwa oddelegowli mnie w osobne miejsce, w którym było mniej ludzi, mianowicie sami wyznawcy Wraith. Dobrze, że zdążyłem tu przylecieć, moi sojusznicy nie wygraliby tego beze mnie. Wydaje mi się, że banda rozwydrzonych ludzi nie ma z nami szans, co oni sobie wyobrażają? Wraith, to o 700% bardziej rozwinięta rasa, ludzie to dla nas tylko przysmak, są jak pionki do gry. Od nas zależy czy przeżyją. U nas na statku myślano nad opanowaniem ziemi, jednak plany zostały wstrzymane, od kiedy nasza królowa ogłosiła jak niebezpieczne choroby możemy ze sobą przywieść. Nie spodziewaliście się pewnie, że Wraith mogą przylecieć? Do tej pory było ich pięciu, ze mną jest nas sześciu. Szczerze? Kpię z ludzi, totalnie mnie nie obchodzą. Obchodzi mnie ich planeta, tylko to, ewentualnie można by ich w jakimś zacnym celu użyć, ale przecież to i tak już są nasze zabawki, mamy ich w garści. |
Don podal reke kobiecie.
- Milo mi Ruda - odrzekl - Rozumiem, ze taki przydomek zgarnelas, dzieki temu pieknemu kolorowi wlosow, co? - dodal z smiechem. Nie czekajac na odpowiedz, kontynuowal - Co mnie sprowadza? Moze cie to zdziwi, ale jestem rezyserem! Tak, pewnie zastanawiasz po co tu rezyser, nie? Coz jestem bogatym czlowiekiem, wykupilem sobie przelot tutaj, ze tak powiem. Choc ta ekspedycja jest bardzo tajna, wiem ze sa tutaj rowniez zwykli obywatele. Ja jestem jednym z nich. No prawie, wyroznia mnie jeden szczegol; jestem obrzydliwie bogaty!- zasmial sie |
Wyszedłem na miasto, w ręce trzymałem jeden z moich najostrzejszych noży.
Usłyszałem rozmowę, dwa damskie głosy. Podszedłem bilżej, dowiedziałem się, że jest tam Restless i Diana. Diana, ach, imię mojej wybranki z statku nr. 17. same miłe myśli na jej temat. Wątpię abym jej coś zrobił, jej imię za bardzo przypomina mi moją ukochaną. Jej przyjaciółka, hmm.. Zastanowię się nad nią, ale wątpię aby któryś z moich sojuszników ją oszczędził. |
- No tak, kolor włosów - zaśmiałam się gestykulując rękami. - Zazdroszczę, że jesteś tu poza misją. No tak, teraz już wiem, skąd go kojarzę!, pomyślałam.
- Widziałeś już skoczki? Istny bajer! |
Rozmawiałam z Restless. Takie pogawędki o niczym. Nagle usłyszałyśmy czyjeś kroki, całkiem niedaleko.
-Słyszysz to? - zapytałam. -Chyba tak... ktoś tu idzie! - odpowiedziała moja towarzyszka. |
- Nie mialem jeszcze okazji. Wlasciwie to malo co widzialem tak naprawde. Mnie osobiscie zafascynowal sztuczny ogrod, ktory jest na gorze. Tyle egzotycznych roslin! - odparl
|
Zaczęły uciekać, a ja biec za nimi.
Złapałem Dianę za rękę, poznalem po głosie, że to ona. Postanowiłem opowiedzieć jej o mojej ukochanej i litości nad jej koleżanką i nią. |
- Zrobiłam kilka zdjęć, ale chętnie wybrałabym się tam jeszcze raz, te maszyny sa niesamowite, piekielnie mnie fascynują. Może masz ochote przejść sie ze mną? - zapytałam.
Przeleciałam po nim wzrokiem... Całkiem niezły! |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:47. |